Satunnaiset kuvat

Syyskuinen aamu

Uusimmat

Blogin arkisto

028 Koiria kiduttavat ihmiset

Perjantai 18.1.2019 klo 20:08 - yrjöpoeka

On yksi asia jota en jaksa ymmärtää vuosienkaan jälkeen. Kyse on koirin kaupustelijoista. Siis sellaisista, joiden tavoitteena on suoranainen pentutehtailu. Oikeilla rotukoirilla saa tuottaa pentueita vain tietty määrä vuodessa. Jotkut tekevät kuitenkin niin sanotun ohiammunnan, eli astuttavat lakisääteisen tauon välissä narttunsa erirotuisella koiralla. Sen jälkeen vahinkopennut myydään ”alehintaan” koirankipeille ihmisille. 500 euron koira tuntuu halvalta, mutta minä pidän sitä emokoiran ryöstämisenä. Koira on silloin hankittu vain tuottotarkoitukseen. Rotukennel ei tietenkään ole tietoinen tilanteesta. Ei julkisesti.

Toisenlaisia koirankasvattajia ovat sitten ne, jotka tuovatt salaa ulkomailta ihan minkälaisia koiria sattuvat löytämään. Tällä hetkellä tuonti alueita ovat Venäjä ja Viro. Siellä tavataan koirista useita ihmisille vaarallisia tauteja. Näiden koirien kauppiaat vähät välittävät niiden aiheuttamista riskeistä. Itselläni on sellainen tuntuma, että erityisesti pääkaupunkiseudulla toimivat tehtailijat ovat Suomeen muuttaneita näiden maiden kansalaisia. He ovat aina naisia. Pienissä kaupunkiasunnoissa voi olla yhtäaikaa kymmeniä koiria. Kuten tässä tapauksessa, pieni asunto on näille koirille se viimeinen keskitysleiri. Minä soisin oikeuden lähettävän tällaisen kiduttajan Siperiaan. On suoranainen vahinko ettei se ole meidän käytettävissämme. Putin voisi suostua pientä maksua vastaan.

Kolmannet koirien ”pelastajat” ovat sitten täydellisiä hölmöjä. He luulevat pelastavansa oman sielunsa, kun he näkevät jossakin ulkomailla ns. katukoiran. Nähtyään koiran, heille lakkaa muu maailma olemasta. He perustavat erilaisia ryhmiä netissä saadakseen rahoitusta koiraparan pelastamiseksi. Pidetään kirpputorimyyjäisiä ja itketään viranomaisten kylmyyttä, kun he eivät saa tuoda hauvelia äkkipäätä kotiin ja myytäväksi jollekin toiselle höyrähtäneelle. Jotta kaikki olisi sitten täydellistä, parin-kolmen vuoden päästä samaa koiraa kaupataan vielä eteenpäin. Useita kertoja. Aina todetaan oman elämäntilanteen muuttuneen niin paljon, ettei heillä itsellään ole enää mahdollisuutta pitää rakasta hauvelia. Katukoira parka.

Kaikkia näitä kolmea mainitsemaani ryhmää yhdistää se, että he itse pitävät itseään maailman kaikkeuden eläinrakkaimpina ihmisinä. En tiedä mistä tuollainen sokeus kertoo. Itselleni se kertoo kuitenkin sen, että heillä ei ole ollenkaan käsitystä koirien tarpeista. He lähtevät liikkeelle vain omista rahanhimoisista tarpeistaan. Mukana voi olla hitunen maailmanparantajaa, mutta lopputulema on kuitenkin se raha. Koiran täytyy olla tuottava, muutoin sitä ei kannata pitää. Kun se osoittautuu täydelliseksi epäonnistumiseksi, sitä kaupataan kauaksi maalle jollekin ns. hyväuskoiselle maalaistollukalle. Tämä siitä syystä, että maalainen joka koiran ottaa, ei sitä palauta, vaikka toteaisi saaneensa pelkkää sekundaa.

Neljäs ryhmä oovat sitten täydellisiä idiootteja. Aivan muutama päivä sitten poliisi sai etelä Suomessa tutkimustensa jälkeen kiinni naisen, jolla oli hallussaan koirasusia ja osa oli puhtaita susia. Nämä olivat taas Venäjän tuontia Viron kautta. Viro on EU-maa. Olisiko poliisin aloitettava tarkemmat tutkimukset, miksi juuri Venäjältä tuodaan susia ja koiria? Ovatko salakuljettajat entisiä Venäjän kansalaisia. Metsästäjien epäilykset siitä, että joku kasvattaa ja irtipäästää susia, ovat näin saaneet katetta. Kysymys kuuluu. Kuka näitä tilaa? Mikä taho?

Ilmankos ne ”sudet” eivät pelkää ihmisiä. 308:n rekyyli on paras lääke tähän.

Avainsanat: koirienpentutehtailu, narttukoiratrahantekovälineinä, koirinsalakuljettaminenvenäjältä, koirasusienkasvattaminen, koirienkeskitysleirit