Satunnaiset kuvat

Orpo  ja Varo

Uusimmat

Blogin arkisto

138 Mitä vielä puuttuu

Tiistai 7.5.2019 klo 10:30 - yrjöpoeka

Viimeisen vuoden aikana olemme saaneet kuulla toinen toistaan synkempiä arvioita. Aivan kaikesta. Sipilän johdolla kansaa peloiteltiin siitä, että soten kaatumisen takia taloutemme ja järjestelmämme kaatuisivat. Tuhkaa ja kiviä sataisi vanhusten päälle ja siinä eivät hallitusherrat ihan väärässä olleetkaan. Vanhukset kaatoivat lopuksi koko sopan. Kaatoivat soten. Kaatoivat Sipilän ja keskustan syvälle suohon. Mutta, kas kummaa. Heinäsirkkoja ei tullut ja kaikki jatkuu sote-järjestelmässä kuten ennenkin. Mitä nyt muutama satamiljoonaa silkkaa rahaa paloi laittomien rakennelmien pystyttämisen takia.

Eduskuntavaalien alla meitä peloiteltiin sitten kunnolla. Maailmanloppu oli uhkaamassa. Ilmasto lämpenee ja se olisi suomalaisten syytä. Ainoa pelastus olisi se, että lopettaisimme autoilla ajelun. Lopettaisimme puun polton. Suomalaisten tulisi maksaa kovempia veroja ilmaston pelastamiseksi. Muovi on siinä sivussa täyttänyt koko maapallon ja siinäkin on nyt suomalaisten ryhdistäydyttävä. Meidän tehtävämme on puhdistaa maailma. Osa puolueista halusi tehdä ilmastovaalit. Miten siinä kävi? Perussuomalaiset kertoivat raadollisesti mikä on Suomen kansan osuus päästöistä maapallon mittakaavassa. Muutamilla kuvilla ja sanoilla puole pokkasi hopeaa. Kulta oli melkein käsissä ja SDP juuri ja juuri pinnisteli voittoon. Suurin häviäjä, keskusta koki ns. maailmanlopun.

Jotta suomalaiset tottuisivat jatkuvaan maailmanloppuun, eilen YLE aloitti taas kunnon vyörytyksen suomalaisten olohuoneisiin. YK on teettättänyt arvion (huom. ARVIOn) ja ilmoittanut kolmanneksen maapallon luonnosta tuhoutuvan 2050 mennessä. Taas kerran meille on annettu varma vuosiluku kaiken lopusta. Minä muistan vuonna 1973, kuinka raakaöljy oli justiinsa loppumassa. Matkustaessani junalla näin kuinka kaupungit silloin sammuttelivat joka toisen katuvalon. Mitenkä siinä kävi? Raakaöljyä on enemmän kuin koskaan, eikä sen loppumisesta puhu kukaan. Joku muistaa vielä muutaman vuoden takaa, kuinka meitä peloiteltiin otsonin puutteesta ilmakehässä. Nyt siitä ei enää puhuta, koska sitä lempoa piisaa peloittelusta huolimatta.

Katsoin ja kuuntelin eilen tätä YLEn johdolla suoritettua uutta peloittelukampanjaa. Televisioon tuotiin illan uutislähetyksessä jokin ihme takatukka. Hän kertoi innosta palaen, että me suomalaiset olemme tässä lajien katoamisessa maailman kärkeä. Eli suomalaisten syytä kuten kaikki muukin. Hän perusteli sitä sillä, että me tuomme maahan muualla tehtyjä tuotteita. Eli muualla tehty tuote onkin meidän syytämme ja me olemme ulkoistaneet näin luonnon kuihtumisen. Piti vetää henkeä useamman kerran, ennekuin sain suustani muutaman napakan kirosanan.

Jälleen kerran meidän on kerrattava, mikä on suomalaisten prosentuaalinen osuus maapallon väestöstä. Suomalaisia on rapiat 5,5 miljoonaa. Muita immeisiä elelee 7,53 miljardia. Eli tuo väestö tuottaa kaiken aikaa hyödykkeitä ja yrittää myydä niitä ulkomaille, jotta heidän kansantaloutensa voisi hyvin. Sekö on meidän syytämme? Me yritämme myös viedä ulkomaille jotakin, mutta se on hyttysenpaskaa pienempi määrä kaikesta. Suomi on tänään täynnä kaikenlaisia maailmanlopun ennustajia. Heitä kuullaan ja erityisesti YLE antaa heille aikaa sanoa sanottavansa.

Näitä lisää ja perussuomalaiset todella ovat gallupeissa yli 30%. Se on monelle maailmanloppu.

Avainsanat: yle, maailmanlopunennustukset, öljykriisi, otsonikato, kokoväkimäärämaapallolla,