Satunnaiset kuvat

5.9.1992

Uusimmat

Blogin arkisto

168 Kumipallona luokses pompin

Torstai 1.12.2016 klo 10:07 - yrjöpoeka

Guggenhaim on taas kuollut ja kuopattu. Kollajan allashanke on kuollut ja kuopattu. Nyt pitäisi kaikkialla vallita rauha ja joulun odotus. Näin me luottamushenkilöt yritämme uskoa. Jostakin kumman syystä tasaisin väliajoin virallisille esityslistoille pomppaavat kuolleet ja kuopatut asiat takaisin.

Olen tässä pohdiskellut sitä, että pitäisikö päätöksiin aina kirjata jokin lisäys. Nyt siihen kirjataan päätös asiasta ja mahdollinen äänestystulos. Olen tullut siihen tulokseen, että siihen pitäisi kirjata edes jokin aikamääre, esim 10-vuotta, minä aikana se ei saisi tulla takaisin. Toinen asia on, että aloitetta esityksestä ei otettaisi esityslistoille ollenkaan. Mikäli jokin yksityinen halauaisi rakentaa joptakin, sen lupaprosessi kulkisi normaalin väylän. Siellä päätettäisiin normaalisti rakentamiseen liittyvistä asioista.

Nyt tilanne on mennyt mielestäni täysin naurettavaksi. Tasaisin väliajoinj syötetään ja juotetaan virkamiehet asian taakse ja kaupan päälle muutama luotettava luottamusmies. Kollaja ja Guggenhaim on näistä erinomaisia esimerkkejä. Syöttämistä ja juottamista ei saisi sanoa korruptioksi, vaan sitä nimitetään normaaliksi tietojen vaihdoksi. Korruptio on minulle aina korruptiota. Nyt jäädään odottelemaan uusia seikkailuja kumipalloista.

Luin ja kuuntelin eilen todella runsaasti juttuja pääministeriin liittyvästä kohusta. Itselleni vahvistui se tunne, ettei näissä uutisoinneissa ollut mitään asiaa. Kun ei enää voida median ja somemaailman avulla osoittaa hänen olleen tietoinen sukulaistensa asioista, muutetaan syyttelyä. Nyt pääosassa on Sipilän lähettämät sähköpostit ja niiden sisältö. Sipilää moititaan herkkänahkaiseksi ja häntä syytetään YLEn toimittajien ohjailusta. Kansalle halutaan osoittaa, millainen diktaattori pääministeri on ja kansa tykkää.

Sosiaalinen media kääntyy kuin hai repimään median antamaa syöttiä. Mikään tosiasia ei muuta syntyneitä käsityksiä. Milloinkahan se taviskansa ymmärtää, kuinka heitä vedätetään? Juuri tällaisilla vedätyksillä voidaan vaikuttaa kansalaisten käsityksiin ja muuttaa heidän äänestyskäyttäytymistään. On aivan varmaa, että seuraavassa gallupissa vasenlaita vihreineen kasvattaa kannatustaan. Aivan varmaa on myös se, että Sipilän suosio omiensa parissa vahvistuu.

Nykyisessä somemaailmassa viestintä perustuu tunteisiin ja siihen, että niin on jos siltä näyttää. Seuratessani illalla Antti Rinteen ja Ville Niinistön esiintymistä, itselleni välittyi todella vastenmielinen tunne. Kaksi elähtänyttä ketkua esittämässä vastuullista politiikkoa. Minusta se oli riekkumista jäähtyneellä haaskalla ja ns. kansan tunnoilla. Vastenmielisyys ei toki ollut eilen syntynyttä. Näillä ketkuilla on ollut aikaa vahvistaa syntynyttä käsitystä.

Odotan mielenkiinnolla uusia avauksia Säynäjäsuon tiimoilta. Sellaista henkeä on ilmassa, että alueen puolustajat eivät suostu vaikenemaan. En ole saanut yhtään hakkuita puolustavaa soittoa ja yhteydenottoa. Vastatuulta on vain poliittisissa ympyröissä. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, myös poliitikot joutuvat jossakin vaiheessa ottamaan asiaan julkisesti (virallisesti) kantaa.

Joulukuu on alkanut. Vielä reilut kolme viikkoa päivät pimenevät. Sitä odotellessa voimme hyräillä posket punaisina: kumipallona luoksen pompin, dappa-dii dappa-duu, täältä minä takaisin tuun, dappa-dii dappa-duu...

Avainsanat: kollajanallashanke, guggenhaim, nonverbaalinenviestintä, kumipallonaluoksespompin

015 He tekevät sen itse

Maanantai 2.2.2015 klo 14:43 - yrjöpoeka

Lumitöiden määrä on vakio. Aamusella meinasi päästä ulkona nauru, kun huomasin yön aikana tapahtuneen lumen kinostumisen määrän. Ulkorakennuksen sivustalle oli noussut miehen korkuinen tiivis vuori lunta. Laitoin moottoroidun lumensyytäjän täysille ja tunnin ahertamisen jälkeen pihalla voi taas kulkea.

Päivä on mennyt maailmanmenoa pohdiskellessa. Iltapäivää piristi piirisihteerin pohdinta naamakirjassa. Vitsissä kysyttiin, mitä eroa on poliitikolla ja bassolla? Vastauksena oli, että kuinka alas voi oikein päästä. Juuri näin. Samalla arvioin myös itseäni. Ironia pitää ihmisen arjessa. Samaan aikaan olen joutunut vastailemaan kaikenlaisiin kyselyihin ja erilaisiin arvioihin. Vastaukset ovat irronneet koneesta kohtuullisessa ajassa.

Olen joutunut viimeviikkojen aikana aikamoiseen turbulenssiin. Osin ilman omaa syytä ja lopuksi aivan omasta syystäkin. Kummalliselta tuntuu nyt se intoilu minun lähtemisestäni piirin toiminnasta, kun koko syksyn pienen piirin toimesta sitä on yrittetty epätoivoisesti tehdä. Nyt en saisi olla erottamassa itseäni piiristä. Nyt alkaa löytyä sääntökirjojen tulkitsijoita joka ovesta ja ikkunasta. Sen tulkinta on ollut välillä hakusessa.

Koko syksyn sellaiset uutiset lehdissä, joissa oli juttua minusta, antoivat tilaa katkerille vuodatuksille. Sosiaalinen media ja erityisesti Suomi24 on ollut täynnä sisäsiittoista solvaamista minua kohtaan. Sanon sisäsiittoista, koska osassa asioista näkee, että olemme istuneet saman pöydän ääressä kokoustamassa. Siellä ei uskalleta sanoa vasten naamaria kaikkea sitä mitä tuolla sivustolla sitten nimettömänä puhalletaan. Osa on kyllä oikeasti sitä tasoa, että on huomaavaista kirjoittaa siitä nimettömänä. Siellä on ollut vallalla sama yritys kuin piirin sisälläkin. Potkia minua mahdollisimman kauaksi.

Kaikki me tykkäämme naisista. Erityisesti me miehet. Luen itseni erityisen vahvasti miehiin. Olen kirjoitellut viimeaikoina naisten alistamisesta ja heidän vähättelystään. Olen kirjoittanut myös politiikan seinäruusuista. Olen itse pystynyt toimimaan naisten kanssa erittäin hyvin politiikassa. Se voinee johtua siitä, että suurimman osan politiikon urastani olen toiminut sosiaali- ja terveydenhuollon parissa luottamustehtävissä. Sekä erilaisissa vapaaehtoisjärjestöissä ja yhdistyksissä alkuvuosikymmeninä. Siellä on paljon naisia. Miehet ovat siinä ympäristössä vähemmistönä.

Naiset myös puolustautuvat. Osa on tullut julkisuuteen.

He tekevät sen itse.

Avainsanat: mitäeroapoliitikollajabassolla, sisäsiittoisuus, hetekevätsenitse

003 Hyvää alkanutta kalavuotta, naureskellaan, eikä aivan suotta!

Maanantai 4.1.2010 klo 10:13 - yrjöpoeka


Näin vuoden aluksi voimme naureskella huumorin avulla vakaville asioille. Sepon tarinat ja erityisesti kuvat ovat todella hyviä. Itämeren lohen vaikeuksista hänellä on erinomaisen hyvä näkemys, kuinka lohi voi pelastua. Piirtäjänä ja kirjoittajana Seppo tutkailee kaikkia asioita ja hänellä on todella kutkuttava näkemys tuoreeseen ydinvoima asiaan, toivo on todella näköinen!

Piirtäjänä löytää olennaisen, tutkailkaapa joutoaikana Sepon sivustoa, joulukorttikin sai nauramaan tiernapoikien aiheellaan.

Kun me tarvitsemme pottuja ruokaa varten, menemme kellariin hyvin varovasti, koska sieltä voi löytyä perunanvartija tonttu. Vaalirahoitus on tuonut silmiemme eteen oikeat luonnon monimuotoisuuden selviytyjät. Minun rahaa, sinun rahaa, jaa emme tiedä kenen rahaa. Mutta kaikki on laillista ja tästä ei ole säädetty rangaistusta. Rahoitusta on sotkettu niin valtakunnan politiikassa, kuin myös kunnallispolitiikassa. Isoja rahoja on siirrelty ja viime kunnallisvaalien aikaan se näkyi. Kahden suuren puolueen suuria, jatkuvasti toistuvia mainoksia olivat kaikki lehdet täynnä täällä Kainuussakin. Kuntien sisällä päätetään suurista kaavoitus asioista ja siellä liikkuu suuri raha.
Tietysti on vielä muisteltava meidän yritteliäitä kansanedustajiamme, eräs heitä on todella kovasti yrittänyt tehdä kaikkensa meidän ja luonnon hyväksi. Yritteliäs ministerimme on saanut tukea aivan tavallisilta kansalaisilta, yksin on raskasta kantaa vastuuta. Vuotoksen ja Kollajan taistelijana kunnostautunut ministeri, laittoi tuulemaan myös pohjoisen tuntureilla. Siinä eivät paljoa olemassa olevat lait hetkauta, nehän ovat helposti muunneltavissa. Korruptiolla voidellut rattaat liikkuvat kitkattomasti, eli niissä on ympäristöystävällistä energiaa. Näin se ilmasto pelastuu!

Talvi alkoi ylävesillä lokakuun alusta. Hiihtokelejä on ollut jo kolme kuukautta. Kova pakkasjakso on kestänyt yhtämittaisesti jo kuukauden ja jatkuu vielä samanverran.

Nyt on pipo löysätty ja voin lähteä ulkoilemaan!

Avainsanat: itämerenlohi, politiikka, korruptio, merisalo, lehtomäki, vuotos, kollaja, ylläs, pallas, kansallispuisto

213 Viimeinen kokous takana

Torstai 17.12.2009 klo 14:38 - yrjöpoeka

Vuoden kokoukset ovat nyt sitten takanapäin, eilen oli viimeinen tämän vuoden istunto. Asialista oli todella pitkä, onneksi joukossa oli paljon myös tiedoksi saatettavia asioita. Kokouksen tärkeimmät asiat olivat hinnankorotuksia, joitakin euroja ja senttejä tuli lisää, mutta mielestäni tärkeintä on, että palvelua on saatavissa.

Tauti on helpottanut ja yskä ongelma helpotti viime yönä, sain nukuttua normaalisti ja nyt aamusella olen ottanut univelkaa takaisin. Kolmen tunnin tirsat sohvalla teki hyvää. Ulkona on todella tuikea keli, pakkasta -17 ja tuuli on niin kova, että lumi lentelee puiden oksilta. Lämmitin eilen illalla olohuoneen ison uunin ja kyllä tuntuu hyvältä uunin pinnasta hohkava lämpö. Sanokoot ilmasto vihertäjät mitä tahansa, aion jatkossakin polttaa aitoa puuta uunissa. Nokihiukkasten määrä maailmassa ei räjähdä uunien lämmityksestä, kyllä hiukkasten päästö paikat ovat aivan muualla.

Syrjäseutujen mummoja ja pappoja on peloteltu viime vuosina näitten jäte päästöistä. Nyt näyttäisi siltä, että hieman järjen valoa on palaamassa maailmaan. Monessa mukana touhuava Tarasti pääsi kertomaan, mikä on oikein ja kohtuullista. Nyt heräsivät myös tiedotusvälineet kertomaan, että tämä on oikeaa puhetta. Muutama viikko sitten samat lehdet kantoivat huolta siitä, että kerkiävätkö kaikki mummot hoitaa tonttinsa ja jätteensä ajoissa. Pelättiin oikein joukkohysterian voimin vesistöjen ja merien saastumista, jos ei joka mökissä ole tuhansien eurojen puhdistuslaitoksia.

Toivottavasti nyt vallalla olevaan ilmastohysteriaan herätään vielä ja nähdään onko sillä keisarilla vaatteita. Satu keisarin vaatteista on hyvä ilmaus tähän menoon, vanhat stalinistit hokevat tänään joka tuutissa, mikä on oikeaa tietoa ja vastustavat kaikkea järjen ääntä. Kaikenlisäksi näitten stalinistien jälkipolvi toimii aivan samoin kuin ennen vanhaan, kun oma sanoma ei etene, turvaudutaan väkivaltaan. Tämä ilmiö on nähtävissä tänään Kööpenhaminan kaduilla. Internet aikakaudella samanmieliset saapuvat ympäri maailmaa pukeutumaan huppareihin ja naamioihin. Järjestysvaltaa vastaan käytetään kaikki keinot ja jos sattuvat saamaan rauhoittelua Nokian-nuorisoohjaajalla, mahdoton itku ja vaikerrukset ihmisoikeuksista alkaa.

Maailmassa näyttää olevan sammumassa järjen valo.

Maailmaan tarvitaan oikein kunnon pakkasia, myrskytuulia ja sateita, kyllä siinä kuumimmatkin piipertäjät rauhoittuvat ainakin hetkeksi. Seuraavaksi aletaan sitten mesota ilmaston jäähtymisestä ja sen aiheuttamista uhkakuvista.

Eilen sain paljon myönteistä palautetta ihmisiltä ja olo on vieläkin hieman hämmentynyt. Kainuulaisen luonteenpiirre on vaivautuminen kiitoksista, vaikka niitä halutaan. Toivottavasti en nyt ylpisty liikaa no onneksi on muutama todella hyvä palautteen antaja.

Kalastajana seuraan innolla lohien palauttamiseen liittyvää keskustelua ja erityisesti olen seurannut Iijoen tilannetta. Kävin pari vuotta sitten jopa mielenosoituksessa Oulussa, Siellä vastustettiin Kollajan allasta. Hanketta on ajanut kuin käärmettä pyssyyn kainuulainen ministerimme, hänelle ei merkitse mitään Iijoen koskiensuojelu laki, hän on valmis purkamaan sen. Samoin hän on tekemässä Lapissa kansallispuistoista selvää. Paikallisen väestön mielipiteellä ei ole merkitystä hyvin syöneelle ekonomille, tärkeintä on tukea sellaista pääomaa, jolta saa tukea vaaleissa. Oulujoen reitin lohiblokissa on hyvä juttu, kirjoitettu 15 joulukuuta, nimellä ”Koskenhovin iloinen juhla-mietteitä sisarjoista”. Siellä on kuva joen tarmokkaasta ja iloisesta suojelijasta, Pirkko-Liisa Luhdasta. Hän on saanut puusta veistetyn palkinnon ja se on todella ”joen syöjättären näköinen”! Onnittelut Pirkko-Liisalle, olet tehnyt vuosien aikana mittavan työsaran Iijoen puolesta.

Avainsanat: asialista, tauti, yskä, nikihiukkaset, syrjäseutu, tarasti, joukkohysteria, ilmastohysteria, stalinistit, kööpenhamina, nokia, nuorisoohjaajaiijoki, oulu, kollajanallas, lohibloki, pirkkoliisaluhta