Satunnaiset kuvat

Mänty

Uusimmat

Blogin arkisto

044 Wappu jupinoita

Perjantai 1.5.2015 klo 18:50 - yrjöpoeka


Tämä on poikkeuksellinen vappu.
Normaali vappu viimevuosina on ollut seuraava. Olemme menneet perussuomalaisella joukolla Suomussalmen torille. Olemme jakaneet poliittista ilosanomaa perussuomalaisesta näkökulmasta. Unohtamatta poliittista materiaalia, ilmapalloja, lehtiä, karkkeja ja muuta mukavaa. Poliittinen pääsanoma on ollut jokakerran Wappu-puheessa.

Joka kerta puheen laatiminen ja myös sen pitäminen on langennut osakseni. Jokainen kerta olen sen ilomielin myös tehnyt. Perussuomalaisten läsnäolo vapputorilla on koettu pysyväksi ilmiöksi. Muita puolueita ei torilla ole kertaakaan vappuna enää ollut. Vasemmiston vappu on siirtynyt sisäsiistiksi toiminnaksi työväentalolle. Siellä he ovat muistelleet entisiä aikoja. Perussuomalaiset ainoina ovat toimineet ulkosalla ihmisten parissa.

Tänä vappuna olen ollut kotona ja viettänyt vappua vaimoni kanssa. Käyty kävelemässä. Grillattu makkaraa ja nautittu sihijuomaa kertakaikkisen upeassa kevätilmassa. Mitä outoa tässä on, moni kysyisi? Ei mitään muuta kuin se, miksi perinne perussuomalaisten vapputapahtumasta on katkaistu?

Viime vuoden kevätkesästä Sotkamosta alkanut hajaannus perussuomalaisten Kainuunpiirissä, on huipentunut viimeisen puolen vuoden aikana erottamis huutoihin. Julkisuudessa myös minun nimeni on listassa korkealla. Hajaannuksen moottori on toiminut Kajaanissa. Pieniä säkeniä on sinkoillut myös sivummalle.Vaatimukset erosta on huudettu julkisuuteen myös nyt eduskuntavaalien jälkeen. Piirin puheenjohtajan valitseminen ei ole huutoja vaimentanut.

Pyynnöistä huolimatta ei puoluetoimisto ole tehnyt ratkaisuja mihinkään suuntaan. Useat tavalliset rivijäsenet yrittävät nyt miellyttää erottamishuutajia, jottei heidän uskollisuuttaan epäiltäisi. Meno on kuin pääsiäisen aikaan reipas 2000 vuotta sitten. Kohta jotkut kolmasti kieltävät edes tunteneensa minua.

Koska tilanne on tämä, emme yhdistyksenä voineet osallistua vapputapahtumaan torilla. Meistä ei kukaan tiedä, ketä huomenna julkisuudessa erotetaan ja ketkä toimivat erottajina. Olisi ollut todella noloa käydä torilla kehumassa vaalivoittoa ja huomata seuraavan viikon Kainuun Sanomista erouutisestaan. Meistä jokainen odotti puoluetoimistosta jonkinlaista ilmoitusta, kannattaako toimintaa enää jatkaa?

Tätä ei yksin jaksaisi tehdä. Onneksi tukenani on ollut yksimielinen paikallisosasto. Mitä nyt yksi on viimeisten uutisten jälkeen ilmeisesti lähtenyt Golgatan tielle. Se tie hänelle suotakoon. Hajottajat tarvitsevat juuri heitä myrkynlevitykseen.

Näin tänä Wappuna! 5442 kiittää ja kumartaa!

Avainsanat: wappujupinoita, golgatantie, kolmastikielletty