Satunnaiset kuvat

Kuusinki 2009

Uusimmat

Blogin arkisto

082 Mayojen maailmanloppu totta!

Torstai 20.12.2012 klo 12:27 - yrjöpoeka

Maailmassa on monta epämääräistä porukkaa jotka todella uskovat lopunaikojen olevan ovella. Mayojen epämääräisestä kalenterista on löydetty sitä tukevia viitteitä. Epämääräisen siitä tekee se, että osataanko sitä tulkita ja lukea oikein. Mutta se ei höyrypäitä haittaa. Riittävästi julkisuutta saamalla nämä höyrypäät saavat jopa tavallista kansaa mukaan tähän höperöintiin.

Tämä tulee väistämättä mieleen, kun olen seurannut Puolangan-kunnan johdon seikkailuja sosiaali- ja terveydenhoidon asioiden järjestämiseksi kunnan alueella. Ensimmäiseksi sekoiluun uskoviksi tulivat nykyiset kunnanvaltuutetut. Hallintokokeilun 8-vuoden aikana kaikki osaaminen tältä tärkeältä alueelta oli siirtynyt maakunnan yhteisen soten hoidettavaksi. Kunnanjohtaja Seppo Rajala, hallituksen puheenjohtaja Harri Peltola ja valtuuston puheenjohtaja Eero Huusko uskoivat ja uskottelivat muille, että tieto, taito ja osaaminen oli siirtynyt Puolangalle.

Olen välttänyt naapurikunnan osoittelemista, mutta nyt uusien uutisten mukana muutan tapojani. Nyt tilanne on menossa sinne maailmanlopun puolelle ja se antanee minulle oikeuden käsitellä aihetta reilummin. On uskallettava sanoa, ettei kaikki asiat ole kotona näiden herrojen vinttikamareissa. Nämä herrat lupasivat ennen vaaleja turvata kuntalaisten lähipalvelut. Sillä uskolla koko valtuusto uskoi autuuden tuloon ja siunasi hurraa huudoin uuden turhan terveyskeskuksen rakentamisen.

Turhan siitä tekee tämän päivän uutisten mukaan se, että päivystys siirtyy Kuusamon terveyskeskuksen hoidettavaksi. Välimatkaa tulee 169 kilometriä yhteen suuntaan. Nykyinen päivystys Suomussalmella 69 ja Kajaani 100 kilometriä. Erikoissairaanhoidon nämä velloset tilasivat Kajaanista. Tulee siinä taksimiehille kaluston uusiminen eteen, näiden kilometrien myötä!

Päivän paikallislehti Ylä-Kainuu uutisoi Puolangan kunnanvaltuuston kokousta 18.12.2012 ja tarina siinä on uskomaton. Valitettavasti päätöksenteko kulttuuri siellä on sellainen, että oksat pois. Valtuusto vahvisti kunnahallituksen esityksestä uusia virkoja sosiaali- ja terveydenhuoltoon. Kaikki ovat tietysti tarpeellisia ja siksi niiden täytyy olla valmisteltuja päätöksentekoa varten. Mutta mitä teki hallituksen puheenjohtaja? Valtuuston kokouksessa tämä nero esitti, että perustettaisiin vielä kolme virkaa lisää! Sitä kannatettiin ja valtuusto tyytyväisenä hyväksyi koko esityksen. Uskomatonta puuhastelua! En usko että missään muualla hyväksyttäisiin ilman perusteellista valmistelua näin tärkeää asiaa.

Virkoja perustellaan ilmeisesti omille tutuille ja sukulaisille siksi, että tulevina vuosina muut kunnat saavat paskan hoidettavakseen. Perustetut suojavirat siirtyvät siten muiden vastattaviksi. Nerokasta politiikkaa paikallisen kepun kunnallisjärjestön/rauhanyhdistyksen peräkamarista. Nämä johtavat nerot löysivät kumppanikseen terveyspalveluja tuottamaan ylikansallisen firman, Attendon. Valitettavasti tämä firma ei harjoita hyväntekeväisyyttä. Maksajina tulevat toimimaan viimeiset Puolangan veronmaksajat.

Kyllä se on nyt uskottava! Maailmanloppu on tulossa ja nämä kolme viisasta miestä seuraavat tähteä.

Miksikö olen nyt aiheesta ärtyisä? No siksi, että tämä hulluus vielä päättyy ja laskun maksavat sitten me muut. Suurin maksaja tulee olemaan varmasti Suomussalmi. Kotikuntani.

Kuntaliitos on aivan ok, mutta hulluuden maksattaminen muilla ei. Toivottavasti AVI tänään ilmoittaa näille herroille, että Puolanka siirtyy valtion holhoukseen. Kolmikolle valtio voi tarjota viran vakituisina Tiernapoikina.

Avainsanat: mayojenkalenteri, maailmanloppu, kolmeviisastamiestä, tiernapojat