Satunnaiset kuvat

teno 3-8.72007 033

Uusimmat

Blogin arkisto

056 Kirjoitammeko historian uudelleen

Keskiviikko 22.10.2014 klo 11:32 - yrjöpoeka

Naureskelimme Neuvostoliiton aikoina heidän tavalleen, poistaa kuvista ja kirjoituksista epäsuosioon joutuneita henkilöitä. Usein kuvista oli tökerösti poistettu joku ja politbyroon rivissä oli sillä kohdalla tyhjä aukko. Siellä oli myös olemassa ns. oikeata kirjallisuutta, vääränlaiset joutuivat roviolle. Olimme mielestämme silloin paljon parempia ihmisinä ja vakuuttelimme, ettei meillä koskaan sorruta moiseen. Nyt näyttää siltä, että meihin on iskenyt salaperäinen ebola-tauti. Se on hallitsematon ja taudin tartuttua joudumme kaikki siitä kärsimään.

Matkimme monessa asiassa Ruotsia, sieltä tauti on alkanut ja on nyt maanisessa vaiheessa. Suomalaiset eivät halua olla pekkaa pahempia ja media auttaa meitä kaikin tavoin. Taudin kohdetta ei aina voi ennakoida, tosiasiassa se voi iskeä mihin vain. Taudin ensisijainen tunnusmerkki on epäilys rasismista. Heti kun vihjaus asiasta on saatu, päivälehdistö hyökkää aiheen kimppuun ja taudin kuva on valmis. Konversiohäiriö iskee valtakuntaan ja vaahtopäät lainehtivat muutaman päivän aiheen parissa. Sitten se laantuu, vain alkaakseen toisaalla uudelleen.

Ruotsissa havaittiin rasismia Peppi Pitkätossun tarinoissa ja sitä siivotaan parasta aikaa. Siivoajat haluavat kirjoittaa uudelleen Astrid Lingrenin kirjat. Kukaan ei huomaa, että samalla siivotaan historian kirjoitusta. Suomessa on sama ebola-virus, eli rasismi, suuressa huudossa. Viimeisimmän älämölön nämä taudin tartuttamat saivat uudesta Muumi-elokuvasta. Kaikki mikä entisissä saduissa ja tarinoissa lapsille on kirjoitettu, on taudin saastuttamien konversiohäiriöisten tulilinjalla.

Meillä on jo viimevuosilta muistissa mitä tapahtui Laku-Pekka lakritsille! Neekerin pusu sai lähtöpassit. Taudin kourissa kärvistelevä joukko löytää kohteita mistä vain. On mielenkiintoista nähdä, milloin tämä hurmahenkisten joukko hyökkää johonkin taidemuseoon. Siellä voi olla paljon sellaista, mistä löytyy poistettavaa ja päälle maalattavaa.

On todella kummallista, etteivät esimerkiksi Astrid Lingrenin asianajajat ole vaatineet korvauksia taudin saastuttamilta? Amerikoissa nämä olisivat satojen miljoonien korvauskanteita. Samoin pitäisi tehdä täälläkin, vaatia korvauksia taiteiljoiden luomien hahmojen ja kirjoitusten tuhoamisesta.

Kaikki edellämainitut taiteilijat on nähtävä oman aikakautensa tuotteina ja tulkitsijoina. 30-luvulla oli Euroopassa edellinen huomattava konversiohäiriö ja silloin poltettiin toreilla kirjoja ja taidetta. Siitä ei lopulta hyvä seurannut.

Olen luullut suomea sivistysmaaksi ja siksi pidän hulluna sitä, että nyt halutaan muuttaa entisten taiteilijoiden ja kirjailijoiden aikaansaannoksia. Kaikki vain sen takia, että ebola-virus nimeltään rasismi on aiheuttanut konversiohäiriön osassa ihmisiä. Minusta meidän ei pidä muuttaa olemassa olevaa kirjallisuuden ja taiteen historiaa oman aikakauden näköiseksi.

Se on historian, taiteen ja taitelijoiden raiskausta.

Avainsanat: historianuudelleenkirjoittaminen, ebola-tauti, konversiohäiriö, neekerikuningas, kirjaroviotsaksassa30-luvulla, neekerinpusu

055 Konversiohäiriö

Maanantai 20.10.2014 klo 13:49 - yrjöpoeka

Joukkoviestimet suoltavat jatkuvasti, tunnista toiseen kuvia ja juttua Ruotsin suuresta sotilasoperaatiosta. Jokaisessa uutisessa kerrotaan Ruotsin merialueella oleskelevan jonkin vedenalaisen kohteen. Jokaisessa uutisessa toimittajat ilmaisevat sen olevan sukellusveneen. Uusimmissa jutuissa se on jo ”melko varmasti” todettu olevan Venäjän laivaston salaisen minisukellusveneen.

Alueelta näytetään suttuisia yksityishenkilöiden ottamia kuvia ja niissä oletetaan olevan todisteen sukellusveneestä. Jokin toinen silminnäkijä on havainnut mustiin pukeutuneen hahmon jossakin rannalla. Armeijan tiedottaja ilmestyy ajoittain pohtimaan tilannetta. Vakavalla naamalla tiedottaja ilmoittaa mahdollisesta ja vakavasta alueloukkauksesta. Joissakin artikkeleissa aprikoidaan Venäjän erikoisjoukkojen miinoittavan Ruotsin aluevesiä.

Tiedoitusvälineet ovat saaneet jälleen tehtyä hyvän uutisen, joka myy! Osattomia eivät näihin juttuihin ole myöskään Ruotsin asevoimien kenraalit. Kateellisena he ovat seuranneet Suomen tilannetta. Suomessa poliittiset voimat ovat päättäneet lisätä puolustusmäärärahoja. Ruotsi joka on lakkauttanut yleisen asevelvollisuuden on jatkuvasti heikentynyt sotilaallisesti. Kenraaleitten määrä ei ole vähentynyt ja nyt oli juuri oikea hetki lähettää laivasto merelle. Kenraalit tarvitsevat kriisejä.

Ruotsi on saanut vaalien jälkeen uuden vähemmistöhallituksen. Pääministeriksi nimitettiin ammattiyhdistysmies, ei kokenutta poliitikkoa. Ukrainan kriisin myötä koko kesä ja syksy on nähty, kuinka Venäjän ilmavoimat esittelevät kalustoaan. Niinpä Ruotsin toimettomat kenraalit päättivät lähettää kuninkaallisen laivaston merille. Kokemusta merellisistä operaatioista Ruotsilla on menneiltä vuosikymmeniltä.

Molemmissa maissa asioista on uutisoitu ja kärsitty konversiohäiriöstä. Lainaus alkaa: ”Konversiohäiriö on mielenkiintoinen osoitus siitä, miten dramaattisella tavalla mieli voi hallita ruumista. Aivan yhtä dramaattinen on sen toinen puoli: oireet voivat erittäin helposti levitä ihmisestä toiseen. Kun näin käy, puhutaan joukkohysteriasta. Joukkohysterioita pääsee syntymään ennen kaikkea siksi, että me ihmiset olemme pohjimmiltamme laumaeläimiä – kuten vaikkapa lampaat tai marakatit.” Lainaus päättyy.

Jossakin vaiheessa asevoimat saavat lisärahoitusta ja hiljaisuudessa laivasto purjehtii kotisatamaan. Savolaisittain sukellusveneestä todettaisiin, että: suattaapi siellä ollakkin, tai suattaap se olla olemattakin. Joukkoviestimet kaluavat aihetta vielä hetken ja kääntävät lampaat uuden aiheen kimppuun ja konversiohäiriö jatkuu.

Valitettavasti.

Avainsanat: minisukellusvene, ruotsinlaivasto, konversiohäiriö