Satunnaiset kuvat

Kuusinki keväällä

Uusimmat

Blogin arkisto

013 Jokohan se loppuu..

Tiistai 8.2.2011 klo 21:30 - yrjöpoeka

Kirjoitusnäppäimistön tökkiminen alkaa tuntua puuduttavalta ja huomenna on vuorossa aivan muuta. Huomenna saan kasailla huonekaluja, joissa on sen miljoona pientä osaa. Poikani on muuttoa tekemässä ja olen luvannut kasailla uusia huonekaluja. Huonekalut näyttävät liikkeessä aivan hyviltä, mutta auta armias kun ne paketit leväyttää lattialle. Tavaraa ja ensi alkuun kaikki näyttää sopimattomilta ja jokainen osa on erillään. On muovia ja kaiken maailman kääreitä, aivan järkyttävä määrä.

Siinä ne sitten papereita katsellessa ja yritysten ja erehdysten kautta saat jotenkuten osat paikoilleen. Joskus voi käydä, niin kuin minulle pakkaa käymään, että ovat laittaneet ylimääräisiä osia mukaan? Olen saanut tehdä näitä kasaustöitä viime viikkoina ja nyt koetan saada ne loppumaan, tai sitten pyrin huonekaluliikkeisiin kasaushommiin.

Olen saanut paljon palautetta puhelimella ja sähköpostilla. Samoin ihmiset jututtavat herkästi kylillä liikkuessani. Kaikki odottavat malttamattomina kevättä. Palautteiden laatu joillakin keskustelupalstoilla on sitä vastoin tulemassa koko ajan kiivaammaksi ja härskimmäksi. Nimettöminä syytetään pahimmillaan ryöstöistä ja rikoksista ja nimeltä mainiten. Olen koettanut saada sivustojen valvojat siivoamaan pahimmat pois, mutta toivottomalta näyttää. Olen joutunut antamaan palautetta myös nettipoliisille ja pyytämään, että se tutkisi pahimmat törkykirjoittajat.

Olen valmistautunut siihen, että vaalitaistelun kiihtyessä joudun hyökkäysten kohteeksi. Tapa millä sitä tehdään, on ala-arvoista. Nimettömien kirjoitusten kirjoittaminen vaatii kyllä sekin jonkinmoista rohkeutta, mutta minun mielestäni se on munatonta hommaa. Toivottavasti tämän alkuunpanijat saavat täyden tyydytyksen tuotoksistaan. Rohkeutta muuhun heillä ei näy olevan.

Päivitän kalenterini tällä viikolla pääosiltaan ja melkoisen loven siihen tekevät luottamustehtäväni ja muutama koulutuspäiväkin sopii sekaan. Kyselyt siitä, tarvitsenko halinallea jatkossa, voi nyt lopettaa. Minulla on jo muutama ja saan kuulemani mukaan lisää niitä. Mukavia ne ovat, mutta käykö lopulta niin kuin on käynyt karhukeskustelussa. Niitä on lopulta liikaa! Rajavartioston tunnuseläin on muuten karhu ja näyttää siltä, että tunnus saa jatkoaikaa halinallien myötä.

Tämä uutinen kertoo oikein hyvin mihin nykyinen hallitus on meidät vienyt. Palkat ovat nousseet todella hyvin ja sitä varten otetaan velkaa. Tuloverotusta aiotaan laskea edelleen ja siirtää sitä kulutusverotukseen. Sen ansiosta eläkeläiset, pienituloiset ja opiskelijat joutuvat kiristämään vyötään vielä lisää tulevina vuosina. Pieniin tuloihin nousevat kulutusverot iskevät pahimmin ja vihreys hallituksen piirissä nousee entisestään.

Hyvätuloiset ja rikkaat ihmettelevät jossakin välissä, että miksi yhteiskunta ei huolehdi vanhuksista? Tämä ilmiö näkyy juuri nyt parhaiten. Istuvat kansanedustajat aloittivat voivottelun ja haastoivat muut ehdolle pyrkivät työntelemään vanhusten rattaita sanomalehtien paikalla ollessa. Pitävätkö nämä kansanedustajat äänestäjiä todella tyhminä? Kansalaiset hyvin tietävät, miksi vanhuksista ei huolehdita. Kansanedustajat ovat huolehtineet vain omista eduistaan ja hallintoneuvostoistaan. Samoin on huolehdittu hyvätuloisten ja rikkaiden eduista. Siinä on verotusta kevennelty ja nyt siunaillaan, että onpa kumma tuo valtio?  On se kumma!

Mutta kumma se on tuo äänestäjäkin. Viime aikoina on ympäri maailmaa ollut väki liikkeellä ja aivan samoista asioista. Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät entisestään. Tuloerojen kiihtyvä tahti, saa lopulta liikettä joka paikassa. Se ei tule olemaan hyväksi valtaa pitäville, mutta ihmisille se on hyväksi.

Avainsanat: puuduttavaatyötä, koottavathuonekalut, palapelejäpukkaa, munattomatpalautteet, nettipoliisietsii, teuvoasopisi, kalenterinpäivitystä, kestävyysvajettapukkaa, tunisiastakaikkialko, ikummavaltio