Satunnaiset kuvat

Päiväunienaika

Uusimmat

Blogin arkisto

179 Ilona kävi

Lauantai 24.10.2009 klo 20:24 - yrjöpoeka

Kyllä taas kelpaa, Ilona tyttö kävi äidin ja isän kanssa kylässä. Aikaa oli todella vähän isommille leikeille, mutta mummu kerkisi leipoa aamusella pullaa yhdessä Ilonan kanssa. Ilta meni aika huvassa, luettiin erilaisia juttuja ja katseltiin, että lelut ovat hyvässä epäjärjestyksessä.

Ikävä jäi meille kaikille yhden yön tapaamisesta, mutta kuitenkin mukavaa oli.

Kuistin, eli veranta on viimeistelyä vailla, ovi puuttuu ja istuin laatikot. Sain suuret ikkuna lasit ehjinä paikoilleen, kyllä nyt kelpaa kevät aurinkoa odotella.

Talvi parantaa otettaan ja lumet pysyvät, kun ilma pysyy pakkasen puolella päivin öin. Jokohan huomenna ehdin hiihtelemään, aamupäivällä on aikomus kokeilla suksien luistoa suoalueilla.

Perjantaipäivä meni edestakaiseen ajeluun kotipaikan ja Kuusamon välillä, näytti todella siltä, että mikään ei onnistu. Iltahämärissä lopulta sain pysäköidä kulkupelini ja todeta, että kuluu se päivä näinkin. Satoja turhia kilometrejä takana, mutta sain kuitenkin haluamani tarvikkeet tuotua perille. Kuusamon kaupoissa ja huoltoasemilla sain päivän aikana tavata useita entisiä työkavereita. Mukava on aina pitkästä aikaa tavata ja vaihtaa kuulumisia.

Kopsalan vaari soitteli iltasella pitkän puhelun ja muistelimme myös menneitä. Vaarilla on ikää paljon, mutta ajatus ja kieli ovat terässään. Vaari kertoi tarinan, josta pitää kysellä muilta, onko se todellista. Vaarin vaimo oli joutunut sairaalaan ja lapset ja lastenlapset sitten soittelevat ympäri Suomea ja kyselevät vointia. Vaimon nimissä oli tullut kolmenkymmenen (30) euron lasku, kun jälkeläinen oli kysellyt vointia lääkäriltä! Ymmärsin vaarin jutuista sen, että lasku oli todella tullut juuri siitä, jälkeläinen kyseli suoraan lääkäriltä omaisensa vointia. Täytyy kysellä asian perään tulevalla viikolla, vaari oli kokenut myös töykeää palvelua perätessään asiaa.

Kohtapuoliin on kysyttävä ensin puheluun vastatessaan, mitä se maksaa. Tämä tuppeensahattu ja vaalirahoituksessa rypevä kansa on joutumassa todelliseksi maksumieheksi.

Ensimmäiset nimet on nostettu esiin seuraaviin vaalirahoitus kohuihin, siitä kertoi maakunnan lehti nettisivuillaan illan päälle. Nyt on mukava ryhtyä köllöttelemään ja nähdä unia tuppeensahatuista erikoislaudoista ja yllättäen tileille jysähtävistä rahatukoista. Maakunta lehti on jo avokätisesti jaellut ääniä eri ehdokkaille ja se toki helpottaa vaaliväsymystä potevaa kansaa. Miksi vaivautua uurnille, kun tiedotusvälineet ja suuri raha hoitaa asian äänestäjien puolesta.

Minä hiljennyn tämän ajatuksen äärelle, mutta oli yksi hyväkin uutinen illan uutisvirrassa. :)

Ihmisille on hyväksi saada sellaisia uutisia, joissa on toivoa. Vaalit voi käydä ilman suuria rahoja ja erikoisia puutavaroita.

Avainsanat: ilona, ikävä, talvi, kuusamo, kopsalanvaari, vaalirahoitus, tuppeensahattu, vaaliväsymys