Satunnaiset kuvat

teno 3-8.72007 025

Uusimmat

Blogin arkisto

020 Naiset ja despotismi

Torstai 12.2.2015 klo 12:15 - yrjöpoeka

Kajaanissa on todella jokin tauti. Perussuomalaisten joukoissa on muutamia tautisia, joille naiset ovat joko nyrkin ja hellan välissä, tai sitten ne ovat kilttejä puudeleita. Kokoomuksella on myös mopo karannut täysin käsistä Kajaanissa. Viime vuosina jokainen puolue on pyrkinyt saamaan nuoria mukaan politiikkaan ja erityisesti nuoria naisia. Vihreillä tämä nuorten naisten joukko on arkea, naisia ei tarvitse erikseen houkutella. Muilla puolueilla on huomattavasti vaikeampaa. Tämä koskettaa kaikkia vanhoja suuria puolueita.

Kajaanissa kokoomus hehkutti Elina Kurikkaa saatuaan hänet riveihinsä. Ääni kellossa on muuttunut ja ajojahti Kurikkaa kohtaan tuntuu jatkuvan. Kuten muissakin puolueissa, myös kokoomuksella on kilttejä naisia nyrkin ja hellan välissä. Nyt heistä yksi on ottanut järeät uutisaseet käyttöönsä ja tehnyt Kurikasta rikosilmoituksen. Tällä tempulla Kajaanin kokoomuksen miehet saavat puhtaan pöydän vaalikampanjoitaan varten. Todellisuudessa rikosilmoitus ei koskaan johda mihinkään.

Muutamat naiset vakuuttivat myös äskettäin maakunnallisissa media välineissä olevansa kilttejä tyttöjä. Uskomatonta on se, kuinka helposti naiset liittoutuvat vanhojen änkyröiden kanssa muita naisia vastaan! Vakuutteluista huolimatta politiikassa naisten empaattisuus katoaa, jos on jotakin saavutettavaa. Ja samalla voi kampittaa muita. Jokainen voi pohtia mitä tarkoittaa sana politiikka? Onko se yhteisten asioitten hoitoa? Vai onko se tosiasiassa yksi koulukiusaamisen muoto aikuisten maailmassa?

Jaana Sankilammen ja Maarit Nurmen kohdalla antoi eräs lentäjä naisia vähätteleviä lausuntoja. Sama ilmiö toistui myös sosiaalisen median ja lehtien kommentti palstoilla. Vakuuttelut, että naiset saavat samanveroisen kohtelun on täyttä puppua. Sama ilmiö näyttäytyy myös Elina Kurikkaa koskevissa kommenteissa. Naisten käyttäytyessä samalla tavoin kuin miehet, heidät koetaan joutavina nurisijoina. Rivien välistä voi lukea, että heidät mielellään nähdään kotiaskareissa.

Jatkossa on mielenkiintoista nähdä, löytävätkö änkyrämaineen saaneet puolueet nuoria naisia ehdokkaikseen? Vai johtaako se ilmiöön, mikä näkyy Kajaanissakin? Omat lapset, lastenlapset ja muut lähisukulaiset miehittävät puolueosastot ja täyttävät luottamuspaikat? Tämän kaltaisesta despotismista on syytelty aiemmin erilaisia banaanivaltioita. Nyt se on täyttä asiaa myös meillä. Voiko sitten despotismi johtaa meidät parempaan yhteiskuntaan? Valitettavasti ei voi. Läheltä nähtynä ja koettuna se antaa surullisen kuvan tulevaisuudesta.

Despotismia ylläpitäneet hallitsijat ovat aina kaatuneet. Useimmilla on surkea loppu. Suomessa ollaan rauhallisella linjalla ja luotetaan äänestäjien voimaan. Valitettavasti äänestäjien on sukunimien perusteella mahdoton tietää, ketkä ovat sukua keskenään. Parhaimmillaan miehetkin vaihtavat sukunimeään, jottei heitä tunnistettaisi äidin pojiksi. Voiko sellainen perhe olla puolueeton valinnoissaan, kun joku heistä on pyrkimässä esimerkiksi ehdokkaaksi, tai johonkin tehtävään? Joissakin osastossa toimii koko perhe ja silloin erimieliset saavat kyytiä.

On miesten vika, että naisista etsitään vikaa. Erityisesti nuoremmista ja koulutetuista. Miesten pitkäaikainen mukanaolo politiikassa ja ikääntyminen johtaa despotismiin. Kainuu on surkastumassa väkiluvultaan ja samalla nopeasti ikääntymässä.

Eläköön despotismi!

Avainsanat: kokoomuksenlikaosasto, koulukiusaamisenmuodot, perhekohtainendespotismi