Satunnaiset kuvat

Kuningastaimen

Uusimmat

Blogin arkisto

030 Kokoomus on armollinen

Sunnuntai 20.1.2019 klo 19:16 - yrjöpoeka

Kokoomus ja Petteri Orpo ovat armeliaalla tuulella. He käväisivät työristelyllä (ryyppy-) ja heillä oli siellä niin hauskaa, että he päättivät luottaa Suomeen. Olemme varmasti onnesta muikeina tuosta luottamuksesta Suomea kohtaan. Noin 80% on erimieltä kokoomuksen kanssa ja haluaisivat tehdä muutakin kuin olla potkittuina. Kokoomus tämän luottamuksen antaessaan myös ilmoitti armeliaasti hyväksyvänsä seuraavaan hallitukseen persut ja kepulaiset. Ilmeisestii siksi, että nämä tahot ovat valmiita hyväksymään kaikki kokoomuksen tarpeet.

Nyt on persujen ja kepulaisten toimistoissa ilon päivä. Suomeen luottava puolue luottaa myös heihin. Kansalaiset huomasivat Petteri Orpon puheista yhden seikan. Orpo ei ilmoittanut luottavansa kaikkiin suomalaisiin. Vain Suomeen. Tämän hallituskauden aikana kansalaisille on todella tullut selväksi, että kokoomus haluaa tyhjentää ensin Suomen. Kepulaiset ovat Sipilän johdolla syöttäneet maaseudun asukkaille varsinaisen kepusopan. Kaikkein uskollisimmat uskovaiset luottavat edelleen Sipilään ja vannottavat muita pysymään valitulle uskollisina.

Tyhjentyvä kokoomuksella kelpaava Suomi täytetään sitten halpatyöläisillä. Heistä ei tarvitse huolta kantaa, koska he eivät ole suomalaisia. He ovat orjia kokoomuksen Suomessa. Kuten Orpo asian ilmaisi, vapautetaan ihmiset tekemään niinkuin me haluamme. Siten saadaan purettua byrokratiaa ja purettua normeja, kuten työaikalainsäädäntöä. Kokoomuksen Suomessa ei kiusata ihmistä verotuksella. Se on helppoa, koska ei ihmisillä enää ole mitään verotettavaa. Näin kokoomus on saanut tehtyä hyvien kavereiden kanssa ikioman Suomen.

Kokoomuksen Suomeen eivät kuulu demarit ja ay-liike. Risteilyllä ollut kokoomusväki oli tästä todella iloinen. Lopultakin heidän ikioma kultapoika Petteri Orpo sanoi sen ääneen. Kokoomuksen Suomessa ei enää jaeta yritysten ja päämomapiirien rankalla työllä kerättyjä euroja köyhille. Kokoomuksen Suomessa jokainen huolehtii vain omista eduistaan. Rikkaat saavat vaurastua rauhassa kokoomuksen ansiosta.

Koska eduskuntavaalit ovat ihan piakkoin, antoi kokoomus taas kerran uuden koulutuslupauksen. Tämä on tuttua ja turvallista kokoomus politiikkaa. Mummut ja papat nielevät nämä lupaukset kitkerän kahvin kera torin reunamilla. Riittävän kovasti messutessa nämä vanhukset eivät hoksaa (muista) enää kysyä, milloin perutaan ne eläkkeiden indeksileikkaukset. Sitä puhetta kokoomus ei halua kuulla joutoväeltä. He kelpaavat kylllä äänestämään kokoomuksen luottamuksen puolesta.

Petteri Orpo on se kiltin näköinen naapurin poika, joka kertoo kokoomuksen hoitavan asiat kuntoon. Näin se on kertonut jo lukuisia kertoja. Aina se on uponnut köyhien kalloihin. Tulevissa vaaleissa noin 20% kertoo luottavansa kokoomukseen. Petteri on tyytyväinen. Nyt voidaan jatkaa entisellä linjalla apupuolueiden hyväuskoisten hölmöjen avustuksella. Ilmastosta ei tarvitse välittää ja lentoliikenne saa tuntuvia helpotuksia, jotta kokoomuksen Suomi pääsee lomailemaan kaukomaille.

Petteri lupasi persuille poliiseja, sekä kuria lisää kaduille. Kepulaiset saavat jatkaa lietelannan levitystä, sekä hieman lisää maataloustukea.

Kokoomus luottaa Suomeen. Onhan se ihan omin pikku kätösin tehty.

Avainsanat: armeliakokoomus, petteriorpo, kokoomuksenkoulutuslupaus, kokoomuksensuomi

015 Ei oppi ojaan kaada

Maanantai 16.1.2017 klo 15:29 - yrjöpoeka

Vanha sanalasku kertoo olennaisen. Kaikki opetus, minkä elämäsi aikana saat, antaa sinulle eväitä osaamisen ja ymmärtämisen alueilla. Viime eduskuntavaalien alla puolueet julkisesti lupasivat, ettei opetuksesta leikata. Hallituksen ensimmäisinä töinä oli tietysti sellaisia päätöksiä, joilla on vaikutuksensa. Poliitikkojen kielellä sanottuna, sopeutetaan koulutus markkinoille sopiviksi. Kansan kielellä lakkautetaan ja leikataan.

Muutama päivä sitten Taivalkosken ammatillisen koulutuksen lakkauttamisesta kerrottiin alueen lehdissä. Valtapuolue keskustan alueelta valitut kansanedustajat heräsivät. Niilo Keränen kertoi olevansa tyrmistynyt. Ulla Parviainen vaati selvitystä. Valitettavan huonosti he ovat lukeneet oman puolueensa hallitusohjelman. Olisi sitä tietysti voinut Sipilän Juhalta joskus ohimennen kysäistä, että mitä se meinaa meidän koulujemme osalta. Tässä kohden sopii taas hyvä sananlasku: Kysyvä ei tieltä eksy.

Keskustan ja kokoomuksen silloiset johtomiehet esiintyivät leveästi hymyillen lasten kanssa kuvissa, kyltti käsissään. Siinä oli puolueen koulutuslupaus, koulutuksesta ei leikata. Paikalliset kansanedustajat ovat sen sitten sokeasti uskoneet. Koska lukeminen ja jatkuva opiskeleminen on raskasta, he jättivät lukematta hallitusohjelman pienellä präntillä olevat kohdat. Nyt he tyrmistyneinä vaativat selvitystä. Toivotaan, että Sipilän Juha on kiltillä päällä ja kertoo kuinka isänmaan etu vaatii kaikkien osallistuvan talkoisiin.

Julkisuudessa on eniten esitelty Sipilän Ja Stubbin leveitä hymykuvia. Perussuomalaisten Soini kantoi myös sellaista koulutuslupaus kylttiä. Koska kaikki tietävät sen, että tämä puolue on keskittynyt vain yhteen osaamaansa asiaan, ei sitä ole tästä vaadittu tilille. Koulutus ja siitä saatava oppi ei tälle puolueelle ole tärkeä. Pääasia on, että osaa sanoa tomerasti, vastustan maahanmuuttoa. Nyt puolue on hallituksessa ollessaan oppinut lisää sanoja. Opittuaan sanomaan, lepakot räjähtelevät, heillä on menossa nyt vaativa kolmas vaihe.

Käräjäoikeuksien tuomarit yrittävät saada heidät oppimaan sanan, joka tuottaa heille juuri nyt eniten vaikeuksia. Sanavapaus on sana, jota he ymmärtävät aivan toisin kuin käräjäoikeuksien tuomarit. Olemme nyt saaneet melkein joka päivä todistaa, kuinka jopa itkeä pillitettään tuomareiden edessä. Perussuomalaisten politiikan lyhyt oppimäärä on ymmärretty niin, että sanavapaus on vain heitä varten. Sitä ei heidän mukaansa ole tarkoitettu muiden ihmisryhmien käyttöön. Tuomarit ovat kärsivällisiä ja jatkavat kouluttamista.

Sananlasku sanoo : Ei tyhjä lato kattoa kaipaa. Tämä varmasti pitänee paikkansa. Jos on läpäissyt edes jotenkin suomalaisen peruskoulujärjestelmän, niin siellä on varmasti hyvin opetettu mikä on oikein ja mikä on väärin. Siellä on hyvin seikkaperäisesti kerrottu koulutuksen ja jatkuvan oppimisen tärkeys. Mutta hallituksen edustajat ovat olleet jukuripäitä, kuin seitsemän veljestä. Ei oppi ole tarttunut.

Joku viisas alanmies on sanonut: Haihtuu kuin Aperita aivoista. Taidatkos sen paremmin ilmaista.

Avainsanat: sanalaskutjasanonnat, koulutuslupaus, tynkkynenitkee, alanmies