Satunnaiset kuvat

Pyhäinpäivä 2009

Uusimmat

Blogin arkisto

068 Hyvä pääkirjoitus!

Keskiviikko 5.5.2010 klo 20:28 - yrjöpoeka

Tämän päivän Kainuun Sanomien pääkirjoitus oli todella hyvin tehty! Sitä lueskellessa tuli tunne, että onhan nyt toukokuu ja viides päivä. Toimittaja oli laittanut kirjasimet kohdalleen ja tulos oli sen mukainen. On harvinaista herkkua maakuntalehdeltä, että se ottaa positiivisen kannan perussuomalaisten mahdollisuuksiin tulevissa eduskunta vaaleissa. Kaiken lisäksi paljon parjattu Kreikka tuo nostetta ja se on hyvä asia. Jotakin hyvää löytyy Kreikasta ja lehden mukaan ”Eurooppa kantaa vaalimenestystä hopeatarjottimella perussuomalaisille”!

EU:sta löytyy hyviäkin puolia, kun oikein asiat mutkistuvat. Lehden uutisessa oli myös yksi mielenkiintoinen seikka, perussuomalaiset ovat jo nyt neljänneksi suurin puolue! En löytänyt mistään sellaista tutkimustulosta ja jäin pohtimaan, onko sellainen tehty ja sitä ei uskalleta julkistaa? Erityisesti luin tarkkaan tuon pääkirjoituksen toiseksi viimeisen kappaleen. Puolueen kenttäväki on asian tietänyt, että noste on olemassa. Puolueen kannatuksen kasvu on näkynyt koko maassa, erityisen hyvin ehdokas asettelun yhteydessä.

Uutiskynnyksen ylittäminen on kuitenkin vaikeata, ainoastaan silloin se onnistuu, kun puoluetta mollataan. Kajaanin vapputorilla se näkyi hyvin, perussuomalaisten keltaisia liivejä oli torilla enemmän kuin vasemmiston punaisia. Silti lehti teki näyttävän jutun vasemmistosta ja unohti yhden suurimmista uutisista, PerusS-nuorten näyttävän esiinmarssin! Millään muulla puolueella ei ole nostetta nuorten parissa tällä hetkellä, tulevaisuus on valoisa seuraavissa kuntavaaleissa. Toimittajilla on selvästi vaikeuksia siirtyä perinteisistä asetelmista uusiin.

Astman takia saamani kortisoni kuuri vei elimistön vastustuskyvyn alas ja kuumeet ja räkätaudit tarttuvat kuin liimapaperiin. Yöllä elimistö alkoi kuumeilla ja aamulla oli todella vaikea olo. Päivän mittaan olo on palannut suhteellisen normaaliksi ja hikisen nuhruinen olo helpottui saunan jälkeen.

Avainsanat: kainuunsanomat, maakuntalehti, pääkirjoitus, kreikaltavaalitukeaperussuomalaisille, neljänneksisuurinpuolue, perinteitäkunnioittavattoimittajat