Satunnaiset kuvat

INKA

Uusimmat

Blogin arkisto

065 Päätä pensaaseen

Maanantai 14.9.2015 klo 10:19 - yrjöpoeka

Tältä ajatukselta ei voi välttyä, kun seuraa uutisvirtaa tulevasta perjantaista. Suomi elää velaksi ja on erittäin pitkällä ns. ”kreikan tiellä”. Siitä huolimatta ammattiyhdistysliike elää menneisyydessä ja vaatii lisää jaettavaa. Sosdemit ja vassarit säestävät tätä huutoa.

Tulevana perjantaina pysäytetään junaliikenne valtion palkollisten toimesta. Opettajat kuntapuolella uhkaavat täydellisellä boikotilla. Poliisien ammattijärjestö on nyt yhtynyt huutajien kuoroon. Valtion ja kuntien liitot vaativat ensimmäisinä lisää jaettavaa. Jaettava ei enää synny yritysten avulla, vaan tarvitaan valtavasti lisää velkaa.

Poliiseilla on eri ammattiryhmistä eniten edustajia Arkadianmäellä. Eli edunvalvonnan pitäisi olla kuinnossa. Viime vuodet on huudettu poliisipulasta. Nyt siihen huutoon on vastattu ja työttömät poliisit on työllistetty. Nyt he ovat ensimmäisinä menossa torille.

Poliisien määrä on todennäköisesti kasvanut liikaa ja määrää on nopeasti vähennettävä. Koska heillä ei ole aikaa huolehtia turvapaikanhakijoiden vastaanotosta työvoimapulaan vedoten, ei heillä pitäisi olla aikaa mielenosoituksiin! Valtion virkamiesten tehtävä on huolehtia ensimmäisenä heille määrätyistä virkatehtävistä. Kansalaisten turvallisuudesta ja kansallisesta turvallisuudesta.

Suomi on tällä hetkellä yhtäaikaa maahanmuutto- ja velkakriisissä. Hallitsematon maahanmuutto on uhka kansalliselle turvallisuudelle. Hallituksen tehtävänä on huolehtia nyt siitä, että tarvittaessa käytetään pakottavaa lainsäädäntöä valtion ja kuntien työntekijöiden lakkojen murtamiseen. Ammattiyhdistysliike ei mielestäni ymmärrä missä tilanteessa Suomi ja myös koko Eurooppa nyt on. Kansainvaellus on todellinen uhka kaikille Euroopan maille ja toisaalta myös mahdollisuus. Talouden tila on sellainen, ettei nyt ole varaa keikuttaa yhteistä venettä, painamalla päätä pensaaseen.

Olen koko ikäni tukenut ay-liikettä ja haluan tehdä sen myös jatkossa. Tämän hetken tilannetta en tue. Mikäli ay-liike jatkaa tällä tiellä, sen kannatus romahtaa samalle tasolle, mitä on vasemmiston kannatus. Se voisi olla hyväksi Suomelle ja samalla pelastus. Työväestöstä suurin osa kannattaa muita poliittisia puolueita ja nyt tämä kriisi voi muuttaa kaiken.

Pöhöttynyt ay-liike kaipaa nyt kunnon tuuletusta. Perjantaina on tuettava kaikkia työssäolevia. City-markettin lakkoilu sai aikaan jo sen, ettei niihin liikkeisiin kannata mennä. Tässä en ole yksin. Käytän ostoksieni kohteena pienempiä liikkeitä. Tarvittaessa ostan kaiken netistä.

Perjantaina kaikki töihin!

Avainsanat: kreikantie, kansainvaellus, kansallinenturvallisuus

047 Usko ei ole luja

Keskiviikko 24.9.2014 klo 14:42 - yrjöpoeka

Perussuomalaisten Kainuulainen kansanedustaja Pentti Kettunen piti tiedoitustilaisuutensa 22.9 ja sen anti oli sitä mitä odotin. Kettunen pyrkii uudistamaan valtakirjansa eduskuntaan. Sitä myöten on todettava, että mahdollinen ehdokkuuteni on nyt sitten loppuunkäsitelty. Lopullisen siunaamisen Oulun-vaalipiirin ehdokaslistasta tekee Perussuomalaisten puoluehallitus aikanaan.

Kainuun osalta tilanne näyttää todella huonolta. Vain kolme kansanedustaja ehdokasta on Kajaanin ulkopuolelta ja hekin kolmenkymmenen kilometrin etäisyydeltä Raatihuoneesta. Kaikkien puolueitten ehdokkaat kilpailevat Kajaanin toreilla hernekeiton ja makkaran avulla samoista äänestäjistä. Kajaanin eläkeläisille on koittamassa lokoisat ajat kevättalvella. Ruokaa piisaa ja hyviä lupauksia riittää. Viime vaalien aikaiset lupaukset voi ottaa nyt uusiokäyttöön, koska niitä ei ole ehditty vielä toteuttaakaan.

Ainoastaan Perussuomalaisilla oli suurista puolueista yksi ehdolla Ylä-Kainuusta, eli allekirjoittanut. Vasemmistolla ja keskustalla ei ollut ketään laittaa ehdolle. Merja Kyllösen ääniperintö jää näin käyttämättä. En oikein usko kaikkien jaksavan äänestää Kajaanin ehdokkaita. Kaikilla puolueilla on ollut samanlainen tavoite. Saada alueellisesti kattava ehdokaslista. Nyt kaikki puolueet ovat jättäneet kehyskainuun suosiolla pelkäksi reservaatiksi. Alueen äänimäärillä ei ilmeisesti ole enää vaikutusta? Alueellinen kattavuus on jäänyt pelkäksi kuriositeetiksi. Voi olla, ettei täällä suuremmin jaeta hernekeittoa?

Oma ennusteeni kevään 2015 vaaleista on Kainuun osalta aika lohduton. Keskustan kannatuksen nousu on Sipilän myötä ollut sitä luokkaa, että Sotkamon kepulaiset ovat siitä mielissään. Kokoomuksen kannatus on lähtenyt alamäkeen ja Kajaani tulee menettämään paikan. Sosiaalidemokraattien tilanne on vielä surkeampi ja ellei Piirainen saa vaalipiirin ykkösehdokkaan asemaa, paikka menee. Perussuomalaisten paikka katoaa keskustan nousun myötä ja ainoastaan yksi paikka koko vaalipiiristä on varmasti menossa jatkoon. Jatkaja on Olli Immonen. Lisäpaikkojen saanti on kovan työn takana. Siksi usko ei ole luja usean Kainuulaisen ehdokkaan läpimenolle.

On toki myönnettävä, että vaaligallupit muuttavat nopeasti muotoaan. Tämän päivän ykkönen voi huhtikuun alussa olla laskussa. Tulevien kuukausien tapahtumat vaikuttavat ennusteisiin ja lopulta vaalituloksiin. Oppositio hyötyy aina siitä, että hallitus kompuroi ja mikäli talousennusteet pysyvät yhtä synkkinä. Helppoa ei vaalivoittajilla tule olemaan.

Talous on niin kuralla, että Kreikan tie häämöttää.

Avainsanat: ketunhäntäkainalossa, alueellinenkattavuus, vaalilupauksetuusiokäyttöön, kreikantie