Satunnaiset kuvat

Tammikuu

Uusimmat

Blogin arkisto

012 Bitcoinit helpottavat köyhän asemaa

Maanantai 13.1.2020 klo 15:32 - yrjöpoeka

Maailmalla liikkuu virtuaali rahaa ja hyväosaiset haluavat rikastua ostamalla esimerkiksi kryptovaluutta bitcoineja. Tästä virtuaalisesta rahasta puhutaan ääntä alentaen, etteivät köyhät pääsisi osille. Ruotsissa on menossa buumi, jossa rikkaampi väestönosa haluaa lisätä tulojaan. Samaan aikaan Ruotsissa on uutisten mukaan petosten määrä näissä kaupoissa lisääntynyt viime vuonna 30-kertaisesti. Kansalaisilla on löysää rahaa ja sen haistavat myös ne, jotka haluavat tästä virtuaalirahasta omat siivuinsa.

Meille on aina uskoteltu, että ihminen vanhetessaan viisastuu ja muuttuu varovaiseksi. Minä en enää tähän usko, koska juuri iäkkäämmät miehet ovat Ruotsissakin altistuneet bitcoinien houkutuksille. Vanhuuden turvaksi talletetut rahat muuttuvat hauraaksi muistoksi ja jäljelle jää köyhän osa. Tässä kohden nämä bitcoinit muuttuvat sitten köyhän elämän sulostuttajaksi. Koska köyhillä ei ole rahaa mihinkään sijoitettavksi hän voi nauttia nyt siitä, että bitcoinit tasoittavat varallisuutta rikkaiden ja köyhien välillä. Lukiessaan noita uutisia köyhä voi päästellä selkäkeikka nauruja. Kerrankin köyhyydestä on hyötyä.

Palaan vielä tuohon ikääntyneiden ihmisten hyväuskoisuuteen. Suomessa ovat ”valepoliisit” jatkuvasti ikääntyneiden ihmisten riesana. Heidän tarkoituksenaan on putsata vanhuksilta rahat. Sitä minä en ymmärrä miksi uutisoinnit näistä eivät vaikuta vanhemman väen epäluuloisuuteen mitenkään? Aina jossakin ilmestyy ”valepoliisi” tutkimaan vanhusten pankkikortteja. Tänään on myös ”valehoitajia” liikkeellä auttamassa vanhuksia ja heidänkin tarkoituksena on päästä vanhusten pankkikorttiin käsiksi. Ihmiset eivät osaa varoa, vaikka kuinka heille jakaisi tietoa. Ovi avataan kolkuttajille luvattoman helposti.

Olisiko iäkkäämpien ihmisten tehtävä sopimus pankin kanssa siitä, että suuria summia ei voi nostaa tililtä. Pankin kanssa sovittaisiin taso minkä voi nostaa päivisin ja yöaikana tapahtuvat nostot estettäisiin. Samoin estettäisiin peräkkäin tapahtuvat pienet nostot ja tarkistettaisiin, onko kortti enää tilinhaltijan käytössä. Toinen mahdollisuus olisi se, että terveys- ja sosillaipalvelujen piirissä olevien vanhusten tulisi hakea holhousta raha-asioiden hoitoon. Näin estettäisiin vanhusten säästöjen joutuminen kelmien käsiin. Nyt tietysti sanotaan, ettei ihmisiä voi, eikä saa holhota. Se pulma on vanhusten, omaisten ja viranomaisten aina tapauskohtaisesti ratkaistava. Niin kauan kun asialle ei tehdä mitään ”valepoliiseja” ilmaantuu ovien taakse.

Suomessa ei ilmeisesti ole vielä ”valeupseeria”? Ruotsi on meitä edellä ja siellä on oikea ”valeupseeri”. Tämä upseeri palveli Ruotsin puolustusvoimia 20-vuotta ja menestyi hyvin. Kun hän ei aikoinaan läpäissyt edes valmistavaa koulutusta, hän kirjoitti itselleen upseeritodistuksen. Hyvällä supliikilla varustettuina hän sai komennuksia jopa rauhanturvatehtäviin ja kaikki olivat tyytyväisiä pätevän ”valeupseerin” työhön. Kaiken huipuksi hänen pätevyytensä oli niin hyvää, että hän pääsi toimimaan Ruotsin sotilastiedustelussa. Hulluinta asiassa on se, että hän oli jo joutunut tutkinnan kohteeksi, mutta hänet kutsuttiin YK:n Malin rauhanturvaamistehtävän huippuvirkaan. Tänään hänet on erotettu työtehtävistä, mutta saa edelleen palkkaa Malin rauhanturvatyöstä.

Koska hänellä on nyt valtion palvelusta 20-vuotta, hänelle täytyy kuulua myös eläke edut kuten kunnon sotilaille kuuluukin. Vai voisiko Ruotsin valtio maksaa hänelle ”vale eläkettä”?

Kyllä hyvä supliikki aina koulut voittaa. Lieneekö savolaiset juuret hällä?

Avainsanat: kryptovaluuttabitcoin, valepoliisit, , valehoitaja, valeupseeri, malinrauhanturvaaja