Satunnaiset kuvat

Syysmyrskyn satoa

Uusimmat

Blogin arkisto

121 Kukkaiskieltä

Keskiviikko 28.9.2016 klo 15:29 - yrjöpoeka

Tunnen olevani herkkä sanomaan sen mitä mielessäni on, kun minulta mielipidettä kysytään. Joskus ehdin jopa kysyjää edelle. Tämä vaiva oli minulla nuorempana. Nyt ilmeisesti joko ikä tuo hidastelua, tai sitten olen oppinut hiukkasen miettimään ennen vastaamistani. Poliittisille vastustajilleni, joita on vain ja ainoastaan omassa puolueessani, sanon vieläkin yhtä herkästi kuin nuoruusvuosinani.

Viime eduskuntavaalien alla Kainuussa nähtiin ja kuultiin erikoinen näytelmä. Perussuomalaisten Kainuunpiiri ja muutamat yksittäisen kellokkaat tekivät kaikkensa, ettei Kainuusta valittaisi ketään perussuomalaista ehdokasta. Työ onnistui hyvin. Jopa niin hyvin, että vaalien alla alkanut savustamiseni jatkui vaalien jälkeenkin. Erottamistani puolueesta vaati julkisesti entiseksi kansanedustajaksi jäänyt ehdokas. Mukana oli muitakin pettyneitä. Heidän mielestänsä minä olin estänyt ehdokkaan läpipääsyn Kainuussa.

Ei sitä osannut olla mitenkään mieliksi. Ensin tehtiin kaikki, etten olisi ehdokkaana ja siten haittaisi muiden läpipääsyä. Vaalien jälkeen sitten olinkin taas syyllinen. Samoihin aikoihin Kajaanin Perussuomalaiset savustivat oman vahvan naisensa, Jaana Sankilammen ulos kaikista mahdollisista luottamusmiespaikoista. Puolueesta erottaminen oli myös käytössä. Entinen kansanedustaja oli siinäkin voimakkaasti mukana, samoin piirin entinen puheenjohtaja.

Kaikesta savustamisesta huolimatta puoluehallitus ei erottanut allekirjoittanutta ja ei myöskään Jaana Sankilampea. Melkein kaksi vuotta kesti savustaminen ja vain sen takia, että usea pyrkyri halusi perussuomalaisten jytkyn siivellä päästä eduskuntavaali ehdokkaaksi. Nämä vastatulleet nousukkaat saivat suosijakseen ja tuekseen silloisen kansanedustajan. Puolue salli silloin suoranaisen työpaikkakiusaamisen. Puolueen johto ei kuunnellut kentän ääniä.

Nyt uusimmassa Kuntalehdessä puolusihteeri kertoo puolueen ehdokassuostumuksessa olevan kohdan, joka kieltää puhumasta muista pahaa. Kuunnellessani kenttää, voin sanoa, että tuo sitoumus on katetta vailla. Kaunaa ja katkeruutta virtaa puolueessamme aivan joka suuntaan. Miten voidaan vaatia kunnioittamaan edes omia, mikäli lehdessä kerrotaan Perussuomalaisilla olevan erilaisia näkemyksiä törkypuheiden siistimisessä.

Kaiken lisäksi puoluesihteeri heittää pallon takaisin kentälle, kertoen vastuun olevan yksittäisellä ihmisellä. Mikäli näin jatkuu edelleen, voi kirveen heittää kaivoon. Istuvista kansanedustajista lähtien alimmaisiin valtuustojen vara-vara-varajäseniin voi nähdä ja kuulla päivittäin sellaista kielenkäyttöä kanssaihmisiä kohtaan, ettei sellaista voi hyväksyä. Viimeisten 2-3 vuoden aikana puolueemme on muuttunut kaiken sallivaksi.

Siitä syystä pallo vierii kiihtyvällä vauhdilla ja kukaan ei enää tunnu kiinnostuvan sellaisesta sanasta kuin vastuu. Vastuu toisten ihmisten kunnioittamisesta, niin sanoissa, puheissa, kuin teoissakin. Metsä vastaa aina siten kuin sinne huudetaan. Siksi ei pidä ihmetellä, että puoluettamme on alettu kaihtaa ja siihen otetaan etäisyyttä. Lukiessani päivän postauksia sosiaalisesta mediasta, näen siellä uhriutumista.

Opettaja, opettaja! Nuo muut kiusaavat! Minä olen syytön!

Avainsanat: kukkaiskieli, arvotonnäytelmä,

076 Oikeassa olemisen riemu

Keskiviikko 8.6.2016 klo 10:36 - yrjöpoeka

Poliittisena toimijana olen seuraillut myös valtakunnan tason politiikkaa. Maahanmuutto asiat ovat jälleen kerran tapetilla ja voi sitä oikeassa olemisen riemua, mitä jokainen osapuoli julistaa. Aikaisemmin hallituksessa olevista puolueista vihreät ovat joutuneet tukkanuottasille perussuomalaisten kanssa. Silloin tehtyjen lakien pohjalta virkamiehet nyt toimeenpanevat päätöksiään ulkomaalaisia kohtaan. Sitä vihreiden on nyt vaikea tunnustaa ja he yrittävät kääntää katseet nykyisen hallituksen aikomuksiin entisestään tiukentaa ulkomaalaislakia.

Perussuomalaisia tilanne tietysti houkuttelee ja sen he ovat nyt käyttäneet hyväkseen. Sampo Terho ja Simon Elo etunenässä puolue moukaroi vihreitä. Samalla he kertovat vahingoniloisina, että on oikein tiukentaa entisestään ulkomaalaislakia ja perheenyhdistämisiä. Tämän riekkumisen seurauksia ei ilmeisesti ole nyt kunnolla huomioitu. Aivan kuten kävi ulkomaalaisten pelottelu kampanjan aikana talvella, tavallinen kansa osaa ymmärtää ahdingossa olevien asiaa.

Soittelemalla ulkomaalaiskorttia juuri nyt, irkailaisperheen aiheuttaman kohun keskellä, puolue eristää itsensä. Tykkääjiä facebookissa kyllä saa, mutta ne määrät ovat minimaalisia. Vain ääripäätä edustavat antavat tukensa. Jytky kakkosen aikana määrät olivat aivan toista luokkaa. Nyt ollaan asemoiduttu julkisuudessa vain ulkomaalaislain tiukentajiksi. Vain siitä esitetään tiukkoja mielipiteitä. Ei ole ihme miksi kannattajat ovat kaikonneet.

Surullista asiassa on, että tätä oikeassa olemisen riemua varten, pitää kurmottaa täysin syyttömiä sodan uhreja. Vihreät ratsastavat irakilaisperheen sympatisoinnilla. Unohtamalla autuaasti, että juuri heidän hallituksessa olonsa on saanut tämän aikaan. Lain tiukentajat eivät halua nähdä turvapaikanhakijoita uhreina ja ihmisinä. Lain tiukentajien silmissä turvapaikanhakijat ovat itse syyllisiä olotilaansa.

On meillä kaksi hyvää ääripäätä puolueissa. Toinen puhuu toista, mutta molemmat tekevät silti samankaltaisia päätöksiä. Mielenkiintoista on, että toinen puolue silti kasvaa gallupeissa ja toinen kuihtuu? Toinen puolue ilmeisesti ilmaisee saman asian ”kukkaiskielellä” ja se tehoaa kannatusmittauksissa. Päätöksentekijöinä molemmat ovat aivan samakaltaisia.

Olen saanut palautetta 5.6 tekemästäni päivityksestä. Kaikki se on ollut positiivista. Palaute on nimenomaan tullut entisiltä äänestäjiltäni. Muutaman ilmeistä olen nähnyt, ettei suorapuheisuuteni saa kaikilta tukea. Selän takana puhumista olen saanut opetella jo aiempina vuosina oppia tuntemaan. Nyt muutama on kautta rantain kertonut tukevansa minua, vaikka he eivät tiedä, mitä puoluetta kannatan. Kylillä kiertää muutama apostoli kertomassa asioita, joista en itsekään vielä tiedä.

En tue hallituksen tavoitteita maahanmuutopolitiikan tiukentamisen suhteen. Perheenyhdistämisien pykäliä on inhimillistettävä ja virkamiehille annettava mahdollisuus soveltaa lakia tapauskohtaisesti. Mikäli entinen laki on esteenä, sitä on muutettava.

Tieto lisää tuskaa sanotaan. Samalla se parantaa ymmärrystä.

Ainakin minun perussuomalaista ymmärrystäni.

Avainsanat: ulkomaalaislaki, perheenyhdistäminen, kukkaiskieli