Satunnaiset kuvat

Silloin nuorena

Uusimmat

Blogin arkisto

066 Näillä mennään

Perjantai 16.12.2011 klo 20:23 - yrjöpoeka

Kainuun hallintokokeilu on henkitoreissaan ja Kajaanissa kokoontui yksi porukka aivan turhan päiten kahvittelemaan. Kokous kutsuttiin viime tingassa ja kiireellä ja kaiken lisäksi ilman varsinaista pihviä. Puolanka on vastustanut nykyistä menoa ja päätöksen tehneet ovat sitoutuneet tekemäänsä päätökseen yksimielisesti. Sivusta katsoen Puolangan perusteet pois jäämiselle ovat hieman heppoisia. Samoin sivusta seuranneena näitä muiden kuntien johtoporukoiden antamia haastatteluja ja lausuntoja on voinut pitää vain omien kiinni lyötyjen ajatusten toistona.

Mikäli malli on muille Kainuun kunnille elintärkeä, olisin luullut, että silloin oltaisiin valmiita joustamaan ja etsimään yhteinen näkemys tuleville vuosille. Kainuun johtavat poliitikot ovat menettäneet yhteisen näkemyksen ja uskon tulevaisuuteen. Maakuntavaltuuston puheenjohtajat ovat olleet koko syksyn aivan hiljaa, miksi voisi kysyä? Suuret puolueet saivat viime vaaleissa kaikki johtopaikat ja heidän tehtäviinsä olisi kuulunut hakea sopua omiin ryhmiinsä. Keskustalla erityisesti on vielä kuntien valtuustoissa suuri rooli, mutta heiltä ei enää löydy lääkkeitä Kainuun tulevaisuuteen.

Joulun jälkeen alkaa koko Kainuussa kiire ja aikaa laitetaan taas todella paljon uuden suunnitteluun. Kainuulla on ilmeisesti varaa tällaiseen muutaman vuoden välein ja Puolangalla erityisesti?

Mättöä on!

Avainsanat: hallintokoeluloppu, kainuunsanomatlietsootoivoa, kuntarakennemuutostulossa, kukasaapuolanganristikseen, mättöäon, kunnallisvaalittulossa