Satunnaiset kuvat

Syvää..?

Uusimmat

Blogin arkisto

044 Kysymykset ilman vastauksia

Lauantai 26.5.2012 klo 17:33


Mikäli virkanaisten sanaan on uskominen, en tule saamaan heiltä vastausta kysymyksiini. Samoin on käymässä Kajaanilaisten vanhempien avoimelle kirjeelle, joka oli osoitettu kahdelle maakunnan vallantäyteiselle virkanaiselle. Lautakunnan kokouksista en voi käydä julkista keskustelua, mutta tämä oli anti sote-johtajan suulla. Uhkailevana viestinä oli maakunnan lakinaisen yhteydenotto niihin tahoihin, jotka ahdistelevat työtään tekeviä johtajia. Tulossa on todella mielenkiintoiset ajat. En ole mitenkään lakialan ihminen, mutta uskon jonkun muun saavan pyydetyt vastaukset. Tarvittaessa itkun ja hammasten kiristelyn kautta. Laitan prosessoinnin liikkeelle heti alkuviikosta, joten perästä kuuluu.

Alkukeväällä nämä tuotteliaat virkanaiset olivat jo laadituttaneet työlistat Maahisentie 3 uuden yksikön toimintaa varten. Nyt niillä listoilla on sitten pyyhitty lattioita. Uusi suunnitelma koskee Maahisentie 7:ää. Uskomaton on se tarmo, millä päätä hakataan seinään. Yksikkökoon kasvattaminen on otettu vakavasti ja nyt ei enää merkitse mitään vanhempien ja asukkaiden oikeudet. Jokainen virkamies maakuntajohtajaa myöten, tunnustaa jo sen, ettei tällä saada aikaan mitään säästöä. Tästä on tullut kunniakysymys muutamalle soten virkanaiselle. Alunperin kysymyksessä oli maakuntahallituksen selvityspyyntö ja se on nyt maakuntajohtajan sanomana loppuun käsitelty.

Viikko on ollut kiireinen, täynnä keväisiä toimia. Moottoripyöräilyä olen ehtinyt kiireen keskellä harrastamaan ja maakunnan tiestö on tullut tutuksi. Perjantai päivän aamuna ajoin Kuhmon – Sotkamon – Kajaanin kautta mutkan. Asiana oli käydä Kajaanista tarvikkeita pyörääni varten, mutta niitä ei sitten ollut tullutkaan. Pyörä saadaan kyllä myytyä, mutta jälkihoito on mennyt todella pahasti rempalleen. Silloin kun tilaan netin välityksellä jotakin, saan tuotteet kahdessa päivässä kotiini.  Ilmat ovat suosineet, ainoastaan kovat kevättuulet ovat jonkinverran vaikeuttaneet. Eivät ole kuitenkaan pystyneet estämään Versyksen menoa. Huomisen sää näyttäisi lupailevan erinomaista ajokeliä. Käyn tienpäällä, mikäli saan vaimolta luvan.

Tänään on ensimmäinen kevät ilta muurikalla paistettujen lettujen kanssa. Poikani ja mummo ovat nauttimassa kanssani vaimon paistamia erinomaisia lettuja. Minun roolikseni jää kunnon kahvin keittäminen ja yleinen seurustelu upseerin rooli. Kyllä tästä kesä tulee.

Avainsanat: vallantäyteinen, uhkailevaviesti, maahisentie, kunniakysymys, jälkihoitoontuu, verys, muurikka, lettukestit