Satunnaiset kuvat

kuivaa on

Uusimmat

Blogin arkisto

018 Normaalia helmikuuta

Torstai 4.2.2010 klo 18:06 - yrjöpoeka

Lunta on sadellut pikkuhiljaa, aivan kuin jokaisena muunakin talvena. Helmikuu on sateisin ja lumisin talven osa ja sen ansiosta pakkaset hieman hellittävät. Kävin tänään tekemässä taas jälkiä lumikengillä metsiin, sitä ennen laitoin vuodevaatteet ja matot tuulettumaan. Tänään on siivous ja pyykkipäivä, koska minulla menee nyt viikonloppu erilaisissa menoissa ja kokouksissa. Sunnuntai-iltana ehdin vaimoni syntymäpäivä kakkua syömään ja nyt saa vaimoni siivousten puolesta ulkoilla ja kuntoilla rauhassa.

Palautetta julkaistusta kirjoituksestani Ylä-Kainuu lehdessä on tullut ja se on ollut myönteistä. Kuntalaiset ovat todella hämmentyneitä uuden kunnanjohtajan valinnasta alkaneesta kirjoittelusta. Monien mielestä valtuutetut eivät ole tienneet, mitä he oikein päättivät. Nyt on jokaisella pelkona kuinka sitten toimitaan. Usea yhteydenottaja on todennut saman kuin minäkin, nyt on aika aloittaa pohdiskelu kuntien toimintojen yhdistämisestä. Tämä on hyvä merkki, nyt on aikaa seuraaviin kuntavaaleihin kolme vuotta, eli nyt on aloitettava pohdiskelut aiheesta. Mutta mikäli minä nämä kuntien jääräpäät tunnen, he vaikenevat täysin. Nyrkkejä puristellaan vain taskuissa ja pohdiskellaan, mitä minulle voisi tehdä, että olisin hiljaa? Aiheesta tulen jatkamaan keskustelua eri foorumeissa tulevana vuonna.

Yöjuna asia etenee nyt hyvin maakunnan hallinnossa ja tiistain maakuntalehdessä oli asiasta pieni, todella pieni uutinen. Torstaina pitää ministeriön ohjausryhmä kokouksensa ja siihen aiheeseen tulen palaamaan. 2006 lakkautetun yöjunaliikenteen palauttamista ennalleen vaaditaan nyt ensimmäistä kertaa maakunnan tasolta. Tämä on oikean suuntaista edunvalvontaa tulevaisuutta silmällä pitäen. Vielä vuosi sitten ei meidän vaatimuksiamme kuunneltu ollenkaan, johtavien poliitikkojen loukkaantuminen aiheen esiin nostamisesta oli yleistä. On todella mielenkiintoista nähdä, jos raideliikenteessä palataan hieman takaisinpäin kansalaisten haluamaan suuntaan, kuka ottaa ensimmäisenä ansion siitä itselleen. Epäilyksiä on yhden toverin suuntaan..?

Opettaja koulutuksesta on Kainari repinyt isoja otsakkeita ja pelottelee maakunnan väkeä sen loppumisella. Olen hieman pohdiskellut miksi sitä pitäisi suojella, kun ei suojella lapsukaisten opinahjoja, vaan isojakin peruskoulun yksiköitä ollaan lyömässä säästöjen nimissä kylmilleen.

Nämä kaksi uutista, yöjuna asia ja opettajankoulutus, ovat siinä mielessä mielenkiintoisia, että niistä näkyy mitä asioita maakuntalehtemme arvostaa.

Avainsanat: vuodenaika, kotisiivous, kuntapolitiikankiemuroita, yöjunanpalauttaminen, opettajankoulutuslaitos