Satunnaiset kuvat

Inka

Uusimmat

Blogin arkisto

053 Maakuntapolitiikkaa osa 4

Torstai 3.11.2011 klo 21:59

Vuoden 2012 budjetin käsittely jatkui lautakunnassa. Edellisen kokouksen keskeyttänyt oppisopimuskoulutus tulee lautakunnan viralliseen käsittelyyn 9.11 ja luvassa on tiukka vääntö. Minulle itselleni ja aivan varmasti koko lautakunnalle tuli selväksi se, että lautakunta oli joutunut virkamiesten lattiamatoksi. Seuraavan kokouksen jälkeen jää nähtäväksi, mikä on virkamiesvastuu.

Lautakunnan hyväksymä ensivuoden budjetti on saanut aikaan napakkaa keskustelua maakuntalehden nettisivuilla ja keskustelu on räväkkää toreilla ja turuilla. Lautakunta joutui toisen kerran peräkkäin hyväksymään hallinnon antaman tiukan raamin. Tällä kertaa lautakunta oli yksimielinen siitä, että tilanne ei voi jatkua näin. Lautakunta kirjasi selkeästi oman näkemyksensä budjettiin ja se tekee hyvää tulevalle keskustelulle julkisuudessa ja seuraavassa maakuntavaltuustossa.

Tänään sain olla mukana Suomussalmella pidetyssä ikääntymispolitiikan seminaarissa ”Plussan puolelle!” Seminaari kesti koko päivän ja sen anti oli erittäin hyvä. Alustajat ympäri Suomea saivat todella hyvän ilmapiirin valoisilla esityksillään. Poissa oli jatkuva itku ja valitus Kainuuta uhkaavasta vanhustulvasta. Oli kerrassaan loistava päivä!

Huomenna on vuorossa ulkoilupäivä. Suomussalmella pidetään perinteiset ”Röntsy-markkinat” ja olen mukana menossa. Toivottavasti sää pysyy sateettomana ja tuulesta ei ole haittaa. Toivottavasti ehdin saada annoksen Rajasisarien keittämää mainiota hernekeittoa.

Sitä odotellessa.

Avainsanat: alimitoitettubudjetti, kuntienriittämätönrahoitus, kainuunhallintokokeilutiensäpäässä, plussanpuolelle