Satunnaiset kuvat

Spu rajan Monni

Uusimmat

Blogin arkisto

002 Iloinen veronmaksaja

Keskiviikko 8.1.2014 klo 10:08 - yrjöpoeka

Suomessa on aina ylpeilty sillä, että meillä on ensiksi erittäin tehokas verottaja. Toiseksi ylpeillään sillä, että me maksamme verottajalle sen vaatimat kymmenykset suuremmin pullikoimatta. Suomea on pidetty mallimaana esimerkiksi Kreikka keskusteluissa. Siellä ylpeillään enemmänkin verojen maksamattomuudella. On esitetty, että Suomesta pitäisi lähettää osaavia verottajia Kreikkaan perimään veroja. Samalla antamaan esimerkkiä paikallisille verottajille, kunka kekseliäs suomalainen verovirkailija voi olla.

Yhtäaikaa kun suomalaisilta vaaditaan palkkamalttia ja iloista veronmaksukykyä, meillä loisii suuri joukko yrityksiä, jotka tekevät kaikkensa kiertääkseen verottajan vaatimukset. Kaiken tämän he tekevät niinsanotusti verosuunnittelun avulla. Suuri joukko rahoitusalan asiantuntijoita ja muita alan osaajia on yritysten palkkalistoilla tekemässä veronkierrosta aivan laillista. Juuri näinä aikoina Suomen suurimpana pulmana on rahojen riittämättömyys palvelujen rahoittamisessa. Valtio velkaantuu koko ajan lisää ja on tekemässä lisää uusia miljardiluokan leikkauslistoja.

Leikkauslistoilla vaikeutetaan suomalaisten omien kuntien selviytymismahdollisuuksia. Kaikkein eniten leikkaukset näyttävät kohdistuvan juuri Suomen syrjäisimpiin kuntiin. Miljoonaluokan leikkaukset kuntien valtionosuuksissa romuttavat kuntien palvelut ja pakottavat kuntia keskittämään palvelujaan. Tulevaisuuden palvelut sijaitsevat kaukana sen tarvitsijasta. Hallituksen sanoin kansalaiset saavat asuinpaikasta riippumatta yhdenvertaista palvelua. Onko se sitä?

Pohjois-suomalaisen näkövinkkelistä ollaan kaukana siitä. Sama palvelu, minkä etelä-suomalainen saa melkein kotioveltaan, muuttuu pohjoisessa satojen kilometrien etäisyydeksi. Kun siitä pohjoisessa hieman marmatetaan, muistutetaan etelästä, että asuinapaikka on aivan oma valinta. Samalla kerrotaan ja opastetaan meitä muuttamaan palvelujen ääreen.

Tämä on hölmöläisten hommaa. Täällä on rakennettu toimivat palvelut ja nyt pitäisi muuttaa kaupunkialueille etelään. Vain sitä varten, että sinne sitten rakennetaan aivan uudet palvelurakenteet toimitiloineen. Tämä on todellista hölmöläisten hommaa!

Jotta kaikki näyttäisi vielä enemmän hölmöläisten touhulta. Suomi niminen valtio lisää jatkossakin vastuitaan sellaislle hulttiomaille, jotka eivät selviä veloistaan. Nämä valtiot ovat kuuluisia siitä, että niissä osataan kiertää verotusta. Eli Suomen hallitus palkitsee julkisesti veronkierron. Niin omien kuin ulkomaalaisten.

Kyllä me elämme Hölmölandiassa!

Avainsanat: iloinenveronmaksaja, veronkierto, verosuunnittelu, kuntienvaltionosuusleikkaukset, hölmölandia