Satunnaiset kuvat

Ytimennävertäjälle purtavaa

Uusimmat

Blogin arkisto

016 Kuusenhavuista Kuusisen neulasiin

Keskiviikko 9.1.2019 klo 19:40 - yrjöpoeka

Olen usein kirjoituksissani ottanut kantaa puolustusvoimiin ja sen tilaan. Sanon edelleenkin saman. Arvostan Suomen armeijan historiaa ja sen kokemuksia. Arvostan itsenäisyyden ajan kamppailuja ja omasta mielestäni pärjäsimme siinä kohtuullisen hyvin. Jopa erinomaisesti verrattuna muihin Eurooppalaisiin valtioihin. Vaikkakin sen tuloksena oli myös turhaa verenvuodatusta tilanteessa, jossa toisella sisällisodan osapuolella ei ollut enää aseita käsissään. Ihminen on todella raadollinen viholliselleen ja samalla armoton. Susikaan ei tapa antautunutta veljeään.

Talvisodan alla olivat vallassa sellaiset voimat, jotka pyrkivät riisumaan puolustusvoimat aseista. Siinä onnistuttiin todella hyvin. Sen tuloksena kirkkomaat saivat aivan turhaan tuhansittain kuolleita nuoria miehiä. Talvisodan jälkeen olisi ollut oikein pistää kaikki vastuulliset maksamaan aiheuttamansa kärsimykset. Sitä ei tehty, valitettavasti. Sotien jälkeen samat voimat ystävällisen Neuvostoliiton suojeluksessa tekivät kaikkensa Suomen riisumiseksi aseista. Halonen ja Tuomioja yrittivät myös omalta osaltaan tuhota puolustusvoimat. Nämä vellihousut ovat ensimmäisinä siirtymässä meren ylitse turvaan, tai sitten he loikkaavat ystävällisen naapurin huomaan.

Aivan kuin talvisodan alla, esiin ovat jälleen astumassa samankaltaiset tahot. Nämä tahot pyrkivät kaikin tavoin nostamaan vihaa ja kaunaa puolustusvoimia ja asepalvelusta vastaan. Viimeisin tämän kaltainen on Hesarissa julkaistu mielipidekirjoitus. Siinä pyritään nostamaan vanhat kaunat esille, vaatimalla muuttamaan armeijamme satavuotiaat aselajien tunnukset ja nimikkeet. Tässä kirjoituksessaan varatuomari (vihr) Simo Ellilä purkaa kaunojaan.

Hän on sentään suorittanut asepalveluksen, mutta nyt hän haluaa trollata suoranaista paskaa julkisuuteen. Aivan samoin kävi talvisodan alla. Ystävällismielinen Neuvostoliitto esitti Suomelle aluevaatimuksia ja uhkauksia. Nyt ystävällismielinen Venäjä uhittelee rajoillamme ja esittelee omaa sotakalustoaan. Peiteltyjä uhkauksia annetaan ja selkärangattomat maansa myyjät aloittavat liehittelyn. Näin minä ajattelen tätä kirjoitusta ja liitän kirjoituksen Suomen syöjien sarjaan. Simo Ellilän kannattaisi muistaa miten ystävällismielinen Neuvostoliitto kohteli liehittelijöitä. Heihin ei todellakaan voi luottaa. Vain O.V.Kuusinen jätettiin ihmettelemään, kuinka tässä näin kävi. Meni virka ja värkit. Samoin toverit.

En voi mitään sille, että lukiessani tuollaista sontaa mielessäni mustenee. En voi käsittää sitä, että joku oman maan kansalainen voi edes vaatia muuttamaan armeijan satavuotiasta perinnettä. Itsenäisen armeijan perinnettä. Kukaan ei ole aiemmin edes maininnut aselajimerkkien olevan väärin tehtyjä. Kukaan ei vielä aiemmin ole vaatinut joukko osastojen nimien muuttaamista. Kukaan ei ole aiemmin vaatinut kuusenhavutunnuksen poistamista jääkärien lipuista ja laatoista. Nyt tämä kirjoittaja vertaa sitä suoraan natsitunnuksiin. Kuusenhavu liittyy hänen mielestään sotarikoksiin.

Elämme kummalisia aikoja. Paskaa tunkee ikkunoista ja ovista. Juuri nyt, kun olemme muistelleet satavuotiasta Suomen itsenäisyyttä. Tasavallan presidetti pyysi välttämään vastakkainasettelua. Samoin hän on maininnut maailman epävakaisuudesta useissa yhteyksissä. Hän on korostanut sitä, että meidän on itse huolehdittava hyvin puolustusvoimistamme. Perinteitä arvostaen. Ne ovat kansan turva kun maailma on muutoksessa ja epävakaa.

Havuja perkele, näin huusi eräs hiihtävä suomalainen. Samaa sanon minä.

Avainsanat: armeijanjoukkoosastotunnukset, jääkärijoukot, kuusenhavutunnus.kuusenhavutunnistamisenvälineenä, kuusenhavuseppele, ottovillekuusinen,