Satunnaiset kuvat

nuorimies

Uusimmat

Blogin arkisto

035 PERKELE...!

Keskiviikko 16.3.2016 klo 9:31 - yrjöpoeka

Joskus on suomalaisen miehen sanottava ruma sana. Nyt on se hetki.

.....................................

Ensin on pidettävä pieni hiljainen hetki, että saan kirjoitettua muita sanoja kuin perkeleitä. Olen odotellut hallitukselta toimia Suomen nostamiseksi talouskurimuksesta. Säästöt ovat kolahtaneet ja tulevat kolahtamaan minun vähäiseen eläkkeeseeni ja omaisuuteeni. Siitä en ole pitänyt meteliä, koska odotan hallitukselta päätöksiä. Arvostelun aika on seuraavissa vaaleissa. Näin olen itsekseni päätellyt.

Olen odottanut hallitukselta ja työmarkkina järjestöiltä toimia yhteiskuntasovun aikaansaamiseksi. Siitä ei näytä tulevan lasta eikä paskaa. Olen odotellut hallitukselta toimia SOTE-sopan loppuun keittämiseksi. On todettava samoin kuin edellisellä kohdalla. Olen odotellut hallitukselta jämäköitä päätöksiä. Kolmannen kerran totean saman kommentin.

Mitä hallitus on saanut aikaiseksi? Täältä katsoen ei juuri mitään sellaista, mistä olisi hyötyä Suomen jaloilleen nostamiseksi. Hallitus on pääministerin suulla uhkaillut. On uhkaillut mahdollisella erollaan. On uhkaillut työmarkkina järjestöjä pakkolaki paketilla. On kertonut sote-sovusta, josta ei juuri valmista tule. Hallitus on ainoastaan puuhaillut erilaisten hallintohimmeleiden parissa.

Nyt hallitukselta on tulossa päätös. Mihin se päätös kohdistuu? Rikkaisiin? Hyväosaisiin? Ei sentään! Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula kertoo säästöpäätöksen taustalla olevan kuntien normienpurku ja tehtävien karsinta. No mihin se kohdentui ensimmäiseksi? Se napsahti kaikkein heikoimmassa asemassa oleviin. Yli 75-vuotiaisiin vammaisiin!

Lainaus:

Jos ihmisellä on esimerkiksi vaikea kehitys-, näkö- tai liikuntavamma, muun muassa hänen kuljetuspalvelunsa, henkilökohtainen apunsa tai palveluasumisensa loppuvat sellaisina kuin ne ovat olleet ennen 75-vuotispäivää. Keskeisin ongelma on se, että mikäli palvelut jatkuisivatkin, niistä tulisi maksullisia.” Lainaus päättyy. Näin kertoo KVTL:n lakimies Jukka Kumpuvuori.

On kyse vaikeavammaisista vanhuksista. Pienestä ryhmästä. Ja tämä ikäraja 75 vuotta on vain tullut jostain – ilmeisesti päästä. Missään ei ole minkäänlaisia taloudellisia selvityksiä ja säästövaikutusten arviointia, suomii Kumpuvuori. Ikääntyneet vaikeavammaiset jätetään lakiuudistuksessa vammaispalvelujen ulkopuolelle, vanhuspalvelu- ja sosiaalihuoltolakien varaan. Palvelut riippuisivat kunnan taloudesta ja päättäjien asenteesta.” jatkaa Kumpuvuori.

Ikäraja 75 vuotta ei muuta vamman laatua millään lailla. Ihmeparantumisia tapahtuu harvoin, varsinkaan korkealla iällä. Näillä sanoilla hallitusta muistuttaa Tapaturma- ja sairausinvalidien liitto.

En jaksa enempäänsä kiroilla.

Uurnilla tavataan!

Avainsanat: kehitysvammaistentukiliitto, kvtl, ihmeparantumisiatapahtuuharvoin

027 Juhlapäivä

Lauantai 2.4.2011 klo 22:28 - yrjöpoeka

Olin aikamoisen valinnan edessä ja tein mielestäni oikean päätöksen. Kainuun-radion ja Kainuun Sanomien järjestämä vaalitapahtuma Kajaanin Kaukametsässä oli tänään. Itse olin tehnyt menovarauksen KVTL:N 50-vuotis juhlaan jo aikaisin talvella. Olen oppinut elämässäni sen, että on mentävä sinne minne on luvannut ja sen tein myös tänään.

Kainuun tukipiirin järjestämä juhla oli todella hyvä ja sen anti erinomainen. Ystäviä vuosien varrelta ja suurin osa väestä oli tietoisia aamun uutisista. Sen mukaisia olivat myös keskustelut. Ennen juhlaa ja juhlan jälkeen oli aikaa tavata tuttuja ja keskustella aamun uutisista. Sain todella tuntea sen, että olin omien joukossa.

Erinomainen juhla ja Kuhmo-talo oli erinomainen valinta sen pitopaikaksi. Erinomaiset ja toimivat järjestelyt saivat juhlayleisön nauttimaan päivästä ja yhdessä olosta. Sain paljon hyvää tuulta mukaan otettavaksi. Tästä tuli todella onnistunut päivä!

Juhlan jälkeen tuli arki heti eteen ja vaalityö jatkui. Valmistelin huomisen reissun lehdenjakoa ja sain osan hallussani olleista lehdistä jakoon jo tänään. Vaalilehdillä on todella hyvä menekki.

Huomenna vaaliautoni kiertelee eteläisen Kainuun alueella. Teen vaalilehtien jakoa yhdessä vaimoni kanssa ja siinä ohessa saamme olla yhdessä.

Monenlaista keskustelua riittää. Nimeni mainitaan todella usein ja se on hyvä. Tänään oli Kajaanissa eräs vaalitapahtuma ja sen kommentoinneissa tuntuu olevan happamia pihlajanmarjoja.

Tästä on hyvä jatkaa!

Avainsanat: kvtl, 50-vuotisjuhlat, perussuomalainenvaalilehti,

118 Palautetta ja palautetta

Keskiviikko 15.9.2010 klo 22:41 - yrjöpoeka

 

 

Kajaani oli vuorossa tänään ja ensisijainen oli yksilöhuoltojaoston kokous. Kokouksen jälkeen suunniteltiin tulevaa viikonloppua Kuusamon markkinoilla ja sen tarvitsemaa materiaalia.

Päivän aikana sain palautetta kirjoituksistani ja toritapahtumista. Palautetta tuli myös muitten puolueitten ehdokkailta, tai ehdokkaiksi pyrkiviltä. Perussuomalaisten jatkuva esilläolo on hermostuttanut eri puolueita ja se kuului eräitten ehdokkaitten kommenteista. Parkkiintunut nahkani kestää erittäin hyvin herjojen heiton ja vinoilun. Elämme mielenkiintoisia aikoja!

Eilisen päivän vietin Suomussalmi opiston tiloissa yhtenä vanhempana ja opiskeli kehitysvamma alan tulevaisuutta lastemme osalta. Mielenkiintoinen päivä ja paljon oli uutta asiaa, erityisesti kommunikaatiopassi asia oli todella hyvä. Sosiaalinen kartta on tärkeä asia myös itselle, ei vain pojalleni. Henkilökohtaisen avustajan saaminen tulevaisuudessa useammille kehitysvammaisille, se avaisi heille kokonaan uuden maailman.  Isänä oli todella mukava seurata oman pojan toimia omassa ympäristössään. Vanhempana on aina hyvä nähdä, kuinka irtautuminen kotoa lapselle onnistuu. Omalle pojalleni se näkyy onnistavan todella hyvin ja uuden asunnon odotus alkaa nyt näkyä. Jouluksi uuteen kotiin, se on hyvä asia kaikille sitä odottaville!

Huomenna riittää tekemättömiä töitä kotosalla. Marjastusta ja perunan nostoa, siitä se päivä rakentuu.

Avainsanat: sosiaalijaterveyslautakunnanjäsen, kehitysvammaistentulevaisuus, kommunikaatiopassi, kvtl,