Satunnaiset kuvat

Syysmyrskyn satoa

Uusimmat

Blogin arkisto

045 Koronalla rahastetaan

Maanantai 16.3.2020 klo 11:29 - yrjöpoeka

Ihmisten hädänalaista asemaa käytetään surutta hyväksi korona viruksen aiheuttamassa kriisissä. Kasvomaskit olivat ensimmäinen ilmiö. Kunnon rahastus alkoi sitten käsidesin ansiostas. Muutaman euron pieni pullo nousi nopeasti 38 euroon ja valmistajat kertovat hinnan olevan nousussa. USAssa kaksi yritteliästä veljestä huomasi tilaisuutensa ja osteli kotikaupungin kaupat tyhjiksi. Seuraavaksi he tyhjensivät lähikylien kaupat. Työn tuloksen he saivat 18 000 pulloa käsidesiä. Sen jälkeen he laittoivat pulloja myyntiin netin kautta. Rahaa alkoi tulla joka ovesta ja ikkunasta. Veljekset olivat rikastumassa, mutta siitten peli pysäytettiin.

Myyntisivustojen haltijat estivät ihmisten hädällä rahastamisen, samoin poliisi on aloittanut tapauksen tutkinnan. Veljeksillä on nyt käsidesiä joka lähtöön ja voi käydä vielä niin, että ne lopulta takavarikoidaan. USA on aina ollut vapaan kilpailun näyteikkuna ja siellä on kaikki ollut mahdollista. Mutta nyt maa näytti myös toiset kasvot, ihmisten hädällä ei saa rahastaa. Tämän soisi myös Suomen päättäjien huomioivan. Käsidesin hinta on todella posketon ja sen avulla rahastaminen tulisi estää. Valitettavasti en usko tällaiseen, koska Suomi on pieni maa ja poliitikot ovat naimisissa valmistajien kanssa. Tätä ei Suomessa ymmärretä korruptioksi. Sitä nimitetään yhteiskuntasuhteiden hoitamiseksi.

Korona tuo vielä esille yhden aineen, jota tarvitaan pian potilaiden hoidossa hyvin paljon. Kyseessä on lääkehappi. Kaksi valmistajaa on jakanut markkinat keskenään ja heillä on hyvät yhteydet virkamiehiin ja poliitikkoihin. Tällä hetkellä missään muualla maailmassa ei ole niin kallista lääkehappea mitä Suomessa. Sairaaloihin olisi mahdollista rakentaa omat lääkehappigeneraattorit ja niiden tuottamja happi olisi erittäin halpaa. Koska Suomessa ei ole korruptiota nykyiset kaksi valmistajaa ovat laatineet vastineen generaattorien käytön estämiseksi. Virkamiehet estävät tällä hetkellä laitteiden käytön ja pulloralli kahden toimittajan tuottamana jatkuu. Poliitikot puhuvat ja hymistelevät, mutta hyvien yhteiskuntasuhteiden (korruption) ansiosta kaikki jatkuu entisellään.

Mikäli Suomen kaikki sairaalat ja terveyskesdkukset siirtyisivät käyttämään lääkehappi generaattoreita, säästö olisi valtava. Suomalaisen piilokorruptin ansiosta kaksi toimijaa sanelee poliittisille päättäjille kuinka paljon heidän on maksettava lääkehappikilosta. Tämän näkyvän korruptin ansiosta maanteillä risteilee rekkaralli happipulloineen. Ne tuottavat valtavasti päästöjä. Koronaviruksen tuomana Suomi joutuu talouslamaan. Nyt on oikea hetki puuttua tähän yhteiskunnan rahastuksaeen. Valmiuslain käyttöönottamisen yhteydessä tulisi tehdä päätös, jolla sairaalat velvoitettaisiin pikaisesti rakentamaan omat lääkehappi generaattorit.

En löytänyt kuin yhden julkaisun jossa otetaan kantaa aiheeseen. Suomen Uutiset perussuomalaisten lehtenä on tehnyt aiheesta hyvän artikkelin Toivottavasti puolue ottaisi tämän aiheen yhtä näkyvästi esille kuin maahanmuutto keskustelun. Tässä on sellainen aihe, että sillä on vaikutusta koko yhteiskuntaan ja erityisesti koronaviruksesta kärsivien hengityselin sairaiden hoitoon.

Tämän aiheen julistamisessa saa puolue käyttää populismia täysin hyväkseen. Sen he tottavie osaavat hyvin.

Avainsanat: rahastustakäsidesillä, hengityselinsairaat, lääkehappigeneraattori, suomenuutiset, populismi