Satunnaiset kuvat

Hetki Tenolla

Uusimmat

Blogin arkisto

066 Mitä vihan jälkeen

Torstai 17.9.2015 klo 10:20 - yrjöpoeka

Pakolaisten tulvasta tuli todella nopeasti arkipäivää myös Suomen rajoilla. Kirjoitin aiheesta 24. 8 Tuhoutuuko suomalaisuus. Sotaväkeä ei lähetetä rajoille, aivan kuten ennustin. Nyt mietitään vain sitä, mihin pakolaisia ja muuttajia majoitetaan väliaikaisesti ja miten kansakunta siitä taloudellisesti selviää. Tällä hetkellä näitä maahantulijoita virtaa Ruotsin puolelta Haaparannasta. Katkeamaton virta busseja rahtaa heitä Etelä-Ruotsista Suomen rajalle.

Koko Eurooppa on muuttunut läpijuoksu paikaksi. Suomella ja kaikilla muillakin mailla ennen EU:ta oli rajoillaan valvonta. Silloin tarkastettiin kaikki tulijat ja heidän edellytyksensä saapua maahan. Shengen sopimuksella rajat Euroopan sisällä avattiin ja nyt nähdään mihin se johtaa. Hallitsemattomaan ihmisvirtaan.

Kaikki eivät ole turvapaikanhakijoita ja lähtömaakin sijaitsee osalla Euroopassa. Albanialaiset ovat huomanneet turvapaikka matkailun hyödyt ja sieltä lähdetään tienaamaan Suomen kustannuksella. Rajojen vartiointi olisi välittömästi palautettava ja selvitettävä kansallisuus rajalla. Kaikki turvallisista maista tulevat olisi lähetettävä heti takaisin. Muuallakin Euroopassa on jo siirrytty rajojen vartiointiin.

Tämä matkalaisten virta on nostanut suomalaisissa myös auttamisen halun. Yhtäaikaa on noussut auttamista vastustavia puheenvuoroja. Kaikista surullisinta asiassa on oman maan kansalaisten vihankyllästämä vastakkainasettelu. Auttamishaluisia ihmisiä solvataan kaikilla mahdollisilla nimityksillä. Nyt on siirrytty myös kuvaamaan auttajia ja heidän kuviaan, nimiään ja osoitteitaan levitetään sosiaalisessa mediassa.

Raivokkaasti maahanmuuttajia vastustavat ihmiset toivovat, että auttavat suvakkihuorat (naiset) joutuisivat maahanmuuttajien raiskaamiksi. Tätä toivetta en voi ymmärtää? Samat ihmiset kertovat maahanmuuton vastustustamisen syyksi suomalaisuuden ja suomalaisten naisten koskemattomuuden turvaamisen! Nämä raivoa ja vihaa uhkuvat toivotukset naisia kohtaan, julkaistaan omalla nimellä ja kuvalla sosiaalisessa mediassa.

Vastakkainasettelu ja viha on aina historiassa nostanut esiin kammottavia piirteitä ihmisistä. Vihalle haetaan oikeutusta ja siihen tarvitaan syntipukki. Euroopassa olivat syntipukin roolissa aiemmin juutalaiset. Nyt syntipukin rooliin ovat päässeet kaikki maahanmuuttajat. Sen katsotaan oikeuttavan myös vihaan omia kansalaisia kohtaan.

Historiasta on paljon opittavaa.

Mitä tapahtuu tämän vihan aikana?

Missä me olemme vihan jälkeen..?

Avainsanat: läpijuoksu, shengensopimus, vihankohde