Satunnaiset kuvat

Syysmyrskyn satoa

Uusimmat

Blogin arkisto

167 Flunssa

Maanantai 5.10.2009 klo 19:49 - yrjöpoeka

 

Niin siinä lopulta kävi, nenä vuotaa ja olo on todella tukkoinen. Onneksi flunssa ei iskenyt syyskuun puolella ja ehdin kiertää kaikki terveysasemat maakunnassa. Olen käynyt ulkosalla pariin otteeseen, mutta takaisin olen joutunut tulemaan nopeasti. Olo on todella vaisu, mutta annetaan räntäsateen jatkua. Onneksi pirtin uuni on lämpöinen ja sohva on tulossa tutuksi.

Lueskelin aamusella uutisia netistä ja yksi uutinen sai minut kommentoimaan välittömästi. Maan tavan mukaisia politiikkoja on aina nuoleskellut hännystelijöitten joukko ja tässä on yksi niistä. Ei ole mikään ihme, että maan tapa on voinut toimia siten, kuin olemme viime viikkoina lukeneet. Onneksi maailma muuttuu niin nopeasti ja tieto liikkuu maailmassa ainakin vielä vapaasti. Tämä Laatikaisen esitys oli kuitenkin sellainen vallan nuoleskelu, ettei se ole jäänyt muiltakaan kommentoimatta. Laatikainen on koko elämänsä ajan tukenut keskustan ykköspolitiikkoja estottomasti ja päätoimittajana toimiessaan se näkyi Keski-Suomessa.

Syksyinen keli on vaatinut myös omat uhrinsa ja erityisesti Suomussalmi on noussut viikonvaihteessa näkyvästi esille. Hukkumiset ovat olleet hyvin harvinaisia kotiseudullani ja nekin harvat ovat yleensä jäitten aikaan. Kävin itse kokeilemassa kalastusta sunnuntaiaamuna ja voin sanoa, että tuulessa ja räntäsateessa keli oli kylmää. Kalastusvälineenä oli perho ja totesin nopeasti toiminnan kannattamattomaksi. Toivottavasti flunssa helpottaa ja voin käydä vielä kokeilemassa uistinta syksyisissä rantavesissä. Venettä en kalastamiseen tarvitse ja en edes omista sellaista.

Avainsanat: flunssa, laatikainen, suomussalmi