Satunnaiset kuvat

Kuva kertoo oleellisen

Uusimmat

Blogin arkisto

003 Kamppailu urheilua

Sunnuntai 24.1.2021 klo 16:44 - yrjöpoeka

Urheiluväki tunnistaa millaista on fyysinen kamppailu urheilu. Selkeinä esimerkkeinä ovat nyrkkeily, siinä maksetaan toisten tyrmäämisestä nyrkein tajuttomia summia. Muistamme Muhammad Alin joka tanssi nyrkkeilyväen sydämiin. Loppuelämä kyllä sitten näytti sen, mitä toistuvat nyrkiniskut aiheuttavat. Jokaisella useaan kertaan tyrmätyllä ja hakatulla nyrkkeilijällä on viimeisinä elinvuosinaan tavallista vaikeampaa. Toinen erityisesti tämän päivän laji on UFC joka on sekaisin kaikkea, nyrkkeilyä, potkimista, kuristamista ja painia. Siinä ottelijat menevät suljettuun kehään ja siellä ainoa tavoite on nuijia vastustaja tajuttomaksi.

Tänään kansanínvälinen hiihtoväki sai todistaa Lahden maailman cupin viestissä, että myös hiihdosta voi muodostua todellinen taistelulaji. Venäjän supertähti ei sulattanut Suomen ankkurina hiihtäneen Joni Mäen ylivoimaa. Maaliin tultuaan Bolsunov hyökkäsi suoraan Joni Mäen päälle. Kaiken lisäksi hän teki sen raukkamaisesti takaapäin. Useat muutkin Venäjän ykkösjoukkueen hiihtäjät kävivät kuumina, kun he näkivät tuntemattoman suomalaisen lyövän heidän tähtensä. Bolsunov on usein aiemminkin käyttäytynyt kuten primadonna. Hän ei kestä häviämistä suomalaisille.

Iivo Niskanen sai Bolsunovin säkenöimään olympialaisten 50-kilometrin kisassa takavuosina. Nyt Joni Mäki sai hänet jo täysin tolaltaan. On se onni, ettei kyseessä ole ampumahiihto. Bolsunov on sen verran kahjo, että hän varmasti ei empisi ampua takaapäin hänet voittanutta. Nuoremman suikupolven on todella syytä muistaa yksi asia. Venäläisiin ei ole koskaan luottamista. He ovat tunnetusti herkkähipiäisiä ja salakavalaa väkeä. Tästä on paljon todisteita Suomen itsenäisyyden ajoilta. Siksipä ei ole ihme, että Suomen hiihtoliiton entinen toiminnanjohtaja Mika Kulmala hermostui ja iski säkeniä twiitissään. Hän kirjoitti ytimekkäästi: ”Ryssä opn ryssä!”

Kulmala hermostuneena sanoi sen ääneen, mitä jokainen hiihtoa television ääressä seurannut hiihdon ystävä karjui olohuoneessaan. Pirrivaaran Lyyti joka selvisi hengissä partisaanien verilöylystä sanoi aina tavatessa, että ”ryssä on ryssä, vaikka voissa paistaisi.” Tämän sanonnan kaikki suomalaiset muistavat, myös kommunistit, vaiikka he ikuista ystävyyttä vannoivatkin aikoinaan. Mika Kulmala huomasi pian twiitin julkaisun jälkeen, että tuota ei olisi saanut Suomessa sanoa ääneen ja poisti pahoittelun kera kirjoituksensa. Aivan turhaan teki sen, koska myös Venäjän hiihtovalmentaja piti Bolsunovin tekoa oikeutettuna. Kulmala olisi voinut todella pitää tekstin näkyvissä ja pahoitella kuten venäläisetlkinb tekevät. Kyse on kamppailun aiheuttamasta kiihkosta.

UFC-otteluista tuli mieleeni, että siellä tehdään tappeluista rahaa. Mutta siellä ei suvaita väärinkäytöksiä ja vilppiä. Muutama päivä sitten sen sai kokea eräs huippuisijä/potkija, joka sähelsi kilpailupaikalla ja poisti tunniste rannekkeensa. Hän antoi sen jonkun toisen käyttöön, mutta majoituspaikka oli niin täynnä kameroita, että sutkit hommat paljastuivat. Mitä teki tuomaristo? Antoi elinikäisen porttikiellon! Siellä ei varoiteltu ja hyysätty, vaikka olisit lajin ehdoton huippu. Samaa toivoisin myös hihdfon kattojärjestöiltä. Erityisesti asetan toivoni Norjalaisiin, heidän ei tarvitse hyysätä venäläisiä. Kilpailijoiden fyysinen koskemattomuus on pidettävä kunniassa. Mikäli sitä ei tehdä, tämä satavarmasti tulee toistumaan.

Bolsunoville pitäisi lähettää voipaketti paisto ohjeineen.

Avainsanat: kamppailulajit, nyrkkeily, ufc, viestihiihto, lahti, bolsunov, ryssäonryssä

116 Onko inkojen kohtalo edessä

Torstai 17.5.2018 klo 20:33 - yrjöpoeka

Kukaan ei tiedä minne menneiden vuosituhansien suuret sivilisaatiot ovat kadonneet ja mikä ne oikein tuhosi. Jotkut veikkaavat nälänhätiä, levinneitä tauteja ja tulivuorten purkauksia. Se on kuitenkin selvää, että kaikille sivilisaatioille oli tärkeintä tuottaa ruokaa itse ja pyrkiä käyttämään luonnon antimia mahdollisimman paljon ja tarkoin. Kaikki on varmasti kokeiltu ja sitä myöten kannettu ruokapöytiin. Hyvä ruoka on silloin ansainnut näyttäviä uhrimenoja. Alkluperäiskansoilla ovat nämä tavat voimissaan vielä tänäkin päivänä.

Tänään meillä ei ole puutetta länsimaissa mistään. Ruokaa saa kaupoista läpi vuorokausien ja pian myös kaikkia juomia. Kaikkein köyhimmillä ja vaivaisilla on puutetta ja se johtuu rahan puutteesta. Ei ole töitä ja toisilla on sairauksia. Yhteiskunta on kehittynyt ja heikoimpia on pyritty auttamaan. Sekin on tänään polititikkojen valinkauhassa muuttumassa vastikkeelliseksi. Rikkaat ja heitä liehakoivat nousukkaat neuvovat köyhiä hankkimaan lisäarvoa elämälleen tekemällä töitä. Jokainen älyllinen ihminen ymmärtää, ettei se ole aina niin helppoa.

Pahimpia ovat mielestäni liikaa yliopistojen käytävillä notkuneet maailmanparantajat. Heillä on elämä hyvin ja he osaavat liikkua yhteiskunnan avustusautomaattien läheisyydessä. Koska näillä ituhipeiksi kutsumillani olennoilla ei ole muuta tekemistä, he perustavat järjestöjä tai siirtyvät valmiin järjestön suojiin. Heillä on hirvittävä hinku löytää samanhenkisiä, jotta he voisivat mielestään käydä älyllistä keskustelua ja tiedostaa kaikki muut luomakunnan älylliset ja tiedostavat olennot. Olen itse sitä mieltä, että kevät saa kaikki hurlumhei veikkoset suorastaan tanssimaan.

Tämän älyllisen ja tiedostavan huuman keskellä he tiedostavat vaikkapa tällaisen. Animalia järjestön kampanjavastaava Veikko Lahtinen on lähettänyt Suomen kansalle tiedotteen. Sen sanoma on tiivistetysti seuraava. Ihmiskunnan on lopetettava kalojen syönti. Animalia on sitä mieltä, ettei kalojen oikeuksia ole riittävästi Suomessa tiedostettu. Heidän mielestään nyt olisi aloitettava eläinoikeuskeskustelu kalojen kanssa ja heidän kanssaan. Näin minä uutisen ymmärsin.

Kalat ovat Veikko Lahtisen mukaan älykkäitä ja niillä on hänen tietonsa mukaan monisyiset sosiaaliset suhteet muihin kaloihin. Minäkin tiedän sen, että pienemmät kalat pelkäävät isompia kaloja. Ne ilmeisesti tietävät olevansa isompien ruokaa. Voi sitä tietysti nimittää sosiaalisten suhteiden ylläpitämiseksi, mutta selitäppä asia särjelle, kun hauki syöksyy kimppuun ruohikon katveessa. Lahtinen on sitä mieltä, ettei kaloja saa kasvattaa liian suurissa parvissa. Koettaisi selittää saman herra ja rouva sardiinille, silakalle tai muikulle. Suurin osa maailman kaloista elää suurissa parvissa ja vain suuret petokalat elävät joko yksin tai pienissä laumoissa.

Herra Veikko Lahtinen ja Animalia voivat jatkaa tiedostavaa elämäänsä, kunhan pysyvät poissa reitiltäni. Aion jatkaa kalastusta ja syödä niitä tiedosti Animalia ja Veikko Lahtinen sitten mitä tahansa. Meillä on olemassa sanonta joka pätee Herra Lahtiseen ja hänen hengenheimolaisiinsa. Tämä sanonta elää tänäänkin.

Kun ullivesi (tulva-) nousee keväisin rannoille, hullut alkavat huutaa.

ps. onkohan tiedostava Animalia vastuussa inkojen nälkäkuolemaan? Eikö Jeesus voi enää jakaa kalaa aterialla, koska kala tiedostaa.

Avainsanat: inkojensivilisaatio, ruoanmerkitysalkuperäiskansoille, animalia, kampanjavastaavaveikkolahtinen, animaliaviekalanjeesuksenpöydästä

025 Monot vilahti

Torstai 29.3.2012 klo 20:45 - yrjöpoeka


En olisi ennen eilistä uskonut, että riittävän nopeasti kaatuessa monot voivat lentää jaloista. Omakohtaisen kokemuksen kautta se on uskottava.

Eilen aamun valjetessa edessä oli reipas annos lunta siirreltävänä pihalta pois. Paksua kosteaa lunta oli todella työläs liikutella, mutta kun aikaa oli lumi siirtyi pois. Käväisin viemässä vaimon töihin ja jatkoin lumen luontia talon toiselta puolelta. Työ alkoi oikein hyvin ja aivan lopussa se tapahtui. Monot vilahtivat.

Lumikola tökkäsi hieman kiinni ja otin hieman takaisin ja lisäsin voimaa. Painopiste muuttui yhdelle jalalle ja seuraava muistikuva oli, että nyt tekee kipeää. Jalkani oli juuri sattunut lumen alla olevalle kengän pohjan kokoiselle jäälle. Se oli riittävästi. Kädet olivat tiukasti lumikolan työntöaisalla ja liukastuessani kädet olivat pysyneet kiinni. Ylähuuleni paukahti kiinni käsien välissä olevaan aisaan ja otsani tantereeseen. Tilaa oli jäänyt juuri sen verran, että silmälasini säilyivät ehjinä.

Kivun tullessa aloin miettiä mikä tuli ja könysin kontalleni. Sylkäistessäni lunta suustani, näin että punaväriä tulee. Painoin lunta kasvojani vasten ja katselin ympärilleni aavistuksen sekopäisenä. Samalla huomasin kenkieni olevan poissa jaloistani. Hieman ihmettelin asiaa ja kopistelin lumet pois sukistani ja laitoin Kuoma nimiset kengät jalkaani. Noustessani seisomaan totesin myös oikean lonkan tienoilla vihlovaa kipua. Jänteet ja lihakset olivat ilmeisesti saaneet kunnon rytkäyksen. Suu täynnä lunta kävelin vessan peilin eteen katsomaan mitä naamalleni oli tapahtunut.

Ulkoisesti kuva oli kunnossa, ylähuulessa pieni ulkopuolinen veriruhje. Sisäpuoli oli sitten toisenlainen. Ylähuulen sisäpuolella iso verinen kellukka pöhötti ja ikenistä tihkui punaista. Kylmää vettä suuhun ja huuhtelua, sillä se helpotti. Vaimoni soitellessa kerroin tapahtuneesta ja eihän se uskonut, että kengät voivat lähteä jaloista. Oli soitellut tyttärelleen ja kysellyt voiko tämmöistä tapahtua. Nuorimmainen oli nähnyt tv-ohjelman ”Totta vai tarua” ja siinä oli todettu että totta. Kyllä vaimo iltasella uskoi jo asian. Ainoa asia mitä on nyt valitellut on se, että olisi se ollut mukava nähdä. Erityisesti ne kenkien irtoamiset jaloista.

Tänään herätessäni jokapaikka oli kuin pieksetty. Käsivarsien lihakset kosketuskipeät ja selkälihakset jumissa. Lonkka kertoi myös, että sielläkin on jotakin vaivaa. Kyllä on eläkeläisen elämä kovaa.
Onneksi se ei estä siivoustöitä. Sitä helpottamaan sain  viime viikolla vaimoltani luvan hankkia höyryimurin. Kyllä on sanottava, että lattioista lähti paljon sellaista, mitä en uskonut niissä olevan. Samoin patjoista ja petauspatjoista irtosi kaikenlaista, matoista puhumattakaan. Pesuhanat kiiltävät ja ahtaat saumat ovat nyt puhtaita. Koneet ovat koneita ja en ole vielä antanut vaimoni siihen koskea.

Toisaalta minulla on kyllä kumma tunne? Onko vaimoni jotenkin ovela ja antaa minun hallita konetta?

Avainsanat: lumityö, onnettomuudettapahtuvatkotona, monotvilahti, tottavaitarua, höyryimuri, miehethallitsevatkoneita, vaimothallitsevatmiehiä