Satunnaiset kuvat

rytmiharjoitusta/kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

069 Syyllisiä ovat he kaikkeen

Keskiviikko 20.2.2019 klo 10:06 - yrjöpoeka

1930-luvun alussa eivät juutalaiset vielä uskoneet mitä lyhyessä ajassa tapahtuisi Euroopassa. Useissa maissa oli niitä ryhmiä, joille juutalaisuus oli kaiken pahan alku ja juuri. Ensimmäisen maailmansodan hävityksen ja tuhon jälkeen useissa maissa eli turhautunutta joukkoa. Pääasiassa nuoria miehiä ilman toivoa tulevaisuudesta. Tämän päivän Eurooppa on erilaisessa tilanteessa. Siitä huolimatta jälleen kerran ovat fanaattiset ryhmät löytäneet vihan kohteeksi juutalaiset. Eilen Ranskassa pidetty mielenilmaus kertoi vakuuttavasti, että  juutalaiset elävät jälleen pelon vallassa.

Joku voi sanoa, ettei tästä tämän kummempaa seuraa. Tilanne on kuitenkin erittäin vakava. Kevällä ovat Euroopan parlamentin vaalit ja nyt näyttää siltä, että valtapuolueet kuvittelevat kaiken järjestyvän kuten ennenkin. Niin ei todennäköisesti tule käymään. On hyvin todennäköistä että voittajiksi nousevat erimaiden ääriliikkeet. Niitä on kaikkialla Euroopassa. Itä-Euroopassa usea valtio on jo aloittanut oikeusjärjestelmien muuttamisen ja siirtymisen yhden johtajan taakse. Samat maat, joissa oli erittäin suuri juutalaisvastaisuus toisen maailmansodan alla. Miksi tätä tulisi nyt pelätä ja erityisesti juutalaisten?

Kaikki ääriryhmät ovat nousseet valtaan ja esille muukalaisvastaisuuden ansiosta. On puhuttu arabeista ja islamin uskosta ja haluttu estää niiden kasvu Euroopassa. Nämä ryhmät eivät missään maassa ole millään tavalla valtaa pitäviä. Juutalaisia pidetään sellaisina ja heidät on aina liitetty rahaan ja omistukseen. Parlamentin vaaleilla on suuri merkitys sille, mihin suuntaan Eurooppa kääntyy. Parlamentti istuu kuusi (6) vuotta ja sinä aikana se voi muuttaa koko Euroopan suunnan. Näin voi käydä, koska ääriryhmät tietävät jo millainen valta EU:lla lainsäädäntöön on. Siksi on erittäin huolestuttavia ne äänet, jotka ovat aloittaneet juutalaisten syyllistämisen kaikkeen.

Nyt valtaapitävät puolueet eivät juuri kampanjoi ja se antaa kentän täysin vastustajille. Useita ääniä on jo kuulunut siitä, että huolenaihetta on. Parasta vaalikampanjointia pitävät ääriliikkeet ja heillä on sanoma joka puree. Kaikki kotimaan ongelmat ovat maahanmuuttajien aiheuttamia. Tämä yksinkertainen sanoma puree yksinkertaisiin ihmisiin. Ihmisiin jotka haluavat muuttaa olemassaolevaa väkivallalla. Se on ainoa kieli jota he ymmärtävät. Sitä on paapottu meillä Suomessakin jopa poliisijohdon ja politiikkojen tuella. Sitä on pidetty kansalaisoikeutena ja sanavapautena. Väkivalta ja parlamentaarisen demokratian unohtaminen eivät ole sanavapautta eivätkä kansalaisoikeuksia.

Tätä lepsuilua on nähty nyt Suomessa ja Euroopassa. Kevään vaaleissa se muuttuu demokratian keinoilla oikeudelliseksi järjestelmäksi. Näin käy, elleivät suuret puolueet herää heti tekemään oikeaa kampanjointia Euroopan parlamentin vaaleihin. Kuusi vuotta on pitkä aika ja sen aikana ehtii aloittaa suuremmankin kaplakan. Kuten olemme Englannin vaiheista nähneet EU:sta eroaminen ei ole helppo juttu. Mutta onko se sittenkin se Euroopan tulevaisuuden avain? Eroaa ajoissa, ennenkuin Eurooppa ajautuu kaaokseen? Tämä vaihtoehto on nyt otettava huomioon kun valmistaudumme tuleviin vaaleihin.

Eurooppa etsii syyllisiä juutalaisista. Suomessa ei näin tehdä. Meillä syyllisiä ovat työtä vieroksuvat luuserit. Syylliset ja holokausti. Tätäkö me odotamme?

Avainsanat: antisemitismieuroopassa, juutalaisetpelkäävät, holokausti, euroopanparlamentinvaalit, eunvaltalainsäädäntöön, mihineurooppaonmenossa

001 Hyvää alkanutta vuotta!

Perjantai 1.1.2010 klo 19:12 - yrjöpoeka

Eilinen päivä ja ilta menivät vaimon kanssa aivan kahden. Avioliiton aikana tämä oli ensimmäinen uusivuosi kahden. Mukavaa oli viettää päivä yhdessä, kävimme syömässä ulkona, Kuusamossa. Ilta meni televisiota katsellen ja keskusteluja hallitsi viimeisen päivän murheellinen ampumistapaus Espoossa. Ennen ihmiset tekivät itsemurhan yksikseen, mutta nyt ollaan menossa joukkoitsemurhan suuntaan. Halutaan teosta mahdollisimman julkinen ja näkyvä. Vakio selittäjien kuoro ilmestyi samoja latteuksia kertomaan uutislähetyksiin ja sama tuntui olevan lääke kaikilla tähän vaivaan. Yksityisten ihmisten hallussa on liikaa aseita ja ne pitäisi kieltää kokonaan. Euroopan yhdentymisen kautta rajojen vartiointi tapahtuu Euroopan ulkorajoilla ja sisärajoilla ei juuri ole valvontaa. Jugoslavian hajoamisen seurauksena Euroopassa tulvii hyvin paljon aseita, jotka eivät ole viranomaisten kansioissa. Tänä päivänä aseen saanti on rikollisille erittäin helppoa, rajoitukset eivät niitä tule poistamaan. On tietysti hyvä ministereille, kun saavat jotakin sanottua. Ministereiden löpinät eivät auta uhreja ja omaisia.

Tasavallan päämies otti tänään kantaa lainsäädäntö työhön. Minun mielestäni presidentti otti kantaa sellaiseen asiaan, joka ei hänelle kuulu. Nyt kun hän on sanonut ääneen oman mielipiteensä, se tulee ohjaamaan vaaleilla valitun eduskunnan työtä. Lainsäädäntö Suomessa kuuluu vain ja ainoastaan eduskunnalle ja tämänpäiväinen ei lisännyt tasavallan päämiehen arvonantoa. Ilmasto ja monikulttuurisuus tuntuvat olevan paljon tärkeämpiä, kuin huoli oman maan kansalaisista.

Luulin hengitys vaikeuksien jo helpottavan, mutta tänään oli lähellä, että pitääkö lähteä käymään terveyskeskuksessa. Lähdin puolenpäivän tienoissa ulkoilemaan ja heti tuntui sille, että hengitys vinkuu ja ahdistaa. Sitä se todella oli, pihinää. Nyt ei näytä oikein hyvältä, eilen ja tänään on ääni ollut todella vaisu. Välillä ääni todella katoaa, kun yrittää puhua.

Tänään on televisiossa todella paljon urheilua, mäkihyppyä ja hiihtoa. Hyvää vaimoni tekemää ruokaa ja pirtin uuni on lämmitetty. Mikäpä on ihmisen ollessa, tästä on hyvä jatkaa tätä uutta vuotta 2010!

Avainsanat: yhdessäolo, joukkoitsemurha, yhteiskunta, lainsäädäntö, monikulttuurisuus