Satunnaiset kuvat

Aamu Tenolla

Uusimmat

Blogin arkisto

108 Keli on kolea

Maanantai 23.8.2010 klo 17:49 - yrjöpoeka

 

 

Viimeisen vuorokauden aikana on tullut vettä todella paljon ja lisää on tulossa. Kova koillistuuli tuo sateen ajoittain vaakasuoraan ja lämpötila on asettunut 5 – 8 asteen paikkeille. Kesäinen valitus on loppunut, kukaan ei valita enää kuumuutta. Markettien auloissa hytistään sinisinä, koska ihmiset eivät osaa pukeutua sään mukaan. Shortsit ja teepaita, eivät enää sovi jokaiselle. Onneksi suomen kesä opettaa lopulta kaikki, villapaita on tarpeen aina!

Vatsatauti vaivasi kokonaisen viikon ajan ja sen päätyttyä oli aika valju olo. Voima katosi lihaksista aivan kokonaan ja nyt on aloitettava kuntoilu talvea varten. Vaivan syy ei selvinnyt ja muilla samoja ruokia syöneillä ei ongelmia ole ollut.

Tämä laitteistoni alkaa ilmeisesti pian olla tiensä päässä. Koneisto ei aukene kunnolla ja on alkanut hidastella. Pitänee vielä kokeilla ohjelmiston uudelleen asentamista ja tiedostojen siivousta, pakkaaminen ei kohentanut tilannetta. Tärkeimmät tiedostot olen saanut tallennettua ulkopuoliselle kiintolevylle. Laitteisto on alkanut ikääntyä kanssani samaan tahtiin..?

Tänään olen päivittänyt kalenteriani ja näyttää pikkuhiljaa siltä, ettei vapaita viikonloppuja ole. Kaiken lisäksi perhokalastuskausi lähenee loppuaan ja Kuusingin taimenten parista on siirryttävä takaisin kotoisten ahventen ja haukien pariin. Metsästyskausi on alkanut ja siellä on ampujien markkinat, ainakin Pohjois-Karjalassa. Karhujen määrästä on paljon puhuttu ja kaikki eivät lukuja oikein usko. Hyvin syötettyinä karhut lisääntyvät tällä hetkellä erittäin hyvin. Tämän kesän aikana on ollut esillä useita karhupentueita joissa pentujen määrä on jo neljä (4)! Hyvä ravinto tuottaa nyt satoa ja voi olla, että kaatolupia on jossakin vaiheessa pakko lisätä. Olen joskus pohdiskellut, mitä tapahtuisi kun ruokinta lopetettaisiin kokonaan? Suuren karhumäärän olisi hankittava ravintoa vaikka väkisin. Nyt kuvauspaikoilla eivät karhut enää kilpaile keskenään ruoasta, vaan kaikenikäiset ruokailevat sulassa sovussa. Ihmiset huokailevat kuvauskojuissa onnesta, kuinka he saivat seurata metsän villieläimien ruokailua. Ihmisen kattamasta ruokapöydästä!

 

Avainsanat: kesänloppu, elokuuntummuvailta, tietokonejumittaa, laitteistonelinikä, karhunmetsästys, karhujaonliikaa, pullakarhuja, ruokapöytäonkatettu