Satunnaiset kuvat

Kuusinki 2009

Uusimmat

Blogin arkisto

031 Kummallisuudet jatkuvat

Maanantai 7.3.2016 klo 16:54 - yrjöpoeka

Pitkin viime syksyä ja kulunutta talvea on pidetty älämölöä nuorten miesten tulvasta sotaa käyvistä maista. Vastustajien suulla on ihmetelty, kuinka naiset ja lapset on jätetty sodan armoille. Nuorten miesten tilalle olisi haluttu kokoajan saada naisia ja lapsia, eli niitä joilla on suurin hätä. Nyt siihen huutoon on tulossa vastaus.

Tuhansittain turvapaikkaa hakeneita nuoria miehiä on palannut talven mittaan takaisin. Joko heillä on ollut liian suuri usko siihen, että kaikki sujuu nopeasti ja he saavat töitä heti. Samoin osalla on ollut ehkä usko perheiden nopeaan yhdistymiseen. Osa on varmasti lähtenyt myös pelkästä seikkailunhalusta mukaan.

Olisin uskonut ja luullut, että nyt, kun maahantulijoissa kasvaa naisten ja lasten osuus, kaikki olisivat tyytyväisiä. Valitettavasti ei aina mene niin kuin haluaisi. Heti ensimmäisten uutisten tultua aiheesta julkisuuteen, alkoi vastaisku. Tämä uutisointi nähdään suvakkien salaliittona. Esimerkiksi Helsingin Sanomia luetaan kuin piru raamattua. Useilta sivuilta tunnutaan löydettävän suvakkien inhottavaa totuuden vääristelyä.

Mikään ei tunnu kelpaavan. Aina löytyy sellainen syy millä vastustaa turvapaikanhakijoiden tuloa. Vastustaa voi, mutta pitäisi myös hyväksyä realiteetit Eurooppalaisen sivistysvaltion kansalaisena. Valitettavasti pitkin talvea on usein tuntunut siltä, että suomalaisia ei voi kohta nimittää sivistyneiksi. Hallitus tietysti tekee oman osansa sivistyksen minimoimiseksi. Toisaalta ei sitä kyllä pian tarvitakkaan. Kaduilla voi musta huppari silmillä tallustella aivan hyvin ilman liiallista koulunkäyntiä.

Kummallista ei sen sijaan ole se, että kansallinen yksituumaisuus yhteiskuntasopimuksesta alkaa olla finaalissa. Liian moni SAKn liitoista jäi siitä ulos ja se oli kyllä etukäteen sovittua. SAK laski sen varaan, että nyt työnantajaliitot vaativat yhtenäisyyttä. Kävi juuri näin. Tästä lähtien vasemmisto ja työntekijäliitot kaatavat vastuun työnantajille ja hallitukselle.

Tämä on sitä sokeitten miekkailua, josta aiemmin kirjoitin. Kaikki askelmerkit ovat kaikkien osapuolten tiedossa. No, Sipilän hallituksella oli viikko sitten se sokea piste, jossa se ei ymmärtänyt työntekijäjärjestöjen taktiikkaa. Valitettavasti se joutuu oppimaan sen nyt kantapään kautta. Tästä eteenpäin keskustan puoluetoimistolla Apollonkadulla lasketaan, mikä on oikea hetki uusille vaaleille.

Keskusta on pragmaattinen ja laskee, mitkä olisivat mahdollisuudet pitää pääministeriys uusien vaalien jälkeen. Juuri tällä hetkellä ne ovat minun mielestäni otolliset. Sopu työmarkkinoilla on repeämässä ja Vappu lähestyy. Uusien vaalien johtotähtenä olisi punamullan paluu. Keskusta ja demarit muodostavat rungon. Hallitusta täydennetään vihreillä, vasemmistoliitolla ja täydennyksenä pohjalla olisi ikuinen RKP.

Kokoomus jätettäisiin kasvamaan aikuiseksi. Perussuomalaisten osana olisi pudota takiaispuolueeksi. Tämä on tämän hetken tilanne.

Kaikkein kummallisinta on se, että samat asiat olisivat sitten heti edessä. Demareiden avulla ammattiyhdistysliike sitten nielaisee yhteiskuntasopimuksen. Röyh!

Kummallista.

Avainsanat: naistenjalastenosuusturvapaikanhakijoissakasvaa, helsinginsanomatvääristelee, lakkokevät