Satunnaiset kuvat

Hopeaa rajan takaa

Uusimmat

Blogin arkisto

078 Lasten ääniä ja kokoontumisajoja

Maanantai 13.6.2016 klo 13:43 - yrjöpoeka

Mukava viikko takana. 2 iloista lastenlasta vietti kesäloman alkua mummolassa. Ikääntyessä näkee paljon paremmin, kuinka lapsi kasvaa ja kuinka lyhyt se lapsuus oikein on. Omaa lapsuutta muistellessa kesät olivat pitkiä ja ajankuluminen hidasta. Mitä enemmän ikää on tullut, sitä lyhyemmiltä vuodet tuntuvat.

Itselleni ja vaimolleni lastenlapset ovat äärimmäisen tärkeitä ja rakkaita. Meille on tärkeätä tarjota lastenlapsille mummola, jossa välittämistä ja rakkautta ei piilotella. Välillä on ääntä ja mekastusta, mutta olen lapsille sanonut, että mummolassa saa tarvittaessa huutaa. Se on kummallista, että kun on lupa, ei sitten jatkuvalle huudolle löydy enää tarvetta.

Eilen lapset läksivät äitinsä kanssa kotiinsa. Illan aikana piti oikein kuunnella, talo oli niin hiljainen. Kukaan ei pomottanut ukkia, pienimmällä on taipumusta siihen. Ei kuulunut käskevää huutoa, mummu. Ei juoksu ääniä, ei kolinaa lelujen lennelleessä ympäriinsä. Ei tyttöjen keskinäistä kinastelua. Ei elämän ääniä. Vaikka nautin hiljaisuudesta ja yksin olosta, siitä huolimatta lasten äänet tuovat taloon elämää.

Toisaalta on todella mukava aina tauon jälkeen kohdata. Silloin on tunnetta molemmin puolin. Ikävä on poispyyhitty.

Viikonlopun aikana oli useilla puolueilla vuosittaiset kokoontumisajot, eli puoluekokoukset. En ehtinyt ainuttakaan niistä seuraamaan. Ei kyllä isommin kiinnostanutkaan. Nyt olen lueskellut uutisvirrasta kommentteja ja arvioita, mikä muuttuu. Eilen iltana katsoin ensimmäiset uutiset ja kuuntelin, kuinka Orpo aloitti väkevästi kuten Stubb on aina tehnyt. Varsin sujuvasti tuli ilmoille minä sana. Lienee kokoomuksessa itsestäänselvyys korostaa , kuinka minä laitan homman kuntoon.

Ruotsalaiset ja vasemmistoliitto laittoivat naiset asialle. Mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan puolueiden kannatus liikahtaa. Vasemmiston Merja Kyllönen teki mielestäni täydellisen flopin, kertomalla julkisesti Timo Soinin olevan tantraseksin tarpeessa. Selittely jälkikäteen ei enää pelasta, mielikuva sanomisesta on syntynyt. Värikkäänä puhujana tunnettu Kyllönen olisi voinut valita puhumisareenan hieman toisin. Jossakin kaljakuppilan hämärässä, tuollainen puhe ei olisi liikauttanut ketään. Nyt se löi silmille.

Perussuomalaiset pitivät myös omat kokoontumisajonsa. Heidän kokouksensa jäi median huomion ulkopuolelle, koska siellä ei valittu henkilöitä puoluejohtoon. Mielestäni huomion varasti Seinäjoella järjestetty Suomen Sisun järjestämä tapahtuma. Samaan aikaan kaupungissa oli valtapuolue keskustan puoluekokous. Sisun isännöimässä tapahtumassa jaettiin ilmaisia ämpäreitä. Sakari Timonen kirjoitti mielestäni hyvin osuvasti, kuinka tämä ääriliike on kuivahtamassa pikkujoukon höperehtimiseksi. Valitettavasti pääagitaattori Immonen on kansanedustaja Perussuomalaiset puolueessa.

Immonen syö myös perussuomalaista puoluetta tyhjäksi. Mutta sitä ei uskota vielä. Seuraavat vaalit sitten kertovat tosiasian suunnan muillekin. Valitettavasti se on silloin myöhäistä. Näidenkokoontumisajojen sanoma voidaan tiivistää seuraavasti:

Jokainen saa sitä mitä ansaitsee. Kokoomus minän. Vasemmisto tantraseksin. Perussuomalaiset ämpärin.

Avainsanat: lastenlapsetmummolassa, tantraseksijatimosoini, suomensisunmuoviämpäri