Satunnaiset kuvat

Kesä ja virtaava vesi

Uusimmat

Blogin arkisto

031 Dixi et animam levavi

Keskiviikko 8.2.2017 klo 8:08 - yrjöpoeka

Mies ilman vaimoa on täysin kädetön. Tällainen sanonta on tullut mieleeni parina päivänä. Vaimollani sattui olemaan merkkipäivä ja hän valitsi lahjaksi polvien vaihdon. Nyt sitten kipeänä makoilee valkoisten lakanoitten välissä. Leikki leikkinä. Pakon edessä tuli polvien vaihto. Sen sattuminen juuri merkkipäiväksi ei johtunut siitä, että leikkaava lääkäri olisi asiaa siten ajatellut. Vaimoni tätä nyt on itse naureskellut. Minä tietysti otan ilon irti asiasta. Eipä tarvinnut miettiä mitä lahjaksi.

Kävin hakemassa apuvälineitä kotiini valmiiksi ja törmäsin hakupaikalla puheliaaseen vanhempaan naispuoliseen immeiseen. Kuultuaan mitä varten olen tullut, alkoi tomerasti huolehtimaan siitä, kuinka joudun nyt opettelemaan kotityöt vaimoni puolesta. Puhetulvan keskellä yritin varovasti kertoa, ettei siinä tule ongelmaa, mutta ponteva johdatus jatkui. Kerroin tekeväni parhaani. Yritin kertoa mitä jo osaan, pikkuisen jäi kuva, ettei selityksiäni uskottu.

Kädettömyys johtuu nyt siitä, että kotona on todella hiljaista. Viikonlopun jälkeen olen saanut kyllä rauhassa kirjoitella ja vastailla sähköposteihin. Muutama kokouspalaveri onneksi tuo muutakin pohdittavaa väliin.

Pitänee aamupäivän palaverin jälkeen lyödä nokivasara tulille ja suunnata se kohti KAKSn mäkeä. Sieltä löydän ne puuttuvat käteni. Ne ovat pidelleet minua kohta 40-vuotta. Syystäkin kaipaan. Käden kosketusta.

Dixi et animam levavi.

Avainsanat: latinankielisetvirkkeet, tekonivelleikkaus, kädetönmies