Satunnaiset kuvat

kesan loppu

Uusimmat

Blogin arkisto

079 Ihanan kallista

Torstai 16.6.2016 klo 10:56 - yrjöpoeka

Muuan operaattori toi lauseen esille takavuosina ja se pitää paikkansa. Meillä on ihanan kallista. Joku Laura Räty kummastelee, voiko Suomessa olla ihmisiä, jotka tulevat toimeen alle 2600 euroa. Tämä on se summa, minkä edellisen hallituksen politiikot asettivat ulkomaalaisen elämisen edellytyksen rajaksi Suomessa.

Tämä 2600 pitäisi jäädä jokaiselle verottomana käteen, jotta sillä pärjäisi ihanan kalliissa maassamme. Kaikkien verojen ja maksujen jälkeen ei minulla vaimoni kanssa ole mitään elämisen edellytyksiä kotimaassa. Pitänee ruveta katselemaan pakopaikkaa jostakin sellaisesta maasta, jossa voi olla häveliäästi köyhä. Nykyisessä maailmassa on se ongelma, että muutkin maat voivat asettaa yhtä tiukat rajat.

Mikäli näin kävisi, suomalaisen köyhän olisi sen jälkeen vain kuoltava hiljaa pois. Ulkomaalaisten invaasion pelossa näitä säädöksiä ovat kansanedustajat värkänneet. Nyt iloitsevat perussuomalaiset sitä, kuinka kaukokatseisia ovat edellisen hallituksen puolueet olleet. Ensimmäisen kerran persut jakavat kiitosta vihreille ja vasemmistoliitolle. Kokoomus, rkp ja sdp ovat myös kiitoksen kohteena.

Perussuomalaiset ovat aina kohkanneet siitä, että rajat pitäisi saada kiinni. Nyt hekin joutuvat huomaamaan, että kaukokatseiset poliittiset ryhmät ovat tehneet toisin. Asettamalla rajaksi summan, jolla heidän mielestään maassamme voi elää, he saivat rajat kiinni. Ainoa asia mitä lainsäätäjät eivät huomioineet oli se, että 80% kansastamme jää rajan alle.

Tilastokeskuksen entinen kehittämispäällikkö on tutkaillut koko elämänsä erilaisia tilastoja ja hän tiesi jo tutkimattakin, että raja on todella kova. Eläkeläisenä hänellä oli aikaa ja hän otti asiasta selvää. Tutkimuksen tulos on meille kaikille karua luettavaa. Politiikot ovat uskotelleet kansalle, että tuota summaa vähemmällä meillä ei voi pärjätä. Olisivat käyneet kysymässä. 80% kansasta olisi tiennyt vastauksen. Tiukkaa on välillä, mutta kitkutellen on aina eletty.

Suomen kansalaisen näkökulmasta minua nyt ihmetyttää hieman. Ensiksi se, etteivät lainsäätäjät ottaneet edes oman maan kansalaisten tulotasosta selvää. Toiseksi he eivät ollenkaan pohtineet sitä, miten kummassa omat pienituloiset ovat selvinneet ihanan kalliissa maassamme? Edellisen hallituksen lainsäädäntötasosta on kirjoitettu paljon ja pyyhkeitä on annettu. Niitä pyyhkeitä on jaettu kotimaan lainvalvojilta ja Euroopan komission suunnasta niitä jaetaan Suomelle säännöllisesti.

Tämä ihanan kallis tuloraja on poistettava. Tulorajalla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Koska 80% kansasta elää ja porskuttaa aivan hyvin tuon tulorajan alle olevalla summalla, ei ulkomailta muuttaneelle ole sen vaikeampaa sopeuttaa elämäänsä tulotason mukaiseksi.

Nyt lainsäätäjät ovat selvillä siitä, että 80% kansastamme pitäisi muuttaa muualle. Heillä ei ole elämisen edellytyksiä, kuten he ovat itse todenneet.

Ihanan kallista, vai mitä Laura Räty!

Avainsanat: lauraräty, ihanankallista, perheenyhdistämisentuloraja

054 Rätyä pukkaa

Lauantai 18.10.2014 klo 20:58 - yrjöpoeka

Kokoomuksen meno on fantastista. Yhtä tulevaisuuden toivoa syytetään murhasta. Kokoomuksen ministerit ja kansanedustajat kusettavat verottajaa ja äänestäjiä. Käteinen Katainen lähti kesken kaiken maanpakoon Brysseliin ja Stubbi asetti itsensä pääministerin rooliin. Toivottavasti tämä on sitä miltä näyttää. Lopun alkua. Fantastista.

Viime vaalien alla tämä fantastinen puolue lupasi puolittaa työttömyyden. Katkaista valtionvelan kasvun. Ja paljon, paljon muuta hyvää. Kansa uskoi ja meno on ollut sen mukaista. Työttömiä on putkahtanut 100 000 lisää. Valtionvelka kasvanut muikeat 20 miljardia euroa lisää. Nyt velkaa on jo 100 miljardia euroa. Kaiken hyväksi Suomen luottoluokitus laski muutama päivä sitten. Siitä koituu veronmaksajille satojen miljoonien lisälasku. Nyt kokoomuksen kannattaa ottaa nämä käyttämättömät vaalilupaukset uusiokäyttöön. Kyllä kansa äänestää! Tämä on fantastista.

Ministeri Rädyn uskomattomat puheet, suoraan sanoen sekoilut ovat saaneet tavallisen kansalaisen hienoisesti kummastelemaan. Tänäänkin kassajonossa minulle tuli puolituttu mies vaimonsa kanssa sanomaan yhden totuuden. Hän käytti vertauksena Tuntemattoman sotilaan Koskelan sanoja. Pannaan luu kurkkuun! Semminkin kun sanoja on minun tietääkseni ollut ikiaikaisesti kokoomuksen kannattaja. Stubbin nuorison suuntainen kosiskelu voi viedä varmat äänestäjät ja se on maallemme hyväksi!

Mikäli joku perussuomalainen olisi jäänyt samanlaisesta puliveivauksesta kiinni, kuin ministeri Räty, hänet olisi viety pikimmiten valtakunnanoikeuteen. Kaikelle tälle puliveivaukselle löytyy myös ymmärtäjiä, mediaa myöten. Mistään ei häntä aseteta vastuuseen. Tämä maa on vaarallisesti menossa sellaiseen suuntaan, jossa vallassaolijat luulevat olevansa kaikkien lakien ulkopuolella. Jossakin vaiheessa tälle fantastiselle menolle todella tulee loppu, aivan kuten Koskela ennusti.

Viimeviikkojen aikana olen saanut seurata ja lukea itseeni kohdistuvaa kaunaista vihapostia puhelimestani, sähköpostista ja sosiaalisesta mediasta. Vahingoniloisia ilkkujia on kömpinyt esiin kertomaan, kuinka he ovat saaneet olla savustamassa minua ulos eduskuntavaalikisasta. Lupaan palata aiheeseen myöhemmin vaalien jälkeen. Paskaa voi heittää päälleni, mutta en aio aloittaa v.......a ennekuin vaalit ovat ohitse. Kannan huolta puolueeni vaalimenestyksestä ja siksi pidän kirjoitusintoni asian suhteen kurissa. Voi olla, että muutoinkin se luu voi mennä kurkkuun näillä ilkkujilla itsellään tulevina päivinä.

Onneksi minulla on myös suuri määrä tukijoita ympäri Kainuuta. Maakunnan eri kolkista kantautuvat uutiset ovat saaneet ihmiset ottamaan minuun yhteyttä. Huoli on meille yhteinen. Kuinka tällaisessa menossa voimme valmistautua ensi kevään vaaleihin? Toivoisin jokaisen miettivän edes pikkuisen sitä demokratiaa ja yhdessä tekemistä. Politiikka on yhdessä tekemistä ja se ei ole juridiikkaa. Valitettavasti siitä voi tulla myös sitä. Meitä lyödään nyt kaikella mahdollisella. Nyt ei pitäisi itse provosoida, vaikka kuinka se tuntuisi oikeutetulta.

Nyt on keskityttävä vain ja ainoastaan omaan tekemiseen. Oman puolueen ja piirin vaaliohjelman tekemiseen. Yhdessä.

Avainsanat: lauraräty, pannaanluukurkkuun, politiikkaeiolejuridiikkaa