Satunnaiset kuvat

neidonkenkä

Uusimmat

Blogin arkisto

116 Lautakasasta kuuluu kummia

Perjantai 26.5.2017 klo 19:07 - yrjöpoeka

Takavuosina kohistiin pääministeri Vanhasen ongelmista. Oli naisseikkailuja ja levoton tekstiviestittely antoivat suuntaa alaspäin. Lautakasoista puhuttiin myös ja monta muuta pienempää aihetta media nosti esille. Sen jälkeen on ollut tovin hiljaista. Toki Vanhasella on omien sutkien parissa kova kannatus. Nyt lukiessani viimeistä uutista Vanhasesta en voinut hillitä itseäni ja oli ihan pakko kirjoittaa edes hiukkasen.

Keskusta aloitti presidentti pelin ajoissa ja istutti Vanhasen siihen rooliin. Rauhallinen ulkokuori kätkee kyllä sisälleen täydellisen kepu-pelurin. Sipilän hallitus on aloittanut hillotolpan jakamisen omilleen ja oma presidentti ehdokas haluaa antaa sille oman panoksensa. Rauman kauppakamarin kokouksessa hän esitti ykskantaan ajatuksen, jotta kehäkolmosen ulkopuolella pitäisi palkkoja alentaa. Tätä hän perusteli sillä, että asumiskustannukset ovat pääkaupunkiseudulla kovemmat kuin esimerkiksi täällä Suomussalmella.

Tässä tämä presidenttiehdokas on kieltämättä oikeassa. Tämä hänen lausuntonsa on täysin linjassa Sipilän hallituksen kurjistamispolitiikan kanssa. Tämä veitikka unohtaa kuitenkin yhden pienen asian. Elinkustannuksia nostaa täällä syrjäseudulla kaikki hallituksen päätökset, joilla palveluja on siirretty entistä kauemmas ja matkoihin palaa välittömästi se asumisen erotus. Julkinen liikenne on ajettu viimeisten hallitusten toimesta alas kaikkialla. Sähköverkot yksityistettiin ja se on syrjäseutujen syöpä.

Tämä sähkövero ja sähkönsiirtovero muuttivat asumisen kustannukset täällä sietämättömiksi. Katsoessani sähkölaskuani haluaisin sanoa tälle kepulaiselle muutamia valittuja sanoja tästä heidän neronleimauksestaan. Kiertäessään maata ja kulkiessaan omien kepulien joukossa hän voi valmistaa kenttää seuraavalle hallituksen kurjistamispäätökselle. Eiköhän sieltä pian putkahda esitys palkkojen leikkaamisesta. Tämä ei tietenkään koskisi hillotopan vartijoita. Heille jaetaan tukiaisia valtion ja EUn kassasta.

Juuri on uutisoitu kuinka turvapaikanhakijoita käytetään yleisesti ilmaisena työvoimana, koska heillä on halu miellyttää hillotolpan vartijoita. Samalla he naivisti uskovat saavansa luvan asettua Suomeen. Toisena kohteena hallitus on pitänyt kurmottamisessaan kuntouttavan työtoiminnan kävijöitä. Siitä onkin suora oikopolku palkkojen yleiselle laskemiselle Pohjois-Suomessa. En voi kuin hämmästellä, minkä ihmeen takia ihmiset oikeasti äänestävät näitä ketkuja? Pohjoisten ihmisten eläminen ja asuminen on juuri nyt tiukilla esimerkiksi Teno-joki laaksossa. Sielläkin saadaan nauttia hillotolpan vartijoiden toimista.

Vielä tekisi mieli lausua muutamia ärräpäitä tähän saatteeksi, mutta hillitsen itseni, koska lukijoissani voi olla alaikäisiä. Samoin muita sivistyneitä kansalaisia.

Pian on aika uudelle kapinalle. Hillotolppa sentään...!

Avainsanat: presidenttiehdokasvanhanen, lautakasat, maakuntienpalkkojapienennettävä, raumankauppakamari, asumiskustannuksetkallistuvatsyrjäseudulla, sähkönsiirtovero, hillotolppa

045 Ihmismielen oikkuja

Maanantai 4.5.2015 klo 9:58 - yrjöpoeka

Reilu neljä vuotta sitten oli Suomen mediassa mylläkkä. Mylläkän kohteena olivat Suomen keskustaa koskettava vaalirahoituskohu. Kaikki tunnetut keskusta vaikuttajat olivat myrskyn silmässä. Kansa uhosi heille tuhoa jokaisessa gallupissa. Pääministereitä myöten heidät laulettiin suohon ja he häipyivät unholaan. Keskustan kannatus putosi alle 15 prosentin. Kaikki olivat valmiita sanomaan, ettei niiden lautakasojen alta ole paluuta. Keskustaa nimitettiin mafiaksi.

Miten on sitten käynyt? Tulee mieleen takavuosien keskusta vaikuttajan Esko Ahon sanonta, ”Niin on hyvä kuin käy”. Onko hyvä nyt, kun keskustan on käynyt hyvin? Lautakasojen omistajista on palannut takaisin jokainen. Jopa valtakunnanoikeudessa tuomion saanut Kauko Juhantalo. Keskustan puoluesihteeri on palannut takaisin televisio kameroiden eteen. Hän esiintyy yhtä ”miellyttävänä” kuten aikoinaan selitellessään rahojen kiertoa taskuista toiseen.

Ihmismielen oikkuja on sitten puolueen nousu tuhkan keskeltä parrasvaloihin ja kuninkaan tekijöiksi. Kataisen ja Stubbin hallitusten kompuroidessa ihmismieli unohti kaiken mafia keskustelun. Kansa halusi muutosta ja teki niinsanotusti ”turvallisen” valinnan äänestäessään keskustaa. Toinen oppositiopuolue koettiin vielä arvaamattomaksi kortiksi nostaa ykköspaikalle. Keskusta on kansalle turvallinen valinta. Kaikki ”tekijämiehet” ovat valittujen joukossa. Meno on kansalle turvallista ja tuttua.

Nämä aatokset ovat nousseet esiin, seuratessani hallitustunnusteluja ja siitä johtuneita esiintuloja. Katsellessani puoluesihteeri Laanisen esiintymistä vappupäivänä uutislähetyksissä, en voinut välttyä puistattavalta vastenmielisyyden tunteelta. Laaninen katsoo olevansa asiantuntija kertomaan, millaisia pöytätapoja perussuomalaisten on opeteltava käyttämään keskustalaisten kanssa.

Välittömästi valtaan päästyään tämä puolue on kertomassa muille pöytätapoja. On parempi, ettei ainakaan perussuomalaisten puolue koskaan opi noita keskustan käyttämiä pöytätapoja. Isäntämiehen ottein he ovat kertomassa, kuinka näitä hallitusasioita ajetaan. Tätä komentelua ja holhoamista ei perussuomalaisten pidä kuunnella. Jokaisella puolueella on omat pöytätavat, sen pitäisi upota myös Laanisen tauluvarastoon.

Vaikka ihmismielellä on oikkuja, on elämässä jotakin pysyvää. Äänestäjien uskomattoman lyhyt muisti. Samat henkilöt joita tutkittiin virkavallan ja median voimin, äänestettiin rymisten takaisin. Samojen äänestäjien toimesta!

Eläköön huuto äänestäjille!

Avainsanat: vaalirahoituskohua, lautakasagate,

084 Puhtaalta pöydältä

Tiistai 15.6.2010 klo 20:09 - yrjöpoeka

Viikonlopun jälkeen on lehdistössä hehkutettu suuren puolueen lähtöä puhtaalta pöydältä. Voiko pöytä olla puhdas jos samat henkilöt vain eri tehtävissä, jatkavat puuhasteluaan? Ensi syksy on mielenkiintoista aikaa, silloin virkakoneisto omalta osaltaan aloittaa pöydän puhdistuksen.

Viikonlopun aikana kuulin mielenkiintoisen huhun, sen mukaan eräs Paltamon perussuomalaisten osaston jäsen on liittynyt Vuolijoella keskustan riveihin. Samainen henkilö pyrki väellä ja voimalla ehdokkaaksi myös perussuomalaisten puolelta Paltamon yrittäjä siivestä. Tätä tarinaa on mukava seurata tulevina viikkoina.

Maakuntahallitus matkalle Brysseliin, uutisoitiin eilen maakuntaradiossa ja tänään maakuntalehdessä, Kainuun Sanomissa. Aika köykäisillä eväillä on maakuntahallitus suunnittelemassa retkeä, melkein jokainen heistä on jo käynyt Brysselissä aikaisemmin. Europarlamentin jäsenet ovat kutsuneet vuosittain porukkaa tutustumaan parlamenttiin ja ei siellä mitään uutta ole maakunta hallituksen porukalle. Perussuomalaisten maakuntavaltuutettujen ryhmä teki asiasta tiedotteen, jossa paheksuimme nelipäiväistä lomamatkaa. 1200 euroa päältä on kova summa, kun samaan aikaan nipistetään pienemmistäkin asioista. Maakuntalehden paperi versiossa uutiset olivat somasti peräkkäin ja siitä on lukijan helppo tehdä omia päätelmiään.

Selkä on taasen tänään todella kipeä ja iskias hermo säteilee jalkaan tulisia säkeneitä. Istuminen paikallaan on myrkkyä, pieni liike ja kävely auttavat asiassa eniten. Valitettavasti huomenna saan istua koko päivän, mutta sitä saa mitä tilaa, on veljeni sanonta asiaan.

Avainsanat: puhtaaltapöydältä, lautakasa, rovaniemenkelkkatehdas, matkallebrysseliin, kainuunperussuomalaistenmaakuntavaltuutetut

185 Hiihtokausi jatkuu

Maanantai 2.11.2009 klo 22:36 - yrjöpoeka

Kyllä ovat kelit suosineet hiihtämistä, tänään lähti vaimoni myös kokeilemaan miltä se tuntuu. Säätila oli tänään hieman plussan puolella, mutta lumen alta hohkava kylmä teki sen, että keli oli todella jäinen. Luonnossa oli todella hiljaista ja nyt vaimokin uskoi sen, että hirviä on jäänyt vielä paljon eloon. Pienriistan jälkiä ei ole missään, ainoastaan hirven polkuja on joka paikassa.

Puhelin on soinut viikonlopun aikana ja sen jälkeen ja palautetta olen saanut myös sähköpostiin. Kiitoksia kaikille kannustajille, teitä todella tarvitaan aivan siitä syystä, että usko tekemiseen säilyy.

Erityisen iloinen olen yhdistyksen sihteerin löytymisestä ja se on aivan oma tarinansa. Sattumalla voi joskus olla ihmeellisiä vaikutuksia ja usea todella helpottunut kannattaja on iloinnut samasta asiasta. Vuosien kokemuksella voin sanoa, että yhdistyksen toiminnan kannalta sihteeri on kaikkein tärkein. Vaikka yhdistyksessä toimiminen on yhdessä tekemistä, tarvitaan kuitenkin joku, joka tekee taustalla paljon ohjaus työtä. Joku näkymätön, jolla on paperit ojennuksessa ja joka huolehtii yhdistyksen juoksevista asioista.

Politiikan moraalista ja tästäkin asiasta puhuttiin torilla. Suuret puolueet ovat kehitelleet niin sanotun maantavan ja sen ansiosta ei ole enää välitetty laista ja moraalista euronkaan vertaa. Tavalliset perussuomalaiset omistavat vielä perinteisen moraalin ja oikeudentunnon ja se tulee seuraavissa vaaleissa näkymään. Perjantain aikaan kävi juttusillani sellaisia ihmisiä, jotka ei viime vaaleissa äänestänyt ollenkaan. Nyt he aikoivat hoitaa asian ja äänestää perussuomalaisia. Kuten Timo Soini on joskus maininnut, taistelu jatkuu tien suunnassa.

Huomenna hiihtokausi jatkuu ja se on ihmisen moraalille hyväksi. Hiljentyä omien ajatusten kanssa keskellä hiljaisuutta ja kysyä itseltään onko lautakasojen välissä elämää?

Avainsanat: säätila, palautetta, sihteeri, moraalista, perussuomalaiset, timosoini, lautakasa