Satunnaiset kuvat

Syvää..?

Uusimmat

Blogin arkisto

045 Ihmismielen oikkuja

Maanantai 4.5.2015 klo 9:58 - yrjöpoeka

Reilu neljä vuotta sitten oli Suomen mediassa mylläkkä. Mylläkän kohteena olivat Suomen keskustaa koskettava vaalirahoituskohu. Kaikki tunnetut keskusta vaikuttajat olivat myrskyn silmässä. Kansa uhosi heille tuhoa jokaisessa gallupissa. Pääministereitä myöten heidät laulettiin suohon ja he häipyivät unholaan. Keskustan kannatus putosi alle 15 prosentin. Kaikki olivat valmiita sanomaan, ettei niiden lautakasojen alta ole paluuta. Keskustaa nimitettiin mafiaksi.

Miten on sitten käynyt? Tulee mieleen takavuosien keskusta vaikuttajan Esko Ahon sanonta, ”Niin on hyvä kuin käy”. Onko hyvä nyt, kun keskustan on käynyt hyvin? Lautakasojen omistajista on palannut takaisin jokainen. Jopa valtakunnanoikeudessa tuomion saanut Kauko Juhantalo. Keskustan puoluesihteeri on palannut takaisin televisio kameroiden eteen. Hän esiintyy yhtä ”miellyttävänä” kuten aikoinaan selitellessään rahojen kiertoa taskuista toiseen.

Ihmismielen oikkuja on sitten puolueen nousu tuhkan keskeltä parrasvaloihin ja kuninkaan tekijöiksi. Kataisen ja Stubbin hallitusten kompuroidessa ihmismieli unohti kaiken mafia keskustelun. Kansa halusi muutosta ja teki niinsanotusti ”turvallisen” valinnan äänestäessään keskustaa. Toinen oppositiopuolue koettiin vielä arvaamattomaksi kortiksi nostaa ykköspaikalle. Keskusta on kansalle turvallinen valinta. Kaikki ”tekijämiehet” ovat valittujen joukossa. Meno on kansalle turvallista ja tuttua.

Nämä aatokset ovat nousseet esiin, seuratessani hallitustunnusteluja ja siitä johtuneita esiintuloja. Katsellessani puoluesihteeri Laanisen esiintymistä vappupäivänä uutislähetyksissä, en voinut välttyä puistattavalta vastenmielisyyden tunteelta. Laaninen katsoo olevansa asiantuntija kertomaan, millaisia pöytätapoja perussuomalaisten on opeteltava käyttämään keskustalaisten kanssa.

Välittömästi valtaan päästyään tämä puolue on kertomassa muille pöytätapoja. On parempi, ettei ainakaan perussuomalaisten puolue koskaan opi noita keskustan käyttämiä pöytätapoja. Isäntämiehen ottein he ovat kertomassa, kuinka näitä hallitusasioita ajetaan. Tätä komentelua ja holhoamista ei perussuomalaisten pidä kuunnella. Jokaisella puolueella on omat pöytätavat, sen pitäisi upota myös Laanisen tauluvarastoon.

Vaikka ihmismielellä on oikkuja, on elämässä jotakin pysyvää. Äänestäjien uskomattoman lyhyt muisti. Samat henkilöt joita tutkittiin virkavallan ja median voimin, äänestettiin rymisten takaisin. Samojen äänestäjien toimesta!

Eläköön huuto äänestäjille!

Avainsanat: vaalirahoituskohua, lautakasagate,