Satunnaiset kuvat

INKA

Uusimmat

Blogin arkisto

170 Päivän kuulumisia

Perjantai 2.12.2016 klo 18:46 - yrjöpoeka

Olen odotellut kansanedustaja Lea Mäkipään ilmoitusta liittyen hänen avustajaansa Terhi Kiemunkiin. Todennäköistä on kyllä, että ilmoitusta ei tule. Jos Kiemunki on paatunut ja välinpitämätön tuomiostaan, niin samaa voi sanoa myös kansanedustajasta. Äkkinäisempi olisi työntänyt tuollaisen mesojan kauemmaksi, mutta ei tämä. Ei pata kattilaa soimaa.

Viikon verran on huudettu kansantuomiota pääministeri Sipilälle, vaikka mitään syytettä ja tuomiota ei ole. Toisena ääripäänä on tämä tuomion saanut Kiemunki. Ei kansaa kiinnosta, vaikka selkeästi on tuomio tullut. Näyttää ja kuulostaa siltä, että tuomittu aloittaa uhriutumisen. Kanattajineen hän olettaa olevansa kaiken yläpuolella ja saavansa jatkaa mekkalointiaan. Varmaan näin tekeekin, koska ei ymmärrä lopettaa. Kokee ilmeisesti uhriutumisen antavan hänelle kansantuen. Jäänee nähtäväksi. Takiaispuolueesta on vaikea nousta kansanedustajaksi.

Vietin aamupäivän kylällä ja sain useita tiedusteluja tuleviin kuntavaaleihin liittyen. Jokainen haluaisi tietää, miten ehdokasasettelu on edennyt. Aika moni taisi kysyessään jo tietää homman olevan puissa. Olen itse tällä kertaa seuraajana ja kuuntelen, kuinka nykyinen johto aikoo toimia. Sanoin tänäänkin, ettei omalla ilmoituksella ole vielä kiirettä. Kerron oman ratkaisuni, kun aika on.

Usea nosti keskusteluissa esille heti Säynäjäsuon tilanteen. Halusivat kuulla, aikooko Suomussalmen kunta tehdä asialle jotakin. Kerroin sen minkä tiesin, että virkajohto aikoo lähestyä Metsähallitusta asiasta ja pyytää neuvonpitoa. Luottamusorganisaatio ei voi asialle juurikaan mitään, ellei tule painetta muualta. Toisinsanoen kuntalaisilta. Usea pelkäsi sitä, että koska talvi on tullut, niin hakkuut alkavat hyvinkin nopeasti. Pelkona oli, että ihmiset heräävät vasta sitten kun alue on jo hakattu. Toivottavasti näin ei pääse käymään.

Eniten kyläläisiä puhuttaa liikeiden autioituminen. Kylätaajaman keskellä on jatkuvasti lisää tyhjää liiketilaa. Usea liike on lopettanut aivan viimeaikoina, aika moni kaipaili erityisesti kirjakauppaa takaisin. On todennäköistä ettei sitä aivan heti taida tulla, mutta voisi olettaa jonkin kauppaketjun lisäävän tuotevalikoimiinsa kirjoja ja paperitavaraa. Tätä keskustelua kuuntelin erityisesti paikallislehden jouluglögi tilaisuudessa.

Maailmanmeno on kummallista. Kun pienemmällä paikkakunnalla kauppa lopettaa, se pakottaa asiakkaat ajamaan satakilometriä kauemmas hakemaan tarvitsemansa. Jotenkin tuntuu siltä, että kaupat tekevät tätä tietoisesti. Kaupat haluavat vähentää kiinteistökustannuksia ja keskittävät palvelut yhteen paikkaan maakuntakeskukseen. Asiakas on se joka aina kaikesta maksaa. Mielestäni kyse kaikisssa lakkauttamisissa ei ole kannattavuudessa itsessään, vaan kauppiaiden voiton maksimoimisessa.

Pian ollaan samassa tilanteessa kuin 100-vuotta sitten. Käydään maakuntakeskuksessa markkinoilla ostamassa rukkaset ja muut tarveaineet ja pari suolasäkkiä. Näin se kehitys kehittyy. Olemme oravanpyörässä.

Avainsanat: leamäkipää, terhikiemunki, kuntavaalienehdokasasettelu, kajaanintalvimarkkinat

127 Media narsistien ja hölmöjen liekanarussa

Maanantai 10.10.2016 klo 19:35

Sosiaalinen media on tuottanut Suomeen valtavan määrän omasta navastaan riehaantuneita narsisteja. Jokainen huutamaan kykenevä haluaa näyttää, millaisia möläytyksiä he kykenevät tuottamaan. Tästä on erinomaisena esimerkkinä Lea Mäkipään eduskunta avustaja. Saadessaan jatkaa eduskunnan palkkalistoilla, kansliatoimikunta samalla ilmoittaa sen, mikä riittää kanasanedustajan avustajan tasoksi. Minun mielestäni tämä kertoo jotakin myös kansanedustajan omasta tasovaatimuksesta-

Koska hölmöily on tarttuvaa, tämä avustaja kutsuttiin somistamaan Enbuske, Veitola & Salminen talk-ohjelmaan. Sivistynyt ihminen olisi luullut, että eihän noin järjettömiä laukovaa tarvitse kuulla enempää. Mitä vielä. Suomessa on vallalla sellainen oletus, että sanavapaus ja tiedoittamisen tärkeys vaatii kaikkien hölmöjen esilletuomista parhaaseen katseluaikaan. Kaikkien pellehermannien marssiminen kaduilla on esitettävä ja heitä on haastateltava. Näin myös tämän avustajan kohdalla.

Parhaaseen katseluaikaan saatu näkyvyys on valttia tulevissa kunnallisvaaleissa. Vaalien alla on aina pidetty ehdokkaita vaalikaranteenissa. Nyt media hakee esille niitä, jotka uskaltavat esittää kaikkein hölmöimpiä väitteitä. Tämän avustajan kohdalla media suorastaan polvistuu, koska hän on saanut syytteen ja vieläpä omasta rikosilmoituksestaan koskien itseään. Tämän hullummaksi ei enää voi mennä. Toisaalta kyllä aina joku panee paremmaksi.

En tiedä, mitä vaikutuksia kansalaisiin tällä median käyttäytymisellä tulevaisuudessa on? Tyhmistääkö se suomalaiset samalle tasolle, kuin valtameren takaisen presidentin vaalien lokakampanja tekee jenkeille? Minun mielestäni media on menossa kohti jenkkien lokajärjestelmää. Julkisuudessa esitellään vain suurimmat pellet ja he saavat kannattajia, koska järkeviä ihmisiä ei pidetä esillä. Järkeviä ihmisiä pidetään harmaina ja tylsinä.

Trumpismi on päivän sana. Tämä median osaaja käyttää mediaa härskisti hyväkseen ja sitä samaa olemme saamassa nyt myös meille. Mitä hölmömpiä väitteitä, sitä enemmän media sitä kommentoi. Media on trumpismin pauloissa. Nyt ei riitä enää populismi, mistä perussuomalaiset tunnetaan. Lieneekö puolueen johto saanut vaikutteita juuri tästä Trumpin suosiosta? Siksikö näitä älyttömyyksien esittäjiä pidetään puolueessa? Tästä syystäkö lepakoitten räjähtely on nostettu esille?

Hullu, hullumpi, vai trumpismin vallassa oleva perussuomalainen? Tämäkö on ajan kuva?

Voihan lepakko!

Avainsanat: leamäkipää, terhikiemunki, trump, räjähtelevätlepakot