Satunnaiset kuvat

pikku raisa iltapesulla

Uusimmat

Blogin arkisto

205 Asiaa verkossa

Maanantai 2.9.2019 klo 11:26 - yrjöpoeka

Joutessani pläräsin puolueiden verkkojulkaisuja ja sieltä pompsahti esille uutinen persujen verkkojulkaisusta. Julkaisun on Suomen Uutiset ja alla vielä asiaa verkossa. Juttu joka herätti mielenkiintoni kohdistui Leena Meren vaatimukseen oikeuskanslerille. Kuten kunnon persun kuuluukin, hän vaatii oikeuskanslerilta toimia vihreiden ehdokkaana olleen poliisin puolueettomuuden tutkimiseen. Lakivaliokunnan puheenjohtajana tämä juristin koulutuksen saanut asiantuntija lataa mölisevälle joukolle kelpo syötin.

Jutun alla olevista kommenteista selviää hyvin pian, että mölisevä joukko esiintyy kansana. Tämä ”kansa” vaatii kaikkia muita puolueita edustavat poliisit heti pois poliisien riveistä. Mölinästä saa selville, että vain persuja edustavat poliisit ovat puhtaita ja voivat toimia puolueettomasti perussuomalaisiin kohdistuvissa tutkinnoissa. Leena Meri opastaa oikeuskansleria olemaan ryhdikäs ja tekemään oikeat ratkaisut, jotka ovat ”kansan” mieleiset. Eihän se kertakaikkiaan sovi, että perussuomalaisia tutkitaan.

Tuota juttua ja kommentteja lukiessa lukiessa nousee väistämättä mieleen, että näinkö heikkoa on ”kansan” sivistys. He ovat käyneet suomalaisen koulujärjestelmän, luultavasti? Luultavasti tuli mieleeni, koska he uskovat kaiken potaskan mitä persujen puoluetoimistolta julkisuuteen saatetaan. Kommenttiosisossa näkee myös, että jos joku kommentoi väärin, häneen keskitytään ja vaiennetaan heti hiljaiseksi. Aikoinaan oli eräässä maassa yksi setä, jolla oli ainoa oikea tieto. Väärin ajatelleet pääsivät leireille ja suihkun kautta uuniin. Tuon ”kansan” ajatusvirrassa on vahvasti samaa värettä.

Keskustan Suomenmaa ei yllättänyt verkkojulkaisullaan. Nimi on melkein sama kuin persuilla, mutta itse uutiset todella latteita. Pakollinen Mikko Kärnä sieltä löytyy, mutta hänelläkään ei ole oikein asiaa. Se mistä minä yllätyin verkkojulkaisusta, oli puheenjohtajapelin latteus. Kanki Kaikkonen pelaa Nato kortilla ja Katri Kulmuni yrittää olla populisti kauhistelemalla Postin pääjohtajan palkkaa. Kaikessa muussa he ovat yhtä näkymättömiä kuin tähänkin asti. Yhdessä käyden he toivovat voivansa palauttaa keskustan takaisin 20%-kerhoon.

Toki lehti antaa jalansijaa kunnon kepulaiselle junttaukselle, kun konkariviisikoksi nimetty eduskunnasta ullkoistettu poikaporukka kannattaa Kulmunia. Poikaporukan nuorin taitaa olla Eero Reijonen 73 ikävuodellaan. Hupaisassa tiedotteessaan he toteavat Kulmunin olevan uuden toivon, taidon ja tahdon ilmentämä johtaja. Ylisanojen tulvassa tärkeintä on tietysti, että hän on aatteellisesti valistunut. Suomeksi sanottuna uskossaan sokea kuten edellinenkin. Muutoin lehden jutut eivät tuo mitään kunnon avausta kummaltakaan, vaikka ylimääräinen kokous on hyvin pian edessä.

Loppuyhteenvetona voisi todeta kepulle, että tuollaisilla vaihtoehdoilla saatte olla jatkossakin marginaali puolue. Lisäksi teidän maahanmuutto vastainen siipenne valuu entistä nopeammin persuihin. Tosiasiassa melkein kaikki tuntemani kepulaiset ovat maahanmuuttokriittisiä. Keskustassa heille ei löydy johtajaa, mutta persuilla on mestari jota he kuulevat mieluusti. Kulmuni ja Kaikkonen yrittävät vain olla miellyttäviä. Kummastakaan ei ole oikeasti puolueen puheenjohtajaksi. Muuta sillä ei ole väliä. Te teette valinnan.

Saat mitä tilaat. Tämä perussuomalainen slogan sopii yllättävän hyvin keskustalle!

Avainsanat: puolueidenverkkojulkaisut, suomenuutiset, suomenmaa, leenameri, kankikaikkonen, katrikulmuni

237 Valoton tulevaisuus

Sunnuntai 4.11.2018 klo 16:32 - yrjöpoeka

Sateinen ja harmaa päivä sai aikaan sen, ettei tarvinnut mennä mihinkään. Aamu aikaisella ulkoilutimme koiraamme ja ulkoilua on hieman jatkettu pihalla. Vaimoni tekee maailman parasta ruokaa ja sen syötyäni olen kirjoitellut. Lisäksi olen mielenkiinnosta tutkinut eri poliittisten puolueiden julkaisuja. Olen pitänyt pitkän tauon kun olen viimeksi lukenut Suomen Uutisten tarjontaa. Nettijulkaisua lukiessa huomiotani kiinnitti aivan ensimmäiseksi se, ettei puolueen lehdessä oikeastaan ole muuta asiaa kuin maahanmuuton vastustaminen. Ei juuri juttua jossa ei jotakin kautta johdatella asiaan.

Onhan siellä toki uutisen tynkää vaihtoehto budjetista ja Tynkkysen uudesta videosta. Pääosassa on kuitenkin suuri kansallinen uhka. Miten torjua Global Compact for Migritation sopimus. Kyseessä on YK,n eteenpäin viemä hanke, jolla turvattaisiin siirtolaisten oikeuksia ja helpotettaisiin maahanmuuttoa. Suomi on jäsenvaltiona allekirjoittamassa joukukuussa Marokossa pidettävässä kokouksessa. Suomea edustaa tietysti Sipilän johtama hallitus ja hanke ei tarvitse kansanäänestystä. Sitä haluaisivat vain perussuomalaiset.

USAn presidentti Trump ei aio allekirjoittaa sopimusta. Itävalta on jo ilmoittanut vastustavansa sopimusta ja ei allekirjoita. Lisää on varmasti tulossa Itä-Euroopan maista. Maista joista on tulvinut muualle Eurooppaan väkeä. Nyt nämä maat ovat ensimmäisenä vastustamassa mallia, jossa taakkaa jaettaisiin eri maiden osalle. Eurooppaan tulvineista pakolaisista ovat valtaosan ottaneet pakosta Kreikka, Italia ja Espanja. Muille hyvinvoiville maille tulijat ovat myrkkyä. Persuille he ovat erityisen myrkyllisiä. Ville Tavio on jo tehtaillut toimenpidealoitteen eduskunnalle jotta sopimusta käsiteltäisiin eduskunnan täysistunnossa.

Kun puhutaan valemediasta jonka suurin äänitorvi on Trump, niin samaan pyrkii myös usea Eurooppalainen ääripuolue. Heillä kuten persuillakin on sopimuksesta väittämä, että maahanmuuton arvostelemisesta tulisi sen jälkeen vihapuhetta josta rangaistaisiin ankarasti. Tämä näkyy persujen nettilehden uutisissa. Tavion pitäisi itsensä tietää, onko eduskunnassa käsittelyssä lakihanketta sellaiseen. Arkijärki sanoo, ettei sellaista lakia koskaan tulla edes tekemään, mutta omille lukutaidottomille kannattajille voi puhua mitä soopaa tahansa.

Omasta mielestäni on parempi sopia kansainvälisesti edes joistakin asioista. Ilman sopimusta Etelä-Euroopan maat voivat joskus avata kaikki rajansa ja sanoa, että menkää kaikki Suomeen. Siellä on tilaa. Eurooppalaiset kansat eivät pääse pakolaistulvaa minnekkään piiloon. Mikäli kääntyy niin sisäänpäin, että voi tunkea päänsä omaan ahteriin se voi onnistua. Tavion lisäksi persujen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri kertoo omille kannattajille facebookissa, että hallitus suunnittelee valtavia hankkeita vihapuheen estämiseksi. Totta on sen verran, että oikeusministeriö yrittää selvittää hankkeella miten raportointia kehitetään ja muuta siihen liittyvää. Oikeusministeriön mukaan laki ei tunne vihapuhetta ja siksi hanke on perustettu. Faktaa hankkeesta löytyy tästä.

Selattuani nettilehden juttuja ja luettuani niiden kommentointeja jäin hämmästelemää yhtä asiaa.

He pystyvät tunkemaan päänsä sinne, mihin aurinko ei paista.

Avainsanat: suomenuutiset, valeuutiset, villetavio, gcmhanke, leenameri,

147 Palaako valo puolueeseen

Tiistai 8.11.2016 klo 13:05 - yrjöpoeka

Minä ja moni muu, on pikään ollut todella huolestunut Perussuomalaisen puolueen tilasta. Puolue johon aikanaan liityin on muuttunut julkisuudessa yhden asian liikkeeksi. Tätä ilmiötä on puoluejohto hiljaisena hyväksynyt. Hallitustyöskentely näyttää siltä ja kuulosta myös, etteivät perussuomalaiset ole kiinnostuneet mistään muusta, kuin maahanmuuton vastustamisesta. Mitä nyt Jussi Niinistö itsekseen puuhailee puolustusministerinä.

Kansalaisilta vain Jussi Niinistö saa varauksettoman tuen. Muita ministereitämme ei julkisuus käsittele silkkihansikkain. Arvosteluille on aivan varmasti sijaa, kun toimintaa seuraa täältä kauempaa. Erityisen pahana olen pitänyt uuden ministerimme ensimmäisiä lausuntoja. Vaaleissa antamani tuki on sen haastattelun perusteella mennyt aivan hukkaan.

Nyt ensimmäinen on tervehdyttävä uutinen eduskuntaryhmästä tullut. Tiina Elovaara on nyt puhunut harkitsevansa eroa puolueesta, mikäli uudeksi puheenjohtajaksi nousee ”nuiva” taustan omaava henkilö. Tästäkö riemastui toinen nainen eduskuntaryhmässä, eli Leena Meri. Hän syytti Elovaaraa painostamisesta ja uhkailusta. Minusta Elovaara toi aivan oikein huolensa julkisuuteen puolueen jäsenten pohdittavaksi. Tämä oli aivan oikea ja hyvä kannaotto.

Toivottavasti muutkin puolueessa huomaavat tämän ja tekevät selkeän eron ”nuiva” liikkeeseen. Tämä joukkio on saanut valtaansa Timo Soinin ja puolueen median. Media tuottaa Matias Turkkila ja hän nimenomaan on Mr. Nuiva. Eduskuntaryhmän varanpuheenjohtaja Meri kuuluu myös ryhmän puheenjohtajan tavoin ”nuiviin”. Tämä ryhmä on taatusti peloissaan siitä, että Elovaaran julkitulo voi saada ryhmässä liikettä ja myös ryhtiliikkeen. Siksi lainoppinut Meri on huolestunut. Erityisesti häntä huolettavat seuraavat vaalit ja omat mahdollisuudet.

Voin kyllä kertoa kaikille puoluejohdossa ja eduskuntaryhmässä, että seuraavassa eduskunnassa puolueemme on takianen. Tästä oivana esimerkkinä on Perussuomalaisten Kainuunpiiri ja sen yhdistysten lamaantuminen. Viime vaalien alla puolueeseen tulvi sellaista joukkoa, jotka saivat vallattua paikat ja savustettua ulos ne, jotka olivat piirin nostaneet Kainuun toiseksi vahvimmaksi poliittiseksi toimijaksi. Nyt pesä on puhdistettu ja toiminnat piirissä ja useissa yhdistyksissä ajettu alas. Ei se ollutkaan kivaa.

Saamieni tietojen mukaan piirihallitus ei useinkaan ole saanut kokouksiaan muutoin lailliseksi, kuin ottamalla yhteyttä puhelimella poissaolijoihin. Tästä kaikesta näkee, kuinka vähän järjestötyöstä valitetään. Usko oli kova siihen, että heidän avullaan toiminta vain paranee. Tulos on tässä. Äidinpoika on nyt vetänyt piiriä vuoden ja taas on puheenjohtajan vaihtoviikot. Nyt puheenjohtajaksi on saatu suostuteltua saamani viestin mukaan Pertti Ahlgvist. Homma on taputeltu ja puoluejohto muikistelee, että seuraavissa kuntavaaleissa tulos vain paranee.

Varmasti paranee. Suunta vain on väärä. Jokainen valtaa hamunnut on tajunnut sanomani asian. Tulevaisuudessa ei ole päättäjien paikkoja jaossa entiseen malliin. Samalla on kadonnut halu eduskuntaan pyrkimisille. Takiaiset eivät sinne kuulu.

Pahimmillaan Kainuunpiiri on Oinosen sanonnan mukaisesti satiainen.

Avainsanat: nuivaliike, tiinaelovaara, leenameri, takiaispuolue

087 Ei hyvää päivää

Tiistai 12.7.2016 klo 10:07 - yrjöpoeka

Ei voi muuta sanoa, kun seuraa sosiaalisessa mediassa käytävää keskustelua. Erityisesti kirjoitukset Mustan Barbaarin juttuun liittyen. Oman (vielä) puolueeni kansanedustaja Leena Meri otti asiaan julkisesti kantaa ja kehoitti Mustaa Barbaaria (James Nikanderia) menemään takaisin kotimaahansa. Kiihkoltaan hän ei lukenut tarinoita kunnolla, koska Musta Barbaari on syntynyt Suomessa ja on suomalainen.

Tajuttuaan erehdyksensä hän aloitti selittelyn. Hän kertoi tarkoittaneensa kaikkia ulkomaalaisia yleensä. Voi hyvää päivää! Voiko kansanedustaja ja varatuomari tuntea Suomen lait näin huonosti? Suomessa asuvat, syntyneet ja muuttaneet ulkomaalaiset ovat yhdenvertaisessa asemassa suomalaisten kanssa. En todella tuntenut tätä kansanedustajaa ennen. Nyt tunnen näiden kirjoitusten ja kannanottojen jälkeen. En edusta hänen kantojaan ja tuomitsen ne täysin.

Jotta kaikki paska olisi yhdessä ja samassa paikassa, toinen kansanedustaja Laura Huhtasaari on lisännyt löylyä samasta aiheesta. Lisäyksenä hän aloitti myös Pride-paraatien kammoksunnan. Lisää paskaa riitti, kun kansanedustaja Mika Raatikainen jatkoi julkista kammoaan seksuaalisia vähemmistöjä vastaan. Poliisina toiminut Raatikainen, samoin kuin Meri, antavat kyllä kammottavat kasvot puolueelle ja myös poliisvoimille. Minusta olisi aika sisäministeriössä tutkia, voivatko he jatkossa toimia poliisivoimissa? Vai edustavatko he kannaotoillaan poliisivoimia noin yleensäkin?

Tämän vaalikauden jälkeen on ainakin minulle selvää, etteivät nämä koskaan tule uudelleen valituiksi. Heidän lausuntonsa ja jatkuvat ulostulemisensa leimaavat kaikki perussuomalaiset kansanedustajat. He jotka tekevät kansanedustajan työtä kuten kuuluu, joutuvat sijaiskärsijöiksi. Mutta heille kuuluu myös vastuu siitä, että nämä samat kasvot pilaavat puolueen ja eduskuntaryhmän maineen. Eduskuntaryhmä ja puoluehallitus hyväksyvät hiljaisuudellaan näiden sankareiden mesomisen kansalaisia kohtaan.

Jotta kaaos olisi täydellinen, niin Yle julkaisi tänään 12.7 kyselynsä perussuomalaisille kansanedustajille. YLE kysyi, tulisiko heidän mielestään järjestää kansanäänestys EU-jäsenyydestä ja rahaliitosta. Enemmistö kyselyyn vastanneista kannatti kansanäänestystä. Minä en kannata! Kansa on kerran aiheesta äänestänyt ja minulle se riittää. Suomi on niin pitkään ollut mukana, että nyt se tulisi meille kalliiksi. Eikö meille riitä Englannin esimerkki? Hieman elpyvä taloutemme saa maksaa Brexitin jälkilaskua. Lama jatkuu ja pelleily myös.

Tämänkaltainen paskan levittäminen syö nyt tämän kesän aikana viimeisenkin uskottavuuden puolueeltamme. Miten voitte tällaisen jälkeen uskoa, että puolue saa kunnallisvaaleihin uskottavia ehdokkaita? Näitä edellämainitun kaltaisia koheltajia varmasti löytyy, mutta hätä ei tämänkaltaisilla häviä. Uskottavuus kylläkin.

En minä voi olla mukana häpäisemässä kansanvaltaamme ja säädettyjä lakeja. Ihmisoikeuksista puhumattakaan. Häpeän sitä, että puolueemme on muuttunut näiden ansiosta sekavaksi ja suvaitsemattomaksi. Julkikuvassa näkyvät vain nämä ääliömäiset örveltäjät. Olisivat edes humalassa, mutta ei.

Ei hyvää päivää...

Avainsanat: mustabarbaari, varatuomarileenameri