Satunnaiset kuvat

Tikankontti

Uusimmat

Blogin arkisto

034 Hullu maailma

Keskiviikko 23.1.2019 klo 15:28 - yrjöpoeka

Britannian yritys erota EU:sta on todella surkuhupaisa, ellei se olisi suurelle ihmisjoukolle todellinen uhka. Kukaan ei vielä tiedä, miten lopulta käy Euroopassa olevien brittien. Kukaan ei myöskään tiedä miten käy niiden satojentuhansien ihmisten, jotka ovat töissä Britanniassa. Ilman heitä ei Britannia edes pärjää. Kukaan ei vielä tiedä, mitä tapahtuu Irlannin ja Pohjois-Irlannin rajalla. Raja on jäänne Britannian suuruuden ajoista. Varmaa on, että IRA kaivelee asevarastojaan esille, jos huonosti käy.

Ainoa mikä on varmaa epävarmassa maailmassa on suuren rahan liikkeet. Osa suurista yhtiöistä on jo siirtänyt pääkonttorinsa manner-euroopan puolelle. Nyt ovat lähdössä loputkin. Siihen vielä kaupantekijäisiksi brittien omat miljardöörit ovat siirtämässä toimintansa sinne, missä ovat heidän päämarkkinansa. Eli Eurooppaan. Tätä seuratessa jokainen huomaa millainen vankila on Euroopan Unioni. Itselleni on tullut tunne, että tässä on samaa kuin vakuutusyhtiön korvausjutuissa. Vakuutuksen ottaja ei ole lukenut sitä pienellä painettua pränttiä ja jää nuolemaan näppejään. Brittien eroa seuratessa on tullut selväksi, etteivät eroa hakeneet äänestäjät ymmärtäneet tulliliiton merkitystä riittävän hyvin.

Itseäni todella korpeaa lukea eri lehtien otsikoita. Niillä myydään lehtiä ja sanomatalot tietävät, etteivät lukijat muuta luekaan. Raflaavan otsikon lisäksi joitakin kuvia ja niiden ei tarvitse edes liittyä kyseiseen juttuun. Miltä kuulostaa tämä: ”Kimi Räikkösen talli herättää kauhua vastustajissaan.” Kimillä on ilmeisesti tallissaan jokin mörkö? Entpä sitten tämä:”Superverisusikuu.” Normaalia kuunpimennystä kuvailtiin kaikkialla sellaisilla laatusanoilla, että jokin maapallon ulkopuolinen olento olisi ollut aivan hoomoilasena. Ja lisää:”Herttuatar Meghan palkkasi uuden avustajan- somessa kohistaan avustajan komeudesta.” Voi elämän kevät. Ja näitä riittää.

Lähinaapurin toimet kyllä naurattavat, mutta toisaalta sen toimet ovat huolestuttavia. Karjalan tasavallan varapääministeri on kehitellyt suomalaisille yrityksille erityistalousaluetta. Alue sijaitsee heti itärajan takana Värtsilässä. Ministerin mukaan nyt suomalaisten kannattaa tulla ja rakentaa tuotantolaitokset sinne. Alueen asukkaat tulisivat töihin ja yritykset saisivat viedä sinne raaka-aineet ja laitteet tullitta. Lisänä vielä lupauksia muistakin veronalennuksista. Valmista pitäisi oilla jo kahden vuoden kuluttua.

Varapääministerin mukaan muun maailman talouspakotteet eivät vaivaisi suomalaisia, koska yritykset toimisivat Venäjän rajojen sisällä. Paikalliset ovat tietysti mielissään siitä jos alueelle tulisivat suomalaiset yritykset. Se on kokojutun ainoa positiivinen asia. Yleisradion toimittajat kävivät tietysti tekemässä jutun kun niin kauniisti on pyydelty ja onhan asia tietysti hyvä naapuruussuhteidenkin kannalta. Miten sitten kävi tositilanteessa.

Värtsilän kylä sijatsee Venäjän oman rajavyöhykkeen sisällä ja sinne vaaditaan kulkulupa. Kylän ainoan tien varrella on vartiointipiste. Kesken jutun teon iski yksi asejoukko kiinni ja vei toimittajat kuulusteluihin. Kaikki oli kunnossa ja jatkettiin jutun tekoa. Siinä samassa toinen hieman erivärisissä oleva joukkio iski kiinni ja taas sama peli. Venäjällä on mittaamattoman paljon erilaisia ”turvallisuusalan” joukkoja. Maksamalla voitelurahaa hommat pelaa. Se on heidän mallinsa mafiasta.

Varapääministerille voisi kertoa, että pitäkää tunkkinne.

Avainsanat: brexit, tulliliitonmerkitys, lehtienraflaavatotsikot, kauhujentalli, erityistalousaluevärtsilään, voitelurahajamafia