Satunnaiset kuvat

Silloin nuorena..

Uusimmat

Blogin arkisto

012 Pakkaspäivä

Lauantai 23.1.2010 klo 21:00 - yrjöpoeka

Talven kylmintä keliä on tänään, aamusella -32 ja hieman hellitti päivällä, nyt taasen yli -30. Laitoin aamulla pirtin uuniin hyvän tulen ja aloitimme viikko siivouksen pitkästä aikaa yhdessä vaimoni kanssa. On se paljon joutuisampaa tehdä kahdestaan ja siinä sivussa saadaan aina pohdiskeltua, miksi toinen tekee asiat aina hieman toisin? Vaimoni inhoaa imurointia, vaikka talossa on ollut keskuspölyimuri jo vuodesta 1984. Ehkä minä tykkään siitä, että se on riittävän yksinkertaista hommaa ja siinä käy kova tohina? Mene ja tiedä, mutta puhdasta tuli ja naurua riitti.

Puolen päivän aikaan käväisin ajelemassa kuntakeskuksessa, perussuomalaisten yhdistyksen kokous oli ohjelmassa. Siitä enemmän tuolla toisessa osiossa. Oli kaunis talvinen ilma ajella tiestöllä ja rauhallista. Kotona olikin vuorossa pyöräily sisätiloissa ja saunominen. Lämpöä piisaa pirtissä, mikäpä tässä on parantaa maailmaa yhdessä vaimon kanssa.

Yöjuna asiasta olen kirjoitellut aika ajoin ja sitä olemme pitäneet esillä myös maakuntavaltuustossa. Aloitteemme johdosta se otettiin edunvalvonta asiaksi, mutta jälleen kuuluu kummia matkustamisen suhteen. Liikenneviraston uuden pääjohtajan Juhani Tervalan mielestä, rautatiekiskoja ei tarvita kuin 450 kilometriä pohjoiseen päin. Hänen mielestään pohjoiseen kannattaa kulkea vain lentämällä, hänelle se varmaan sopii, mutta se ei sovi pohjoisen asukkaille siitä syystä, että se on liian kallista.

Pohjoisen ääni ei ole kuulunut etelän suuntaan, missä on meidän edustajiemme ääni? Kainuuta on edustanut myös ympäristöministeri Paula Lehtomäki, mutta mitä hän on tehnyt äänestäjiensä hyväksi? Surullista sanoa, mutta hänen äänensä on kuulunut vain sinne, mistä vaalirahoitus on saatu. Pohjoisen Suomen suuntaan tämä ministeri on tuottanut vain vastakkain asettelua. On Kollajan allas hanketta, on Vuotoksen allasta ja kaiken huippuna hän on romuttamassa kansallispuiston Pallas-Ylläkseltä. Ministerin tarmo on todellakin mennyt vain rahoittajien hankkeiden eteenpäin viemiseen ja mitään hyvää hän ei ole äänestäjilleen suonut.

Olisi luullut, että erityisesti ympäristöministeriön toimialaan kuuluisi joukkoliikenteen ja halvemman muodon voimakas kannattaminen. VR:n olisi kannattanut tukea Lehtomäen vaalikampanjaa vähintään 10000 eurolla, ehkä sitten jotakin olisi tehnyt rautateitten tukemiseksi.

Kainuun lahja keskustalle on ollut täysi mahalasku, hän ei tohdi tarttua mihinkään, josta voi aiheutua vaikeuksia. Esimerkkinä puheenjohtaja keskustelu, nyt hän on saanut kukkahattu tädit intoilemaan äidin roolista. Seuraavaksi onkin vuorossa presidentin vaalit ja kukahan lienee kepun ehdokas?

Maakuntalehtemme ei yläkertakolumnissaan vieläkään tohtinut lemmikkiänsä moittia, ihmettelyä vain kun ei äänemme kuulu.

Avainsanat: ilmastonmuutos, kotisiivous, yöjuna, liikennevirasto, vaalirahoitus, ympäristöministeri, lehtomäki, ympäristöongelma

003 Hyvää alkanutta kalavuotta, naureskellaan, eikä aivan suotta!

Maanantai 4.1.2010 klo 10:13 - yrjöpoeka


Näin vuoden aluksi voimme naureskella huumorin avulla vakaville asioille. Sepon tarinat ja erityisesti kuvat ovat todella hyviä. Itämeren lohen vaikeuksista hänellä on erinomaisen hyvä näkemys, kuinka lohi voi pelastua. Piirtäjänä ja kirjoittajana Seppo tutkailee kaikkia asioita ja hänellä on todella kutkuttava näkemys tuoreeseen ydinvoima asiaan, toivo on todella näköinen!

Piirtäjänä löytää olennaisen, tutkailkaapa joutoaikana Sepon sivustoa, joulukorttikin sai nauramaan tiernapoikien aiheellaan.

Kun me tarvitsemme pottuja ruokaa varten, menemme kellariin hyvin varovasti, koska sieltä voi löytyä perunanvartija tonttu. Vaalirahoitus on tuonut silmiemme eteen oikeat luonnon monimuotoisuuden selviytyjät. Minun rahaa, sinun rahaa, jaa emme tiedä kenen rahaa. Mutta kaikki on laillista ja tästä ei ole säädetty rangaistusta. Rahoitusta on sotkettu niin valtakunnan politiikassa, kuin myös kunnallispolitiikassa. Isoja rahoja on siirrelty ja viime kunnallisvaalien aikaan se näkyi. Kahden suuren puolueen suuria, jatkuvasti toistuvia mainoksia olivat kaikki lehdet täynnä täällä Kainuussakin. Kuntien sisällä päätetään suurista kaavoitus asioista ja siellä liikkuu suuri raha.
Tietysti on vielä muisteltava meidän yritteliäitä kansanedustajiamme, eräs heitä on todella kovasti yrittänyt tehdä kaikkensa meidän ja luonnon hyväksi. Yritteliäs ministerimme on saanut tukea aivan tavallisilta kansalaisilta, yksin on raskasta kantaa vastuuta. Vuotoksen ja Kollajan taistelijana kunnostautunut ministeri, laittoi tuulemaan myös pohjoisen tuntureilla. Siinä eivät paljoa olemassa olevat lait hetkauta, nehän ovat helposti muunneltavissa. Korruptiolla voidellut rattaat liikkuvat kitkattomasti, eli niissä on ympäristöystävällistä energiaa. Näin se ilmasto pelastuu!

Talvi alkoi ylävesillä lokakuun alusta. Hiihtokelejä on ollut jo kolme kuukautta. Kova pakkasjakso on kestänyt yhtämittaisesti jo kuukauden ja jatkuu vielä samanverran.

Nyt on pipo löysätty ja voin lähteä ulkoilemaan!

Avainsanat: itämerenlohi, politiikka, korruptio, merisalo, lehtomäki, vuotos, kollaja, ylläs, pallas, kansallispuisto