Satunnaiset kuvat

kuivaa on

Uusimmat

Blogin arkisto

019 Tullakko vaiko ei tulla

Maanantai 9.2.2015 klo 12:36 - yrjöpoeka

Kanuulaiset istuvat mieskansanedustajat laativat viime viikolla tiedotteen, jossa he yhteen ääneen moittivat sotejohtoa väärästä kilpailutuksesta. Istuvat kansanedustajat tekevät tiedotteita sen jälkeen, kun he lukevat maakuntalehden. Heille maakuntalehdessä ollut tieto on faktaa ja sen pohjalta laitetaan arvovalta peliin. Näiden herrojen arvovalta on liuennut neljän vuoden aikana olemattomiin. Sikäli kun sitä on edes ollut.

Sote-johto halusi oikaista kansanedustajien tiedot ajantasalle ja järjestivät heti tälle maanataille yhteisen tiedotustilaisuuden. Mukaan oli kutsuttu myös media. Sitten aloitettiin arvuuttelu, tulevatko herrat edes paikalle. Koska maanantaina on eduskunnasta istuntovapaa, oletus oli, että he tulevat. Kas kummaa! Heistä yksikään ei suvainnut paikalle tulla. Heillä oli huomattavasti tärkeämpää lähteä ruokailemaan Oulun kaupungin kustannuksella. Oli heillä jonkinlainen kutsukin. Joka tapauksessa se oli tärkeämpi, kuin oman maakunnan asiat.

Normaalisti elämä menee siten, että joku tavallinen kadunkulkija hankaloittaa jotakin hanketta valituksilla. Nyt kyseessä ovat kansanedustajat. Lähtökohtaisesti voisi olettaa, että he ovat mukana tiiviisti oman maakunnan suurissa asioissa. Neljä vuotta on kyllä opettanut sen, että vasta viimeisen vuoden lopulla he aktivoituvat oman maakunnan edustajiksi ja puolustajiksi. Tämä tapahtuu vain sen takia, että heidät on ehdolle asetettu Kainuusta.

Näillä herroilla on tietääkseni paikkoja maakunnan johtotehtävissä. Silti heidät on yllätetty housut kintuissa ja heidän on ollut pakko turvautua lehdestä luettuun. Käsien läpi kulkeneet paperit Uusi Sairaala-hankkeen osalta ovat jääneet tutkimatta. Jäin kyllä pohtimaan sitä, että he/heille on palkattu avustajia. Eivätkö he olisi voineet pyytää heiltä apua, jos oma arvovalta ei anna myöten kysellä kotimaakunnan virkamiehiltä ja naisilta?

Ollakko, vaiko ei olla? Tullakko, vaiko ei tulla?

Kas siinäpä pulma. Mä lehden luin, lauloi aikoinaan Kai Lind.

Osoittaako Oulun lihapatojen kutsumus sitä, että maakunnan elinpäivät ovat luetut?

Avainsanat: kailind, mälehdenluin, lihapatojenkutsu, shakespeare