Satunnaiset kuvat

Kuusinki 28.6.2012

Uusimmat

Blogin arkisto

101 Jokainen löytää kaappinsa

Torstai 1.9.2016 klo 19:06 - yrjöpoeka

Matti Nykäsestä on tehty paljon juttuja ja vain sen takia, että milloin hän on taas humalassa. Ihminen, joka ei ole käynyt kouluja, hankkinut ammattia ja pyhittää elämänsä juopottelulle. Joka vuosi on hänestä suuria haastatteluja useissa julkaisuissa ja hän saa kutsuja radioon ja televisioon. Miksi, voisi yksinkertainen kysyä?

Minä pidän häntä erittäin yksinkertaisena, mitäänsanomattomana. Media odottaa häneltä humalaisen lohkaisua ja sitä sitten toistetaan kuin suurta viisautta. Taas kerran hänet on kutsuttu studioon, tällä kertaa Radioa Suomipoppiin. Sankari saapui erittäin tukevassa humalassa. Haastattelu kuitenkin aloitettiin, vaikka oli nähtävissä, ettei hommasta tule tolkkua. Lopulta Nykänen oli poistettava studiosta.

Olisin olettanut jutun olevan siinä. Mitästä tyhjää. Iltasanomat ryntäsi heti tekemään kuolematonta haastattelua. Mitäpä sankari sai sanottua. Lehden mukaan näin: ”Mä oon ottanut kaljaa tänään ja kommunikointi oli sitten siinä. Eihän nuo tuolla tienneet mistään mitään.” Näin kuolematonta tekstiä oli lehden saatava julkisuuteen.

Nykyisin kaikki lööpit hehkuttavat joko siitä, että joku julkku on tullut kaapista ulos, tai sitten joku julkku on ottanut kunnon kännin. Kaikki mediat toistavat samoja juttuja. Mitään tolkkua ei enää ole. Väkivalta, viina ja seksi ovat niitä, joilla media mässäilee. Joku suurentaa rintojaan ja huuliaan, nykyisin suurennetaan myös persposkia. Tämä on ihan turhaa. Ne kyllä suurenevat iän myötä itsekseen.

Pienimmät paikallislehdet vielä sinnittelevät ja yrittävät kertoa normaaleista asioista ja tolkun ihmisistä. Täältä syrjästä katsoen maailma on mennyt kummalliseksi. Mikään sellainen asia ja aihe, jota pidetään normaalina, ei ole enää uutisen arvoinen asia. Nyt pitää olla trendikäs. Erotaan kirkosta ja siitä tehdään uutinen. Mikäli levyt eivät enää laulajalla myy, hän kertoo julkisuudessa homoudestaan ja siitä ekakerrasta silleen.

Miksi minä tästä meuhkaan? Näihin törmää väkisin. Kaupan kassojen vieressä lööpit kirkuvat punaisina. Netissä mainokset hyppivät silmille jokapaikassa. Television aukaistuaan tältä saastalta ei voi välttyä. Radio ohjelmat ovat menneet todella sekaviksi mökellyksiksi. Entisaikaan toimittajien suomenkielen taito oli kunnossa ja siitä kannettin huolta. Nyt toimittajien suusta tulee kiroilua ja suolletaan roisia vitsejä, joiden kohde on ihmisen anatomian alapäässä.

Takavuosina oli televisiossa jokin ohjelma, jossa aina joku yritti jotakin kahjoa ennätystä. Eräs tumpelo jäi pysyvästi mieleen ja häet tunnetaan Cola-Ollina. Hän epäonnistui colan juomisessa ja liekö koskaan onnistunutkaan, mutta pääsipähän televisioon ja tuli oman kylän julkku. Häneltä tuli legendaarinen lausahdus cola-juomasta. Liian hapokasta.

Tästäkin jutusta tuli erittäin hapokasta.

Avainsanat: jokainenlöytääkaappinsa, liianhapokasta, mattinykänen, colaolli

055 Hapottaa

Tiistai 30.6.2015 klo 11:37 - yrjöpoeka

Televisio on siitä metka kapine, että se tuo uusia sanontoja elävään elämään. Muutama vuosi sitten telkussa pyöri ohjelma, jossa julkisuushakuiset ihmiset tekivät toinen toistaan ihmeellisimpiä tempauksia julkuksi päästäkseen. Kerran siellä oli sitten coca-colan juoja Olli ja hänen piti tempaista mahdollisimman nopeasti jättipullo colaa. Kun ei pystynytkään, loihe hän lausumaan, että juoma oli liian hapokasta.

Sitä lausetta on viljelty sen jälkeen monenlaisissa tilanteissa. Nyt minua itseäni hapottaa kaksi asiaa. Molemmissa on kyse politiikasta ja molemmat hapokkaat jutut ovat samasta sylttytehtaasta keskustasta. Kaiken lisäksi molemmat ovat vielä Kainuusta!

Kainuussa käytiin kuntarakennekierrosta viimevuoden aikana ja se päättyi tämän vuoden toukokuussa. Alku oli erittäin lupaavaa ja Kainuun kuntapäättäjillä oli näkyvissä yhteinen tahtotila. Ainakaan sitä ei kukaan mukanaolevista isommin vastustanut. Keskustan gallup-kannatuksen lähdettyä nousuun oli selvää, että tästä kuntarakenne kierroksesta ei jää mitään käteen. Ja niin kävi.

Nyt Sotkamon Timo V.Korhonen on saanut oman ajattelunsa toimimaan ja sieltä ilmestyi kainariin 25.6 varsinainen ajatusten Tonava. Hänen mielestään kuntarakennetta ei pidä muuttaa. Kainuun vahvuus on hänen mielestään itsenäiset kunnat. Koska keskusta on nyt vallassa, on oletettavissa, että rahaa aletaan lapioimaan Kreikan malliin tyhjeneviin seiniin. Vaikka kaikki kuntalaiset kuolisivat, kuntakoneisto on pidettävä pystyssä keskustan takia. Valtiollahan on rahaa. Yhtään ajatusta ei hänen suustaan lähtenyt kuntarakennekierroksen alettua. Huovinen Sotkamosta sanoi aikoinaan jotakin imelyydestä.

Voisi mainita monta kertaa VMP...

Toinen keskustan ajatushautomon tuote rävähti silmieni eteen aamulla. Ylä-Kainuu lehden 30.6 ilmestyneessä numerossa kerrotaan keskustan Kainuunpiirin naisten mielipide naisten ja tyttöjen raiskauksista. Alkuosa jutusta meni vielä juohevasti lukien, mutta lopussa oli jutun punainen lanka.

Sanasta sanaan:” Äiteinä ja mummoina haluamme tytöille parempaa turvaa. Siksi tytöille on annettava nykyistä perusteellisempaa seksuaalisuus- ja kulttuurikasvatusta ja opetettava huolehtimaan omasta turvallisuudesta. Kaduilla on monenlaisista kulttuureista lähtöisin olevia kulkijoita. Kaikkia ei ole opetettu pitämään naisia arvokkaina ja miesten kanssa tasa-arvoisina. Siksi myös tyttöjen pitää osata pitää huolta itsestään mm. pukeutumisen ja alkoholinkäytön suhteen, niin että he ovat toimintakykyisiä. Kodeilla, kouluilla ja kansalaisjärjestöillä on tässä yhteinen tehtävä.” Lainaus päättyi.

Miksi tyttöjen pukeutumisesta kannetaan huolta? Burkhaanko heidän pitää pukeutua! Keskustanaisten on suunnattava koulutus tarmonsa näihin maahanmuuttajiin. Mikäli he eivät ymmärrä ja opi, että Suomessa tytöt ja naiset voivat kulkea haluamansa vaatteet päällä, takaisin aavikolle ja Välimerelle! Naisten peräänsä saa vilkaista ja huokaista ihastuksesta, mutta koskemattomuuden on oltava rikkomaton.

Kyllä minua hapottaa! VMP!

Suomessa naiset saavat näyttää naisilta! Ei jätesäkissä haahuilevilta kummituksilta.

Avainsanat: liianhapokasta, ajatustentonava, vmp