Satunnaiset kuvat

Kuva kertoo oleellisen

Uusimmat

Blogin arkisto

166 Ydintoiminnot hukassa

Keskiviikko 30.11.2016 klo 9:42 - yrjöpoeka

Kaikkien mittareiden mukaan Suomi elää historian parasta aikaa. Mitattiin sitä kotimaisilla, tai ulkomaisilla mittareilla. Kaiken pitäisi siis olla kunnossa?

Valitettavasti tämä ei ole niin auvoista. Tällä hetkellä suomalaiset valittavat aivan kaikesta. Mikään ei toimi. Korruptio on suurta. Herrat valehtelevat. Kaikki muut ihmiset ovat väärässä ja minun pitää olla ensin. Suomalaisista on sukeutunut erittäin oivallista valittajakansaa. Kainuulaisia syytetään siitä, että me olemme pohjattoman negatiivista rotua. Negatiivisuus on tänään yleinen kaikkialla, jopa Kuusamossa. Siellä on uskomattoman rikas ja upea luonto. Siellä on yksi Suomen vetovoimaisimmista matkailubrändeistä, eli Ruka.

Pitääkö jokin valitusten aiheista sitten paikkansa? Valitettavan moni. Otetaan ensimmäisenä Posti, joka on vaihtanut nimeään nopeammin kuin kameleontti väriään. Postin tehtävä on kuljettaa postia kaikkialle Suomeen. Nyt Posti on ilmoittanut karsivansa palveluaan, koska se on niin kallista. Palvelun kuitenkin pitäisi olla eräs peruspalveluista. Mikä se sitten Postissa mättää?

Huolimatta ydintoiminnoistaan Posti on levinnyt kuin jokisen eväät. Ensin se aloitti ruohonleikkuupalvelut ja nyt sen toiminta leviää kuin pullataikina. Ei ole ihme, ettei postia saa enää jaettua jallaan. Samoin on selvää tehtävien lisääntyessä, että syrjäseutujen palveluista, eli postinjaosta on karsittava. Tässä on kummallista se, että yhtiö karsii päätehtävistään. Sen suorittamat muut toiminnot menevät pienten palveluyrityksen reviireille. Minusta se ei ole Postin tehtävää.

Meillä oli aikoinaan kansallinen instituutio TVH. Se vaihtoi myös nimeään TVL:ksi ja nykyisin sen jälkeläinen lienee Destia. Valtion yksityistämisen vimman iskettyä tähän laitokseen jälki on ollut karua. Tiestön kunto on rappeutunut ja kukaan ei siitä tunnu vastaavan. Destia on myös etsinyt itselleen uusia työtehtäviä. Eräs täällä Suomussalmellakin puuhailtu hanke oli se, että Destian ajoneuvot alkaisivat kuljettamaan syrjäseutujen mummoja ja pappoja autoissaan. Päätehtävää ei tässäkään enäää mietitä syvällisesti.

Kolmanneksi ja mielestäni pahimmaksi nostan keskustelun poliisin roolista ja tehtävistä. Kansamme väestömäärään nähden meillä on mielestäni riittävästi poliiseja. Silti kansalaiset kokevat juuri poliisin puutteen olevan pahin turvallisuutta uhkaava tekijä. Kansalaisten mielestä poliisien tulisi näkyä katukuvassa ja olla tilanteen tullen heti paikalla. Mistä tämä johtuu, kun sitä vertaa sotien jälkeisiin levottomiin aikoihin?

Mitä se poliisi sitten tekee? Jokainen kansalainen kuulee jokavuosi tasavälein poliisiylijohtajan vaikerruksen siitä, ettei tehtäviä pystytä enää hoitamaan ja palveluja on pakko karsia. Suomeksi kerrottuna se tarkoittaa palvelujen keskittämistä. Kärsivin ilmein poliiisiylijohtaja katsoo TV-kameraan ja kertoo syrjäseutujen olevan aivan hukassa poliisien puutteen takia. Rikokset jäävät tutkimatta.

Arjessa pääosa poliiseista (7000)keskittää kaiken tarmonsa Volkswagenien ajeluttamisiin. Vuoron aikana ajellaan tyhjiä teitä ja jos on oikein tarmokas olo otetaan puhalluskoe. Sitten tarmolla syömään ABC:lle. Siinä se työvuoro kulahtaa. Lopuksi raportti tietokoneille ja valmistaudutaan seuraavan päivän ajoihin.

Ihan vain ihmettelen? Onko volkkarien ajeluttaminen ydintoimintoa?

Avainsanat: posti, tvh, tvl, destia, liikaapoliiseja, ydintoiminnothukassa