Satunnaiset kuvat

Ilves pariskunnan jälkijono

Uusimmat

Blogin arkisto

064 Nurkan takaista

Tiistai 8.9.2015 klo 13:28 - yrjöpoeka

Viimeviikolla 3.9 pidettiin Suomussalmella yleisötilaisuus, aiheena mahdollinen pakolaisten vastaanottaminen syrjäiseen kuntaamme. Tilaisuus oli hämmentävän suopea ajatukselle. Todennäköistä oli kuitenkin, että vastustavat ajatukset jäivät nurkan takana esitettäviksi. On erittäin tuttua, että ei esitetä omaa mielipidettä julkisesti. Samanmielisten joukossa nurkan takana sitten annetaan palaa.

Varovaisuutta ilmenee myös ihmisten uteliaisuudessa, kun he haluavat kysellä esimerkiksi minulta aiheesta. Ihmisiä vaivaa erityisesti se, että minä olen näkyvä perussuomalainen poliititikko ja en vastusta verisesti maahanmuuttoa. Tiedän perussuomalaisten joukossa olevan paljon sellaisia, joiden ensimmäisenä ja ainoana asiana ei ole vastustaa pakolaisia ja maahanmuuttajia. Maassamme on paljon sellaisia tekemättömiä asioita, jotka menevät näiden edelle.

Olen hieman joutunut kertomaan enemmän taustoistani. Siitä että synnyin ja elin suuren sisarusparven (9) vanhimpana poikana. Suuressa sisarusparvessa oli aina huolehdittava heikommista. Elämä on myös ohjannut kulkuani luottamustehtävissä ja erilaisissa järjestöissä niin, että aina on joutunut kantamaan vastuuta toisista. Kunnallisen luottamusurani aikan olen suurimman osan viettänyt sosiaali- ja terveydenhuollon luottamustehtävissä.

Kaikissa näissä tehtävissä olen joutunut pohtimaan omaa suhdettani heikompiin ja apua tarvitseviin. Se miten elämä on ohjannut kulkuani, vaikuttaa myös suhteeseeni pakolaisiin. Ihmisenä en voi ummistaa silmiäni toisten hädältä. Kun liityin perussuomalaiseen puolueeseen, yksi vaikuttimista oli se, että puolue liputti olevansa heikkojen ja sorrettujen asialla. Puolueohjelmassa aihe on edelleen. Nyt se on hukkumassa huudon alle. Voin esittää maahanmuuttokritiikkiä, mutta en ole ihmisten vastainen.

Myös asuinkuntani historialla on oma merkityksensä omalle asenteelleni. Suomussalmen historia kertoo kuinka elämä on ollut täällä aina kovaa taistelua. Se on ollut taistelua nälkää vastaan. Se on ollut taistelua valloittajia vastaan. Historia kertoo myös, että itsenäisyyden alkuaikoina kuntamme otti vastaan pakolaisia. Siitä huolimatta, että kansakunta eli todella vaikeita aikoja. Isovanhempamme selvisivät siitä. Myös me selviämme.

Elämme todella epävarmaa aikaa. Kansainvaellus on tosiasia. Kaiken keskellä kuuluu aseiden kalske. Itärajamme takana on Venäjän sotavoimien toistuvat harjoitukset menneillään. Valtavasti sotilaita, taistelukoneita ja suuret panssarivoimat rynnäköivät länttä kohti. Venäjä ilmoittaa, ettei harjoitus ole ketään vastaan. Massiivisten sotavoimien liikuttelu kertoo kuitenkin jotakin muuta.

Kaikesta tästä aseiden kalistelusta huudosta ja kansainvaelluksesta huolimatta meidän on huolehdittava yhdestä tärkeästä asiasta. Toisen maailmasodan opetuksesta.

Ihmisyyden kunnioittamisesta.

Avainsanat: pakolaistenvastaanottaminensuomussalmelle, kansainvaelluseurooppaan, liikekannallepano