Satunnaiset kuvat

metsakurjenpolvi3

Uusimmat

Blogin arkisto

061 Siltarumpupolitiikasta Eurooppaan

Perjantai 9.3.2018 klo 19:22 - yrjöpoeka

Mielessäni on kaksi sellaista suurta hanketta, jotka pitäisi pikaisesti polkaista jalalle. Molemmat maksavat miljardeja. Molemmat tuovat suunnattoman määrän työtä rakennusaikana ja niiden vaikutus jatkuu siitä eteenpäin satoja vuosia. Tämä sillä arviolla, ettei ihmiskunta ammu itseään jalkaan.

Ensimmäinen ja nopeimmin jalalle lyötävä hanke on Jäämeren rata. Nyt liikenneministeri Bernerin tiedoitustilaisuudessa on esitelty reitti Rovaniemeltä Kirkkoniemeen Norjaan. Hankkeen hinta olisi nyt 2,9 miljardia euroa. Näistä 2 miljardia jäisi Suomen vastattavaksi. Hankkeessa on esitetty mitä se palvelisi, mutta minä lisäsin siihen välittömästi henkilöliikenteen. Junayhteys jäämerelle on muuttuvassa ja ympäristöystävällisessä maailmassa todellinen kilpailuvaltti. Keskikesän yöttömässä yössä aurinko paistaisi koko vuorokauden matkailijan silmiin joka lähtisi aamulla Helsingistä. Jäämeren rannalle alkaisi nousta hotelleja ja Kirkkoniemestä sen keskus.

Se toinen asia, joka samalla liittyy tähän ratahankkeeseen on tunneli Viroon meren alitse. Kaikki tavara joka tulisi pohjoisesta pääsisi Suomen lävitse Euroopan sydämeen. Samoin myös toiseen suuntaan. Tällaista junayhteyttä ei ole missään Euroopassa ja Suomi olisi siitä välittömästi eniten hyötyä saava osapuoli. Tunnelin hinta on tietysti melkoinen ja puhutaan kymmenistä miljardeista. Sen jälkeen kun se on saatu valmiiksi, sen kustannukset alkavat laskea ja tunneli ja rata ovat olemassa sukupolvelta toiselle.

En ole itse laskutaidoiltani riittävän hyvä arvioimaan kannattavuutta. Ajatelkaapa rata Roomasta Jäämerelle, rata Pariisista Jäämerelle, rata Ateenasta Jäämerelle, rata kaikista Euroopan kaupungeista Helsinkiin ja siitä Suomen läpi Jäämerelle. Se on jotakin sellaista mitä tässä ajassa tarvitaan. Samalla kun näitä hankkeita valmistellaan ja töitä niiden eteen tehdään, pitäisi maassamme saada runkorata (1) kunnostetuksi Eurooppalaisille nopeuksille (200-400km/h).

Kaikki nämä työt nostaisivat työllisyyden uusiin lukemiin ja muuttaisivat samalla pääradan varrella asutusten luonnetta. Valtava määrä työtä ja toimeentuloa tuo myös vastaiskun. Vihreä maailma huolestuu siitä, että Suomi menestyy. Jo nyt kuulen älämölöä siitä suunnasta. Saamelaisuudesta ja poroista otetaan vauhtia. Suomussalmen Hossa nimettiin uudeksi Suomi100 kansallispuistoksi. Kävijämäärän nousu sai heti vihreät liimanhaistajat suunniltaan. Suomussalmen matkailu on vireytymässä ja Hossan alueelle ollaan suunnittelemassa uusia matkailuun liittyviä majoitushankkeita. Heti alkoi valittaminen, että Hossan luonto on uhattuna.

Tätä kirjoittaessani kävin puhelinkeskusteluja ystävieni kanssa ratahankkeesta. Jokainen on samaa mieltä, että tämä on erinomainen hanke. Hinta ei saa olla este, koska tämän pitkäaikaiset vaikutukset ovat haittoja suuremmat. Sivusimme keskusteluissa myös muita reitti vaihtoehtoja. Kaikki olivat samaa mieltä kanssani, että Kirkkoniemi on paras. Ja Norjaan sijoittuvat yleensäkin. Kukaan ei halunnut vaihtoehtoa itään. Se ei ole vaihtoehto. Kyllä suomalainen on oppinut vuosisataisen historian aikana.

Seuraavalla hallituksella on tuhannen taalan työllistämisen taakka. Samalla sillä on tuhannen taalan paikka muuttaa kuihtuva Suomi Euroopan sydämeksi. Neljän vuodenajan Suomi. Yöttömänyön junareitti Helsingistä Jäämerelle.

Ei siltarumpupolitiikkaa. Työtä ja toimeentuloa. Näin minä sen näen.

Avainsanat: ratahankejäämerelle, tunnelihelsingistätallinnaan, liikenneministeriberner, yöttömänyönjunareittihelsingistäkirkkoniemeen, junallaroomastajäämerelle

022 Täyttä tuubaa pukkaa

Keskiviikko 25.1.2017 klo 10:08 - yrjöpoeka

Yleensä sanotaan jonkun tehdyn työn jälkeen, että priimaa pukkaa. Hallituksen toimia tarkastellessa ei voi välttyä sanonnalta, että täyttä tuubaa pukkaa. Viimeisimpänä tämän tason toimintana on liikenneministerin touhuilu uuden pyörän keksimisen parissa. Ei saanut keksittyä pyörää hän. Mutta ei myöskään lannistu. Toimii kuten Trump. Väittää median edessä asian aivan päinvastaiseksi totuuden kanssa.

Toivoisin kyllä Suomen medialta kriittisyyttä nauhoitusten pikaisen julkistamisen suhteen. Myös jenkkilässä mediat pohtivat Trumpin kohelluksen takia, ettei juttuja julkisteta, ennen kuin on tarkistettu pitävätkö väitteet paikkansa. Suomeksi sanottuna, valehtelevatko politiikot medialle härskisti. Huolimatta muunnellun totuuden puhumisesta, oman puolueen kannattajat ovat liikenneministerin takana liikuttavan yksimielisesti.

Kaiken kohelluksen jälkeen eräs Kainuulainen kansanedustaja edelleen uskoo ministerin olleen täysin oikeassa ja hänen ajamansa asia Suomen tulevaisuuden paras sijoitus. Ilmeisesti Trump on antanut kasvot sille, etteivät ihmiset ole kiinnostuneet totuudesta. He ovat kiinnostuneita siitä, kuka tosi-tv lähetyksissä parhaiten onnistuu. Totuudella ei tämän tuotteen kanssa ole mitään tekemistä.

Kaiken takana on täydellinen politiikkojen omien etujen ajaminen. Tämän aamun uutisvirrassa oli juttu jossa todettiin Suomen tipahtaneen yhden sijan kansainvälisessä korruptio vertailussa. Suomi on nyt sijalla kolme (3). Sija ei ole huono, mutta ja iso mutta. Vertailussa ei ole otettu huomioon Suomen virkavaltaista järjestelmää ja hyvä-veli verkostoja. Tämä todettiin uutisoinnin yhteydessä. Sen vaikutusta ei kuitenkaan lähdetty tarkemmin pohtimaan.

Viimeisten viikkoina on pääministerin mahdollisesta jääviydestä asioiden hoidossa keskusteltu todella paljon. Samassa yhteydessä on noussut esille se, ettei kansa usko politiikkojen puhtauteen. Kansa on kaiken keskustelun jälkeen täysin yhtä mieltä siitä, että politiikot ajavat omia etujaan. Samaan syssyyn on noussut keskusteluissa esille myös tämä järjestelmän sisällä oleva korruptio. Hyvä-veli järjestelmä.

Huolimatta tästä kaikesta kansa äänestää seuraavissa vaaleissa valtaan ne puolueet, joita hyvä-veli järjestelmä (vapaa lehdistö) nostaa tietoisesti esille. Huolimatta kansan tietoisuuden kasvusta, he eivät ole immuuneja median vedätykselle. Vapaa media julkistaa juttuja ja mainoksia niiden tahojen eteen, joilla on eniten rahoitusta. Tätä järjestelmässä olevaa olevaa ongelmaa ei ymmärretä korruptioksi.

Media on jokaisella paikkakunnalla tiukassa napanuorassa kunnan ja suurempien puolueiden kanssa. Samassa kompuksessa ovat pankit ja niiden kautta Leijona ja Rotary-järjestöt. Kaikissa näissä toimivat sitten johtavat politiikot ja kunnan virkamiehet. Täydennettynä suurimpien yritysten omistajilla. Aivan oikeutetusti voi kysyä, millainen on se vapaa lehdistö?

Kuulen kuinka jokin taho sanoo, ettei tämä ole totta? Ottakaapa selville oman kuntanne tilanne. Voitte yllättyä siitä, kuinka tiivis on se verkosto. Jokainen voi sitten pohtia, voiko se mahdollistaa sisäisen korruption?

Avainsanat: täyttätuubaa, liikenneministeriberner, trumpismi, sisäinenkorruptio