Satunnaiset kuvat

Neidonkenkä

Uusimmat

Blogin arkisto

002 Oikeaa talvikeliä pitkästä aikaa

Sunnuntai 3.1.2010 klo 19:56 - yrjöpoeka

Eilisen aikaan oli talven kylmimmät kelit, -34 kotipihalla. Tänään on paljon miedompi keli, aamulla vain -26 ja nyt iltasella alle -20. Heti kun keli käy niin sanotusti hieman lauhempana, tulee uutta lunta ja se ainakin pölisee tiellä. Kävin Kontiomäellä piiritoimikunnan kokouksessa ja uuden lumen aiheuttama pölinä oli paikoin melkoinen. Keli oli yllättävän liukas autoilijoille, Hyrynsalmen kohdalla oli auto penkan takana ja nyt palatessa porot olivat aiheuttaneet autoilijoille yllätyksiä. Onneksi vahingot näyttivät olevan vain ajovalojen rikkoutumisia. Autot ajavat liian lähekkäin ja se lumipölyn ohella peittää näkökenttää. Poro tulee penkan takaa aika yllättäen ja jarrutuksille ei ole tilaa, erityisesti silloin, kun vastaan tulee muita ajoneuvoja.

Piiritoimikunnan kokouksen tiedotteen liitän tuohon blogin alla olevaan PerusS osioon. Kainuun Sanomat uutisoi asiaa illan mittaan näin.

Liikunta on pitänyt järjestää nyt niin, että toin polkupyöräni varastosta sisälle ja asetin sen harjoitustelineeseen. Eilen otin ensimmäisen harjoituksen ja kyllä meni reidet tukkoon vähästä? Näköjään harjoituksia on lisättävä, vaikka sisällä tapahtuva harjoittelu ei ole minun lempipuuhiani. Lämmön saa kyllä nopeasti ja ei tarvitse paksuja vaatekerroksia ja voi seurata vaikka hiihtokilpailuja töllöttimestä. Silti se tuntuu ahdistavalta toiminnalta, tai juuri siksi.

Se on pääasia että liikettä tapahtuu ja joulun tuomat lisät saa muutettua hyväksi kunnoksi.

Avainsanat: säätila, politiikka, liikenne, kotieläimet, liikuntaharrastus