Satunnaiset kuvat

Ytimennävertäjälle purtavaa

Uusimmat

Blogin arkisto

014 Oppiiko vanha koira uusia temppuja?

Torstai 21.3.2013 klo 20:10 - yrjöpoeka

Tuo sanonta tuli mieleeni, kun laitoin elämäni ensimmäisen kerran luistimet jalkaani muutama viikko sitten. Hokkarit eli jääkiekkoluistimet tekivät kokeiluistani hoipertelua. Tilanne muuttui välittömästi, kun sain jalkaani retkiluistimet. Olen nyt käynyt useita kertoja matkaluisteluradalla ja homma on sujunut kerta kerran jälkeen paremmin. Vain yhden ainoan kerran olen kaatunut ja se tapahtui tänään. Radalla on muutamia heikkoja kohtia, joista olen antanut ylläpitäjälle palautetta. Nyt sellainen kohta sattui aamun lenkillä tuiskulumen alla kohdalle. Täytyy sanoa, että jää tuntui kovalta kyynärpäissä. Ja tuntuu yhä. Kelien puolesta luistelu tulee jatkumaan.

Suurten yhtiöiden johtajilla on vaikeuksia elämässä. Yksi vaikeuksiin joutunut on Gargotecin johtoon siirtynyt Finnairin entinen pomo Vehviläinen. Suurilla yhtiöillä on kuitenkin tapana huolehtia uusista työntekijöistä ja sitouttaa heidät hyvin työyhteisöön. Näin toimi nyt myös Gargotec ja maksoi 80 000 euroa Vehviläiselle, koska tämä joutui vaihtamaan asuntoa. Hyvin toimittu yhtiöltä. Valitettavasti tällainen huolehtiminen ei ulotu duunariportaaseen saakka.

Tällainen hyvä työnantaja ei valitettavasti ole julkinen työnantaja ja erityisesti Helsingin kaupunki. Entinen pallonpelaaja ja kaupungin liikuntajohtaja Anssi Rauramo olisi halunnut itselleen katumaasturin ja perusteli sitä kaupungin öljyntorjunta tehtävillä. Inha virkamies ei kuitenkaan tälle vaatimukselle näytä vihreää valoa. Virkamiehen mukaan kaupungilla on jo riittävästi siihen tarkoitukseen autoja. Jäin pohtimaan sitä, että ovatko nämä jo olemassa olevat öljyntorjuntatehtävissä vai muitten johtajien kauppa-autoina? Nyt pitäisi Helsingin johtavien poliitikkojen terhistäytyä ja vaatia pallonpelaajalle kunnon autoa. Kaupungin maine vastuullisena työnantajana voi olla vaakalaudalla.

Näistä Suurista ongelmista on hyvä virittäytyä päivän pääuutiseen. Hallitus pukkasi kehitysriihestä kansalaisille uutta pureksittavaa. Verohelpotukset joita tämä hallitus edellisten tapaan nyt jakaa, maksatetaan tavallisella kansalla. Mielenkiintoista kuulla erityisesti vasemman laidan selityksiä äänestäjilleen? Kokoomus kyllä toteuttaa omia vaalilupauksiaan täysimääräisesti. Hallituksen apupuolueet ovat joutuneet nielemään omia vaalilupauksiaan.

Suomalaisten työpaikkojen turvaamiseksi on myös tehty töitä. Kypros viimeisimpänä on takuuna työpaikkojen säilymiseen, vai miten se nyt meni?

Yritin kirjoittaa satiiria, mutta valitettavasti totuus on toisenlainen. Elämä on pelkkää satiiria.

Avainsanat: retkiluistelu, gargotec, sitouttaminen, liikuntajohtajaöljyntorjuntatehtävissä, hallituksenkehitysriihi, suomalaistentyöpaikatonturvattu