Satunnaiset kuvat

Taimen 50cm

Uusimmat

Blogin arkisto

013 Kaikenlaista luistelua

Lauantai 23.1.2016 klo 14:57 - yrjöpoeka

Talven lajeihin kuuluu luistelu ja erityisesti retkiluistelu. Valitettavasti kotikunnassani ei ole sellaista isompaa intoa retkiluisteluun, että järville aurattaisiin pitkiä luisteluratoja, kuten Savossa tapahtuu. Onneksi on kuitenkin pienoinen retkiluistelurata yhdellä kevyenliikenteen väylällä. Kesäisin reitillä on paikallisia asukkaita, jotka ihastelevat Kiantajärveä. Talvisin ensimmäiset lumet tampataan sorapohjaan ja pikkupakkasilla lasketaan vettä sen päälle. Pikkuhiljaa siinä on oivallinen retkiluistelureitti.

Muuttaessani syrjäkylältä kunnan keskustaajamaan, jouduin muuttamaan myös omia liikunta tapojani. Eniten siihen vaikutti elimistöni muuttuminen ja erityisesti pienoiset ongelmat. Jouduin pakosta kevyen kävelyn piiriin. Sain tietää luistelureitistä ja päätin kokeilla sitä. Se oli yksi elämäni parhaimmista päätöksistä.

Kuusikymppisenä aloitin luistelun opettelemisen ja se jatkuu. Pikkuhiljaa olen päässyt siihen sisälle ja tämä liikunta on johtamassa siihen, että voin hiljakseen liikkua raudat jalkojeni alla tuntikausia. Tärkeintä on liike ulkosalla, ei se, kuinka paljon ehdin milloinkin ahnehtia kilometrejä. Niitäkin näyttää siinä sivussa tulevan.

Toisenlaista luistelua käydään Suomen hallituksessa. Samoin luistelua käydään ammattiyhdistysliikkeessä. Ammattiyhdistysliikkeen luistelu auttaa demareita ja sen galluptuloksia. Valitettavasti sen luistelu ei auta Suomen taloustilannetta. Se auttaa vain ja ainoastaan puolueitten julkisuusasemaa. Ketään ei tunnu kiinnostavan se, että maamme kilpailukyky on surkeassa kunnossa. Kaikki odottavat kevään lakkoja. Tilannetta, jossa satamat ovat kiinni ja tehtaiden tuotannot ajettuina alas.

Kaikkia kiinostaa vain se, miten voidaan eniten vaikeuttaa viime vaaleissa valitun eduskunnan ja sen valitseman hallituksen työtä. Kansalaisten mielestä hallitus ei edusta kansan tahtoa. Tähän luisteluun kuuluu se, että vaikka juuri nyt suoritettaisiin uudet vaalit, samat ongelmat olisivat uuden hallituksen edessä. Minusta on alkanut väkevästi tuntua siltä, että Suomessa tarvittaisiin pikaisesti virkamieshallitus.

Virkamieshallituksen ei tarvitseisi koko ajan pohtia sitä, mitä mikäkin gallup kertoisi. Sen tehtävänä olisi vain ja ainoastaan Suomen talouden pelastaminen. Minä odotin aluussa Sipilän hallitukselta todella suuria. Puheet ja tahdon ilmaisut olivat sen laatuisia. Halltuspohja oli myös vaalituloksen mukainen.

Hyvän alun jälkeen on sitten siirrytty pelkkään kuvioluisteluun. Mitään ei saada päätöksiksi. Välillä uhkaillaan ja nyt ne ovat muuttuneet epämääräisiksi mutinoiksi. Sitä mukaa galluptulosten muuttuessa luistelu on muuttunut eestaas sahaamiseksi. Mikseivät luistelijat todella muista tärkeintä asiaa. Luistelun pohjan antoivat äänestäjät. Mikään ei vaalituloksessa ole muuttunut. Nyt pitäisi tehdä päätöksiä. Ei pelätä galluppeja.

Kestävyysluistelu antaa jokaiselle harrastajalle kuntopohjaa kohdata elämän koettelemuksia. Vaalitulos on antanut hallitukselle pohjan kohdata talouden kovia realiteetteja. Nyt tarvitaan rauhallisia pitkiä potkuja. Keväällä odottavia vastatuulia ei pidä jäädä odottamaan. Kevään vastatuulet voivat muuttua kesän mentyä myötätuuliksi.

Minä teroitan luistimet. Hallitus tehköön teräviä päätöksiä!

Avainsanat: retkiluisteluratasuomussalmella, hallituksenkuvioluistelu, liikuntaluokuntopojaa