Satunnaiset kuvat

Täällä syntyvät taimenet

Uusimmat

Blogin arkisto

007 Luottamusmiehen arki jatkuu

Keskiviikko 13.1.2010 klo 20:29 - yrjöpoeka

Eilinen päivä meni kokonaisuudessaan Karhulanvaaralla koulutuksessa, oli oikein hyvä päivä. Oli hyviä koulutus kokonaisuuksia ja hyviä keskustelutilaisuuksia ruokailu ja kahvitauoilla. Koulutus aiheista jatkuu vielä kolmena päivänä, kuluvan vuoden aikana. Tänään oli sitten tuttu reissu Kajaaniin ja yksilöhuoltojaoston kokoukseen.

Säätila on todella hyvä, pakkaslukema on vaihdellut -4 ja -8 välillä. Ehdin iltapäivällä käydä hiihtämässä todella upeassa säässä ja sen päätteeksi hyppäsin vielä kotona pyörän selkään tekemään kunnollisen hikilenkin. Kuntoilun jäljiltä olo on todella raukea ja huomenna on tehtävä aamuharjoitus samoilla välineillä.

Hallintokokeilun jatkosta aletaan pikkuhiljaa puhua myös politiikkojen suulla. Viime maakuntavaalien jälkeen mahtipuolue keskusta on nyt tienhaarassa. Kainuussa on nyt niitä, jotka haluaisivat lopettaa kokeilun ja perustaa erilaisia kuntayhtymiä. Ideana olisi siinä se, että kuntayhtymien luottamusmiehet valittaisiin suurien puolueiden kunnallis- ja piirijärjestöissä. Viime vaalit osoittivat olemassa olevan uuden mahdollisuuden, yhden puolueen valta voi murtua jo seuraavissa vaaleissa. On todella mielenkiintoista nähdä nyt, kuinka puolueitten johtoihmiset Kainuussa ovat hiljaa aiheesta. Vain yksi ryhmä on ilmoittanut selkeästi omat reunaehtonsa ja se on perussuomalaiset, jotka linjasivat asiaa 3.1.2010. Sosiaalidemokraatit metelöivät aikoinaan kovasti asiasta ja Lipposen sinisistä ajatuksista, nyt puolueen nokkamies Kainuussa pyörittelee asiaa todella varovaisesti. Ajatukset ovat todella sinisen utuisia, joista ei saa selvää, mutta hän onkin kansanedustaja!

Yöjuna asia etenee byrokratian rattaissa hiljalleen ja sen eteneminen oli ennustettavissa. Tehtiin uusi selvitys sen kannattamattomuudesta ja sama taho hoiteli uusituilla päiväyksillä asian sutjakasti. Liikenneministeriötä ei kiinnosta ilmasto asiat, eikä se mahdollisuus, että mahdollisimman moni matkustaisi junissa. Henkilöautoilua halutaan jatkaa ja lisätä, koska se on valtion tuottavin lypsylehmä. Itä- ja Pohjoissuomen ruokahuolto ja muu tavara liikenne halutaan hoitaa edelleenkin kumipyörillä. Yöjuna asiassa nostetaan jatkuvasti esille vain yksi vaihtoehto, eli juna yhteys Oulun kautta Helsinkiin. Kainuulaiset haluavat siirtyä etelään suoraan ja lyhyempää reittiä, eli Kuopion kautta. Keskustan satraappi Vehviläinen ei voi muuta kuin toistaa samaa lausetta, liian kallista. Luotettavaa arviointia kannattavuudesta on todella vaikea saada, ministeriön ja puoluetoimiston puppugeneraattori suoltaa vain omaa arviointia. Suomen rautatiematkustajien sivuilta voi lueskella toisen laista näkökulmaa asiaan.

Avainsanat: hallintokokeilu, maakuntavaalit, lipposensinisetajatukset, yöjuna, liikenneministeriö, keskustansatraappi, suomenrautatiematkustajat