Satunnaiset kuvat

Neidonkenkä

Uusimmat

Blogin arkisto

056 Mölinää rannoilla

Lauantai 3.3.2018 klo 21:46 - yrjöpoeka

Tänään oli loistava uutispäivä, mutta kiireet ovat vieneet aikaani niin ettei koneelle ole ehtinyt. Nyt on iltapimeällä on hetki aikaa päivittää uutista meidän ikiomasta Väyrysestämme. Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen ilmoitti puolueen erottaneen Väyrysen. Paavo Väyrynen itse perusti puolueen ja ei hevin usko puoluejohdon eroilmoitusta. Niinpä hän on jo ehtinyt Oulussa pitää oman kokouksensa. Paavon pitämä kokous valitsi Väykän ja muut osallistujat kansalaispuolueen hallitukseen. Paavolta tämä onnistuu, muille tekisi vaikeampaa.

Sami Kilpeläinen on erittäin tiukka ja aina asialinjalla elävä poliitikko. Tunnen hänet vuosien takaa ja arvostan häntä suuresti. Nyt kansalaispuolue on uuden edessä, mutta Väyrynen ei jätä kansalaispuoluetta eikä keskustaa. Hänellä on aina vankat argumentit toiminnalleen. Suomen kansan etu on hänen ohjenuoranaan, sitä on meidän sivustaseuraajien kyllä vaikeata ymmärtää. Täältä katsoen kyse on hänen maanisesta pelaamisestaan. Luovutettuaan aikoinaan vallan Esko Aholle puolueessa alkoi hänen kärsimystensä tie. Paavo on tunnetusti ollut aina oikeassa, mutta Esko Ahon tapausta hän on katunut.

Paavo Väyrysessä ja Keijo Korhosessa on hyvin paljon samaa. Molemmat ovat aina olleet oikeassa ja muut väärässä. Näiden miesten mukaan Suomen etu vaatisi heidän olemistaan vallassa. Tätä nämä lähellä SKPn stalinistista linjaa olevat veikkoset perustelevat heidän oikeilla ja hyvillä suhteilla Neuvostoliittoon. Luit aivan oikein. Paavo ja Keijo elävät edelleenkin sellaisessa unessa, että ikuinen ystävä on edelleen olemassa. Siksi he ovat iänkaikkisesti vailla Suomen johtajuutta, jotta voisivat vannoa ystävyyttä YYA hengessä. Pikaisesti olen yrittänyt etsiä tarkempia tietoja Kansalaispuolueen tilanteesta, mutta kyllä on seurattava vain uutisvirtaa. Sen tiedämme kaikki, että tämä oli vasta alkua. On toisaalta jotenkin surullista seurata Väyrysen marssia kohti vanhainkotia. Onneksi se on hänelle helppoa, kun osti sellaisen Keminmaasta.

Väyrysen touhu meni nyt niin sekaisin, ettei hänen tarvitse enää pohtia Sotkamon puoluekokousta. Keskustan väki nauraa hänet pellolle sieltä. Toisaalta tämä mies ei tunne häveliäisyyttä. Sen me näimme viimeksi presidentin vaaleissa. Paavo oli itseään täynnä ja uskoi oikeasti pääsevänsä toiselle kierrokselle. Vaalitulosten selvittyä näkyi televisiossa, kuinka Väyrysen suu muotoili selkeän V-alkuisen voimasanan.

Jostakin kumman syystä hän on saanut nyt ympärilleen toisia samankaltaisia touhottajia. Toisaalta keväällä ja valon lisääntymisellä on selkeä yhteisvaikutus ihmisten mielen muutoksille. Ennen sanottiin kotipuolessa, että kun vedet sulavat alkavat hullut huutaa. Tämä johtui siitä, että asuttiin järvien rannoilla. Naitiin vastarannoilta serkkuja ja muita sukulaisia. Mölinä kuului kauas kuulakkaina kevätiltoina.

Ihan kuin kuulisin mölinän edelleenkin.

Avainsanat: kansalaispuolue, samikilpeläinen, paavoväyrynen, keijokorhonen, lisääntyvävalosekoittaaihmistä