Satunnaiset kuvat

Tikankontti

Uusimmat

Blogin arkisto

145 Syyskuu ja alkoi sateella

Tiistai 1.9.2009 klo 10:05 - yrjöpoeka

 

Kyllä on jo pimeää ja sade tuo harmautta jo mieleen, ajokelit moottoripyörällä vähenee koko ajan. Toki syksyssä on hyviäkin asioita, suksikeli lähestyy. :)

Maanantaipäivä meni maakuntamatkailun merkeissä, neljä tuntia istuin asumiseen liittyvässä seminaarissa Kajaanin kirjastossa. Tilaisuus oli oikein hyvä ja antoi monta uutta näkökulmaa ajateltavaksi. Maakunta potee väestöpakoa ja yhtä aikaa omia kansalaisia on ilman oikeaa asuntoa, ihmisten pitää asua joko veneen alla, tai kavereitten parvekkeilla. Jokaisella Suomen kansalaisella on oikeus omaan asuntoon, eli nimeen ovessa. Toivottavasti pian löytyy ratkaisu tilanteeseen, talvi on lähestymässä kovaa vauhtia.

Iltapuhde meni sitten Hyrynsalmen palaute tilaisuudessa ja siellä oli paikalla iäkästä ja aktiivista väkeä. Kunta jolla lääkäritilanne on kunnossa, pitää sisällään tyytyväisiä asukkaita. Hyrynsalmen kohdalla on myös kyse siitä, että terveysasemalla työskentelee henkilöstö yhteen hiileen puhaltaen. Kaiken lisäksi suurin osa väestöstä asuu kuntakeskuksessa ja etäisyydet ovat kohtuulliset. Paikalla ei kyllä ollut väkeä sieltä reuna alueilta ja se on puute palautteen osalta. Työikäinen väestö puuttui melkein kokonaan molemmista tilaisuuksista, sama tilanne on jokaisessa Kainuun kunnassa. Valtuuston puheenjohtaja Esa Kemppainen toi omassa puheessaan myös uutisen, kuntaliitoskeskustelut ovat Hyrynsalmen osalta käyty ja kunta jatkaa itsenäisenä. Oikein hyvä, ettei ruutia enää polteta asiaan, vaan pyritään tekemään yhteistyötä muutoin.

Kajaanin kirjastossa panin merkille ilmiön, joka jäi mietityttämään? Kirjaston aulatiloissa ja oviväliköissä makaili terveitä nuoria miehiä pitkin päivää. Panin ilmiön merkille myös talvipakkasten aikaan kaupungintalolla, samalla tavoin nuoret miehet makailevat kuka missäkin. Mietin jo talvella asiaa siten, että jos kyseessä olisi suomalaista syntyperää olevia kansalaisia, heidät poistettaisiin tiloista poliisia apuna käyttäen. Ensi talvena olen ajatellut johdatella samoihin tiloihin lämmittelemään oman maan kansalaisia, aivan yhdenvertaisuuden takia. Onhan toki paljon mukavampaa lojua pehmeillä istuimilla oikeassa lämmössä, kuin kauppojen ulko-ovien läheisyyden kylmillä kivillä. Lisäksi tällainen säästää terveydenhuollon kustannuksia vähentyneinä alapää vaivoina. Kyllä kai yleiset verovaroin tuotetut tilat ovat myös omia kansalaisia varten?

Avainsanat: maakuntamatkailu, nuoria, lojua