Satunnaiset kuvat

Harjus 47cm

Uusimmat

Blogin arkisto

085 Uraani halkeaa

Torstai 17.6.2010 klo 21:27 - yrjöpoeka

Eilisen päivän ensi antia oli vierailu Talvivaaran uraanikaivoksella. Nikkeliä siellä virallisesti kaivetaan ja uraani aines on kuuleman mukaan täysin vaaratonta. Ympäristöjohtaja kertoi vaarattomista alkuaineista, jotka joutavat maaperästä pois. Sote-lautakunta halusi käydä itse paikalla, jotta on jonkinlainen kuva siitä mistä puhutaan. Kaivos alue on valtava ja kasvaa koko ajan. Kaivos on ja pysyy, niin kauan kuin Lontoon pörssi sallii. Suomalaisilla ei asiassa ole enää sana valtaa, luvat vain myönnetään ja sillä siisti.

Lautakunta koetti saada ympäristövastaavilta tietoa mahdollisista haitoista. Mitään haittoja ei kuulemma ole. Paikalle mennessämme ihastelimme jatkuvaa katujen pesua pääportin ympäristössä. Pesu jatkui koko vierailun ajan ja lähtiessämme ajoi suurempi tankkiauto paikalle ja alkoi harjata juuri pestyä ja harjattua aluetta. Kyllä siellä ympäristö asioista pidetään todella hyvää huolta, tuo pesu ja harjaus oli siitä hyvä todiste. Ovat tarkkoja poikia ja eivätkä he halua, että vierailijoiden autojen renkaissa viedään mitään ulos. Uraani on sen verran harvinaista herkkua, että sitä ei anneta siviilien käyttöön. Muut haitta aineet haudataan liete altaiden pohjalle muhimaan.

Lautakunnan kokous oli vierailun jälkeen ja päivä oli illassa, ennekuin ehdin kotiin. Vihoitteleva selkäni ei oikein tykännyt koko päivän kestäneestä istumisesta. Onneksi sain tänään viettää päivän kotosalla ja puuhastella koti hommia.

Suomeen halutaan perustaa siirtolaisparlamentti, joka neuvoisi viranomaisia ja lainsäätäjiä. Sitä jäin asiassa pohtimaan, että mitä vielä tarvitaan, koska nämä maahanmuuttajat jo nyt kertovat mitä suomalaisten kuuluu tehdä? Erityisesti hankkeen puuhaajat ovat näitä äänekkäitä neuvojia ja rasismi kortin syytäjiä. Kaiken lisäksi neuvoston kooksi on kaavailtu (50) viisikymmentä ja valinta tehtäisiin jo seuraavien vaalien yhteydessä. Rahoitusta suunnitellaan aluksi muualta, mutta voin jo arvata kuinka tulee käymään. Alku tohinan jälkeen toiminta rahoitetaan valtion budjetti varoista ja parlamentin jäsenille täytyy palkata avustajat kaupan päälle!

Missä muualla maailmassa tällainen toiminta onnistuisi? Tällainen toiminta onnistuu vain Suomi nimisessä hulluuden valtiossa. Muutaman vuoden kuluttua Suomen eduskunta kasvaa 250 edustajaan. 50 uutta on sitten kiintiöity rasismi kortin haltijoille ja heillä tulee olemaan veto oikeus lainsäädännössä. Aivan kuten RKP:llä nykyään, eli hulluus tulee vain lisääntymään.

Avainsanat: uraanikaivos, talvivaara, lontoonpörssi, siirtolaisparlamentti, hulluus, rasismikortti, suomalainenpakolainen