Satunnaiset kuvat

Taimen 50cm

Uusimmat

Blogin arkisto

008 Lotto huumaa ja ruoska

Lauantai 22.1.2011 klo 20:29 - yrjöpoeka

Tänään on ollut kauppojen kassoilla ja kioskeilla ruuhkaa. Ihmisillä on valtava kiire luovuttaa kaikki rahansa illan suureen lottovoittoon. Tätä jättipottia ei koskaan syntyisi, ellemme olisi niin tiedottamisen pauloissa. Veikkausyhtiö aloittaa lauantai-iltana kertomisen paljonko odotetaan potin olevan seuraavan viikon lopulla. Kas kummaa, kansalaiset uskovat sanoman. Niin tänäänkin, potti on kasassa ja kuume nousee kotikatsomoissa.

Veikkausyhtiön pyytäessä kansalta rahaa, satanen on pieni raha. Olen joskus miettinyt sitä, voisiko kansalaiset haastaa laittamaan yhden kuukauden lottorahat oman maakunnan sosiaali- ja terveydenhuoltoon? Päivän lottohuumaa katsoessa yhden kierroksen rahoituksessa, satanen on pieni raha. Mitäpä jos laskettaisiin vaikka maakunnan väkiluku, 82000 x 100 = 8 200 000. Tällä summalla maakunnan vanhusten huolto saisi niitä käsiä mitä kaivataan. Tämä toistettaisiin joka vuosi.

Mitä tapahtuu meidän maakunnassamme, kun sosiaali- ja terveystoimi ilmoittaa väestön tarpeet. Rahaa ei löydy mistään ja sitä ei suostuta antamaan vaikka olisikin. Kunnilta voi kysyä, miksi sitä viimevuoden ylijäämää eivät kunnat luovuttaneet kuntalaistensa tarpeisiin? Nekin rahat olivat veronmaksajien pusseista kerätyt. Kunnantalojen seinät tarvitsevat aina riittävän rahoituksen ja ikkunoihin on saatava uudet verhot. Äkkiä se pukkaa tuommoinen summa hupenemaan touhukkaiden kunnanisien ja -tätien käsissä.

Kaikesta tästä huolimatta, voisiko alueet ja ihmiset aloittaa kampanjoinnin huomisen puolesta? Huolehdittaisiin ilman välikäsiä oman alueen väestöstä ja myös omasta tulevaisuudesta. Ripaus inhimillisyyttä ja yhteisöllisyyttä, ei olisi haitaksi.

Viikko on ollut todella kiireinen ja se on tietysti omaa syytä. Vaalien lähestyminen tuottaa monenlaista puuhaa ja aika tuntuu menevän nyt todella nopeasti. Muutto tuntuu jo vanhalta asialta, ainoastaan nurkissa majailevat täysinäiset muuttolaatikot kielivät jotakin tapahtuneen. Mikäli vaimo ei aina muistuttaisi asiasta, ne voisivat majailla nurkissa avaamattomina pitempäänkin.

Ulkoilu on jäänyt viimeaikoina pelkkien iltakävelyjen varaan. Ne ovat kuitenkin todella tärkeitä, niiden aikana on aikaa keskustella oman vaimon kanssa. Keskustelut oman kotivääpelin kanssa pitävät jalat tiukasti maassa.

Naamakirja, eli facebook meni jumiin. Yritin parantaa suojaustasoa ja tumpelona koneen käyttäjänä tein virheen. Nyt en pääse omalle sivustolleni ja en löydä enää keinoa saada niitä palautetuksi. Kone ilmoittaa käyttäjätilini väliaikaisesti suljettuna ja ei hyväksy liittymisen yhteydessä annettua koodia. Kyllä taitaa sekin yhteys olla kokeiltu nyt sitten, mikäli mistään ei löydy viisasta kertomaan kuinka selvitä tästä?

Tänä iltana on vuorossa pitkästä aikaa televisioilta. Ruoska ja Clint Eastwood ovat pettämätön yhdistelmä musiikkeineen. Kotisohvalla jäätelöä kesäisten marjojen kera.. nam nam!

Avainsanat: lottohuumaakioskeilla, kiltitlottoajat, rahatpois, inhimillisyysjayhteisöllisyyskunniaan, kotivääpelijaruoska, clinteastwood

124 Perunamarkkinat ja palaute

Lauantai 25.9.2010 klo 20:52 - yrjöpoeka

 

 

Tänään satoi koko päivän todella reilusti vettä. Ajelin kotiin Tyrnävän ja Puolangan kautta, lämpötila oli korkeimmilla alueilla enää +1 aste. Vettä tulee edelleen ja huomenna voi olla autoilijoilla todella mielenkiintoinen aamu. Ensi yönä tulee reilu yöpakkanen ja sen myötä jäätä tulee esiintymään tiestöllä. Onneksi saan huomenna olla kotosalla vaimoni ja poikani kanssa.

Huolimatta vesisateesta toriyleisö oli Tyrnävällä todella innokkaasti tutustumassa vaalipiirin ehdokasluetteloon ja paikalla olleisiin ehdokkaisiin. Gallupin tulokset olivat olleet mieluisia ihmisille ja jokainen kertoi kuinka helpottavaa on nähdä, että muutos on mahdollinen. Materiaali teki todella hyvin kauppansa ja voi sanoa, että melkein kaikki meni. Perunapitäjän väki torilla antoi tukensa perussuomalaisille ja jokainen uskoi nyt kahteen kolmeen läpimenijään. Usea paikalla käynyt kertoi, ettei haittaa vaikka menisi useampi saman tien. Paikalla olleet ehdokkaat olivat kovan mielenkiinnon kohteena ja usea kertoi valinneensa jo oman ehdokkaan.

Kainuulaiset eivät saamani palautteen mukaan vielä kaikki usko oman alueen ehdokkaan läpimenoon. Epäuskoiselle palautteen antajalle voin kertoa, että Kainuu tulee saamaan tällä menolla kansanedustajan perussuomalaisten joukosta.

Markkinoilla kävi puhumassa Keminmaan suuri poika Paavo Väyrynen ja puheet kuunnellut väki oli todella tyytymätön ministerin puheisiin. Väki ei ollut suuremmin kiinnostunut joutavista puheista ja se näkyi myös heidän teltallaan. Väki kiersi teltan ja se oli suuren osan ajasta aivan tyhjänä omastakin väestä. Kokoomus teki toriyleisön mielestä varsinaisen oharin, paikalla oli aurinkovarjo, kokoomuksen tunnus ja pöydällä muutama vaatimaton valokopio. Koko päivänä siinä ei ollut ketään esittelemässä ja sen puolue saa vielä tuntea rukkasissaan.

Olen puhunut viime ajat omissa joukoissa yksituumaisuudesta ja yhdessä tekemisestä. Vaalit voimme voittaa vain, jos teemme vaalityötä joukkueena ja meillä on yhteinen päämäärä. Puolueen puheenjohtaja ja puoluehallitus on teroittanut samaa asiaa. Vaarana on kuitenkin omissa joukoissa olevat riidankylväjät ja eripuraisuuden levittäjät. Jatkuva myyräntyö voi tuottaa korvaamattoman vahingon äänestäjien silmissä. Kuten puolueen puheenjohtaja sanoi Porissa, ”me itse voimme hävitä vaalit”. Puheenjohtaja kertoi myös paljon muuta tärkeää ja se muu, oli sanoma kaikille myrkynkylväjille.

Kävin ostamassa useamman päivän lehden ja kioskilla oli menossa rahojen tuonti tapahtuma. Väki kantaa selkä vääränä rahaa lottopeliin.

Tien reunoilla kulki paljon hirvimiehiä, heillä alkoi todellinen urakka. Toivottavasti saavat poistettua suuren joukon hirviä tiestöjen lähistöltä. On paljon helpompi ajella syyspimeällä, nyt voi vain toivoa: ”hirvi älä tule tielle..”.

Avainsanat: eduskuntavaalit2011, vaalityö, puolueidenkannatusmittaus, tehtytyönäkyy, timosoini, paskalakipuhutti, sukupuolineutraaliavioliittolaki, lottohuuma, hirvivaaratiestöllä